<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!
返回列表 回復 發帖
ThomasKoon 發表於 2010-4-10 09:24 AM[/quote]
LADY: 我之前試過癲到SAVE咗張佢嘅相喺電話,諗住見唔到個人,望吓張相都好吖(好似好變態咁)不是變態,這是正常咯,我好多朋友都放自己深愛的人的相在手機!我男友都係咁做!不過尋晚DELETE咗……咁樣做或許可以漫漫淡忘,未必是壞事咯!
我一路回佢一路睇咖, 不過佢中文唔好所以我一路回一路講番比佢聽, 佢笑到喊咗兩次啦~
休息多d, 休息夠再上嚟同我地玩啦, 我好多辛酸史咖陰公~
see you~ ...
BOYDWAN 發表於 2010-4-10 12:11 AM[/quote]我都和嫂子一樣……笑到喊啊……你D所謂辛酸史怕且又是笑料咯……我就真係好多辛酸史就真咯……
5320# goodnicelady

男女朋友就話擺啫,我單戀喳,咁都冇問題…?唉…我DELETE嗰陣好唔捨得……我愛佢……
5320# goodnicelady
男女朋友就話擺啫,我單戀喳,咁都冇問題…?唉…我DELETE嗰陣好唔捨得……我愛佢……
ThomasKoon 發表於 2010-4-10 06:37 PM
就係唔係男女朋友先會擺,因見不到對方借此作為思念,但男女朋友時時見到對方就唔放都得!就好似明星的fans因為仰慕偶像才會放對方的相片在自己的隨身物品中!但明星多是不識得fans 的!
梗係耐啦~ 你都唔理吓我
你就好啦~ 咁幸福... 我玩緊long d呀....
好羨慕你屋企可以有咁多嘢打爛呀~
kalos 發表於 2010-4-10 00:48
哎呀...............我真係好忙呀大哥, 健康方面又唔係咁穩定, 話就話都半退休狀態, 但係都有好多瑣碎事要兼顧嘛........
而且你又忙隔空氹囡越洋傳情, 我同你d 時間真係撞晒期咖, 我點會唔理你班大爺吖~
我都唔知叫幸福定叫烏龍喇, 我老婆細我成十一年, 無代溝都叫叻咖喇.........竟然同佢識咗兩個星期就拍拖, 拍拖拍咗未夠一個月就結婚, 兩個真係心口得個勇字~
最攞命係我老婆係ABJ, 英文日文佢就曉, 中文就只識講識聽, (岳母係新加坡人), 叫佢睇同寫真係仲慘過教小學生.........佢每次睇我d 舊post 一係就查字典, 一係就問到我休克!
尤其係我同佢真係一邊相處一邊去了解對方所有, 所以依家我兩公婆d 搞笑無奈嘢就日日新鮮鑊鑊金咯~
我醒呀! 已經買咗成打膠碗膠碟喇..........不過原來佢功力深厚到連膠碟都可以跌成4塊, 問你死未?
搵命搏呀大佬! 仲話晒幸福............你將來記住千祈咪同你老婆講鍾意飲乜湯呀, 會死人咖~~~

BOYDWAN兄: 嫂子真係利害,煲到唔同“風味”嘅豬骨湯…哈哈! ...
ThomasKoon 發表於 2010-4-10 09:24
佢真係堅呀佢, 我咁大個仔都未體驗過原來青紅蘿蔔煲豬骨可以咁"千變萬化"..........煲完似水嘅又有, 似粥嘅又有, 似豬骨煲嘅都有..........服未?
BOYDWAN 發表於 2010-4-9 11:57 PM
原來搞笑都有咁多個point!你叫我點樣正經做野呀!﹖笑都笑到肚抽根啦…
goodnicelady 發表於 2010-4-10 15:35
今日, 朝早去行完水塘返酒店.
我: 老婆, 行咗成朝都累喇可?
大小姐: 小小咁啦, 您呢?
我: ok 嘅..........咁今日唔去媽咪度煮飯仔喇, 我地今晚食韓國燒吖?
大小姐: 我仲諗住繼續練習煲您鍾意飲嘅湯添~
我: 吓.......唔駛啦, 您煲得幾好咖喇, 有一定水平咖喇, 咪成日整如果唔係對手會粗晒咖!
大小姐: 唔會嘅, 我有cream 嘛 我煲得ok 咩? 您又話唔湯唔水嘅?
我: 我講笑之嘛! 您煲得不知幾好飲! 我老婆簡直有天份呀!
大小姐: 真嘅? 我好有心機去學咖!
我: 梗係啦! 睇得出睇得出!
大小姐: 咁不如我地去超級市場吖!
我: 乜事???
大小姐: 呢.........除咗煲湯, 我仲有d 其他食譜咖, 我整比您食吖~
我: 韓國燒喎...........
大小姐: 我睇過咖, 我有d 食譜整烤肉咖, 老婆服侍好未d 咖~
我: 吓!!!! 韓國燒喎...........
大小姐: 係呀, 韓國燒呀~
我: 韓國燒喎!
大小姐: 係呀, 行啦.........做乜企喺度望窗呀?
我: 韓國燒呀~~~~

最後................
有無人可以話比我知, 點解豬牛羊雞都係一樣味嘅呢................?
今日, 朝早去行完水塘返酒店.
我: 老婆, 行咗成朝都累喇可?
大小姐: 小小咁啦, 您呢?
我: ok 嘅..........咁今日唔去媽咪度煮飯仔喇, 我地今晚食韓國燒吖?
大小姐: 我仲諗住繼續練習煲您鍾意飲嘅湯 ...
BOYDWAN 發表於 2010-4-10 11:30 PM
哈哈哈哈……因你的味覺失調咯……
哎呀...............我真係好忙呀大哥, 健康方面又唔係咁穩定, 話就話都半退休狀態, 但係都有好多瑣碎事要兼顧嘛........
而且你又忙隔空氹囡越洋傳情, 我同你d 時間真係撞晒期咖, 我點會唔理你班大爺吖~
我 ...
BOYDWAN 發表於 2010-4-10 11:03 PM
你... 真係我偶像...
我無隔空氹囡越洋傳情呀, 佢係backpacker, 嚟澳洲都係揸working holiday visa... 係咁啱做part-time識咗一個星期就一齊咗...
而家因為發展太快, 唔夠了解, 加上佢落咗melbourne去farm做嘢, 所以日日都嘈...
不過我知道其實係因為我太緊張佢, 而佢又好想扮獨立先搞成咁... 我都唔知點算喇...

講返你哋, 我真係好羨慕你哋可以咁勇... 我真係好想學吓2個唔同世界嘅人應該點樣了解, 相處, 溝通同信任呀...
我而家搞到一鑊粥... 救命呀...
Dear God the only thing I ask of you is
to hold her when I'm not around,
when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
’Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。