<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!
返回列表 回復 發帖
搵命搏呀大佬! 仲話晒幸福............你將來記住千祈咪同你老婆講鍾意飲乜湯呀, 會死人咖~~~
BOYDWAN 發表於 2010-4-10 11:05 PM
唔怕~ 之前佢喺度嗰陣都係我煮嘢食啫, 無事嘅~
食呢家嘢都係親力親為好~
Dear God the only thing I ask of you is
to hold her when I'm not around,
when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
’Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again
哈哈哈哈……因你的味覺失調咯……
goodnicelady 發表於 2010-4-10 23:44
我依家先知, 真正嘅韓國燒, 係得個鹹字嘅...............
今日, 朝早去行完水塘返酒店.
我: 老婆, 行咗成朝都累喇可?
大小姐: 小小咁啦, 您呢?
我: ok 嘅..........咁今日唔去媽咪度煮飯仔喇, 我地今晚食韓國燒吖?
大小姐: 我仲諗住繼續練習煲您鍾意飲嘅湯 ...
BOYDWAN 發表於 2010-4-10 11:30 PM
遇到神人, 無言中...
Dear God the only thing I ask of you is
to hold her when I'm not around,
We all need that person who can be true to you
’Cause I'm lonely and I'm tired
Once again
你... 真係我偶像...
我無隔空氹囡越洋傳情呀, 佢係backpacker, 嚟澳洲都係揸working holiday visa... 係咁啱做part-time識咗一個星期就一齊咗...
而家因為發展太快, 唔夠了解, 加上佢落咗melbourne去farm做嘢, 所以日日都嘈...
不過我知道其實係因為我太緊張佢, 而佢又好想扮獨立先搞成咁... 我都唔知點算喇...

講返你哋, 我真係好羨慕你哋可以咁勇... 我真係好想學吓2個唔同世界嘅人應該點樣了解, 相處, 溝通同信任呀...
我而家搞到一鑊粥... 救命呀...

kalos 發表於 2010-4-10 23:48
對兄弟你呢, 我得一番說話要講:
如果倒頭來大家嘅世界入面都無咗對方存在, 咁點? 衝突同矛盾仲有乜意思? 仲需要嘈交唔開心嗎?
沒有了對方, 一切都無意義喇.
所以只需要知佢嘅生命中有你, 你嘅生命中有佢, 其他一切跟本就不重要!
每次你氣上頭, 火燒心, 就諗番呢句啦.........咁你就會心平氣和番咖喇~
兩個人, 需要嘅唔係包容忍讓, 係融合.
你係聰明仔, 固中道理你會領悟到嘅~
笑死咁咪好囉~做人至重要開心快活姐~  係啫!都唔使笑得咁攞命呀!
你唔熟唔食 係呀!唔好同我咁熟呀!小心我食左你呢!
我真係叻?有無分加 有分加!但在心中加就得架啦!因我不是版主…
我明...我明嫁...你唔忍心笑我姐... 哈哈哈……你咋傻扮懞啦!
嘩?俾鬼又追又壓~你要用紅筷子夾中指 係呀!我照辦……哈哈…
我知你講真嫁...你咪跑得好快囉讀書時都未跑得咁快呀!
goodnicelady 發表於 2010-4-10 03:41 PM
做人去得盡D好~笑要笑得最開心呀Ma
食啦食啦~唔怕話埋你知,我都有D肉地嫁
認真番先...個人覺得心中既分重要過一切啦~Right?
我真傻嫁 如果唔係點會無女朋友喎~
夾左中指就以後無鬼煩你啦!
讀書點會跑得快嫁~哽係無書讀先開始要跑既姐
唔怕~ 之前佢喺度嗰陣都係我煮嘢食啫, 無事嘅~
食呢家嘢都係親力親為好~
kalos 發表於 2010-4-10 23:50
我都係認為, 做我老婆唔駛識整嘢食, 等我保住條小命得咖喇.........
對兄弟你呢, 我得一番說話要講:
如果倒頭來大家嘅世界入面都無咗對方存在, 咁點? 衝突同矛盾仲有乜意思? 仲需要嘈交唔開心嗎?
沒有了對方, 一切都無意義喇.
所以只需要知佢嘅生命中有你, 你嘅生命中有佢, 其他 ...
BOYDWAN 發表於 2010-4-11 12:03 AM
大家, 好多謝你呢番話... 你呢番話令我諗到好多嘢...
好鍾意融合呢個詞, 好有意思...
我會慢慢去領悟... 多謝您~
Once again
遇到神人, 無言中...
kalos 發表於 2010-4-10 23:52
我相信好快我嘅味覺會喪失.........因為我老婆煮嘢太叻喇!!!!
大小姐坐咗喺隔離..........
大家, 好多謝你呢番話... 你呢番話令我諗到好多嘢...
好鍾意融合呢個詞, 好有意思...
我會慢慢去領悟... 多謝您~
kalos 發表於 2010-4-11 00:08
心照啦老友記, 最緊要你兩個幸福~
我依家先知, 真正嘅韓國燒, 係得個鹹字嘅...............
BOYDWAN 發表於 2010-4-10 11:51 PM
哈哈哈……食得鹹上鹹,方為夫中夫啊……
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 戀愛版 Live Chat ~~ 得閒可以隨時入黎傾計!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。