<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!
返回列表 回復 發帖
啱吖,超乎現實嘅嘢係冇可能…無奈我想同佢一齊,咪就係超乎現實囉,始終我同佢,永遠都只是朋友……我知膽大心細係好重要,不過我可以做嘅已經做咗,佢都講到明我哋只係朋友,我仲可以點…… ...
ThomasKoon 發表於 2010-4-9 06:25 PM
雖然欲罷不能,那你用最大意志放棄啦!又或者取易不取難,找另一對象,你就可以將焦點轉移咯!
雖然欲罷不能,那你用最大意志放棄啦!又或者取易不取難,找另一對象,你就可以將焦點轉移咯!
goodnicelady 發表於 2010-4-9 09:20 PM
取易不取難<--

5280# goodnicelady

唉…淡化不成…表白失敗…最慘係應承咗佢只做好朋友……
我不飲酒!不知竹葉青烈不烈!但你的太太是否純過竹葉青呢﹖哈哈!所以不會烈﹖
goodnicelady 發表於 2010-4-9 16:17
小弟總算試過百家酒, 烈酒嘗得太多, 不再嘗了~
自問屬雞尾酒一杯雜陳得很, 太太相比之下如同清水, 對我這種劉伶來說反而恰如其份, 始終喝水才有益嘛~
只不過太座對小弟這種雞尾酒倒不知從何入手, 相映成趣呢~

評分次數

神兄笑乜呢﹖
5280# goodnicelady

唉…淡化不成…表白失敗…最慘係應承咗佢只做好朋友……
ThomasKoon 發表於 2010-4-9 09:42 PM
既然應承左就隨遇而安咯!
BOYDWAN 發表於 2010-4-9 10:41 PM[/quote]小弟總算試過百家酒, 烈酒嘗得太多, 不再嘗了~果然烈酒之仕!
自問屬雞尾酒一杯雜陳得很, 太太相比之下如同清水,比較鮮明才顯珍貴! 對我這種劉伶來說反而恰如其份, 始終喝水才有益嘛~高見!
只不過太座對小弟這種雞尾酒倒不知從何入手, 相映成趣呢~有趣有趣!

評分次數

唔好【兄】前【兄】後啦~
人家年齡唔大呢

只是【取易捨難】.....個人覺得感情事從來沒有難易之分
只有深淺之分,主客之分
真的動心了,主動追求,自然身不由己,變得很難~
反之,由你去選擇接受不接受,自然變得容易啦~
BOYDWAN 發表於 2010-4-9 10:41 PM有趣有趣!
goodnicelady 發表於 2010-4-9 22:54
真係唔慌唔有趣咯~
太太最近學人煲湯, 搞到我父母屋企個廚房火蠋咁滯, 一日內打爛碟同碗嘅比率等如我成家人一年嘅總和..........
每次聽到打爛嘢聲我就衝入去睇吓佢有無整親, 每次都話無事推番我出去, 結果我最後決定搬張櫈坐喺廚房門口!
一個星期內我飲過多種唔同"風味"嘅青紅蘿蔔煲豬骨, 終於都知何謂唔湯唔水.............唔食物中毒都叫神蹟; 我母親大人都算有情有義, 一方面讚佢新抱仔有心機, 一方面叫佢個仔我自己一個人飲晒佢!!!
連我父母個工人見到我嘅慘況都忍唔住笑出嚟.........做我老婆真係唔駛識煮飯咖, 比我保住條命仔得咖喇~
自由神 發表於 2010-4-9 11:10 PM[/quote]
唔好【兄】前【兄】後啦~哈哈:咁神哥就不可以叫咯﹖神弟呢﹖
人家年齡唔大呢 知道!我都好細咋!

只是【取易捨難】.....個人覺得感情事從來沒有難易之分!咁又係!得到就易!兩情相悅就最好!
只有深淺之分,主客之分!對!請問你可否講我知你之前提到的那段感情是深還是淺呢﹖
真的動心了,主動追求,自然身不由己,變得很難~對!一廂情願真的好難!幸好我未試過!
反之,由你去選擇接受不接受,自然變得容易啦~對!幸好我從未試過單戀!只試過相思!小妹好幸運,每次總是他人狂追……搞到落荒而逃…
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。