<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |
返回列表 回復 發帖
今日同個小病人去睇醫生, 作感冒喇......仲有小小燒添!
點知...............
原來有人好怕打針咖!!!!
入到房檢查完一輪, 醫生話打針.
大小姐已經望住我問:
可唔可以唔打呀?
我:
我又唔係醫生 (佢望住我嗰吓我已經忍唔住笑 ), 呢個問題您應該望住醫生問吖嘛! 我就梗係話唔得啦~  
醫生:
打枝針休息吓, 聽日就無事咖喇.
大小姐:
我食藥都ok 咖........
我+醫生:
打枝針快d 好咖!
大小姐個樣已經似去行刑咁款..........

當準備打針, 大小姐已經捉實我隻手好似要生仔咁!
連個護士都叫佢唔駛驚唔會痛, 但係佢就望實我一味話好驚, 想喊想喊咁..........
我就好似氹細路咁一路話:
乖啦, 陣間去shopping 補番數, 去食雪糕好唔好?
大小姐就答:
好! 不過唔打針去shopping 食雪糕得唔得.........
我: ................咁茅?!

除咗褲仔針都未打, 佢已經叫好痛........
我, 醫生同護士都話:
未打喎.......
佢就話:
我感覺好痛吖嘛~
醫生同護士都望住我...........嗰吓我真係想講, 等我郁手啦!

到打嗰陣, 佢真係叫到劏豬咁, 慘叫聲震天! 仲嘰哩咕魯講日文, 連"吔咩爹" 都噏埋!  我嗰吓真係忍唔住笑出嚟!
醫生同護士嘅反應我已經望唔到, 因為我搵紙巾同大小姐抹眼淚.........
到打完枝針, 醫生話:
都話唔痛咖啦! 唔駛咁驚咖
護士仲比粒糖大小姐, 話佢乖.
我嗰吓幾想撼頭埋牆呀!

大小姐仲要話:
老公, 我好勇敢呀!
我:
係...........係..........您扣番d 褲鈕先啦呀勇士..........
跟住呀大小姐就問醫生:
有無止痛藥呀? 我驚我一陣坐底pat pat 會痛呀.......
醫生:
唔會痛咖.........
個護士已經望住我笑咗出嚟!

一出房門, 出面d 人都靜晒望住大小姐.........原來佢地聽到大小姐嘅慘叫聲, 以為入面發生命案!
我諗如果診所有後門會好d..........
配完藥離開診所, 大小姐一路同我詐嬌話pat pat 痛, 一路話要買乜乜食物物........病得佢咁出眾, 真係想帶佢返轉頭打多針!

買完食完返酒店, 瞓咗.
臨瞓前都仲要同我講, pat pat 好痛, 要我讚完佢乖好聽話先瞓得著......
唉..............點解我老婆可以成個細路仔咁咖? 我似做人老豆多過做老公喇.........
今日同個小病人去睇醫生, 作感冒喇......仲有小小燒添!
唉..............點解我老婆可以成個細路仔咁咖? 我似做老牛多過做老公喇.........
BOYDWAN 發表於 2010-4-14 04:35 PM
點知...............
原來有人好怕打針咖!!!!
入到房檢查完一輪, 醫生話打針.
大小姐已經望住我問:
可唔可以唔打呀?
我:
我又唔係醫生 (佢望住 ...
BOYDWAN 發表於 2010-4-14 04:35 PM
大王波

有冇人可以人話我知,
如果幫一間公司做野,但突然暫借你去第二間分店做,但去到第二間分店,個員工已經即刻講唔願意留係分店做,但公司主管願意留你係個邊,咁員工既意見有冇效力呢

在請人時,從沒說過需要去其他分店工作
有冇人可以人話我知,
如果幫一間公司做野,但突然暫借你去第二間分店做,但去到第二間分店,個員工已經即刻講唔願意留係分店做,但公司主管願意留你係個邊,咁員工既意見有冇效力呢

在請人時,從沒說過需要去其他分 ...
gn00987333 發表於 2010-4-14 06:02 PM
一般員工公司之間嘅大小問題 ,

可致電到 :

( 1 ) 勞工處

http://www.google.com.hk/search?source=ig&hl=zh-TW&rlz=1G1GGLQ_ZH-TWfilter-12035&=&q=%E5%8B%9E%E5%B7%A5%E6%B3%95%E4%BE%8B&meta=lr%3D&aq=3&aqi=g10&aql=&oq=%E5%8B%9E&gs_rfai=

(有關一切個人薪金及非薪金以外 , 例如 : 勤工獎 也可詳細問 )

http://www.google.com.hk/search?hl=zh-TW&safe=off&rlz=1G1GGLQ_ZH-TWfilter-12035&q=%E5%8B%A4%E5%B7%A5%E7%8D%8E&meta=&aq=0&aqi=g6&aql=&oq=%E5%8B%A4%E5%B7%A5&gs_rfai=

( 2 )   強積金管理局  

(有關一切個人薪金及非薪金以外 , 例如 : 勤工獎 也可詳細問 )

http://www.google.com.hk/search?hl=zh-TW&safe=off&rlz=1G1GGLQ_ZH-TWfilter-12035&q=%E5%BC%B7%E7%A9%8D%E9%87%91%E7%AE%A1%E7%90%86%E5%B1%80&meta=&aq=1&aqi=g10&aql=&oq=%E5%BC%B7&gs_rfai=

相信冇人比佢地答得正面 .

[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3419348&ptid=186065]自由神 發表於 2010-4-14 12:26 AM[/url]
=>  http://www.26fun.com/bbs/space.php?uid=117001   

改位置
[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3419445&ptid=206102]sfxc00000 發表於 2010-4-14 03:21 AM[/url]

咁眼快~

乜你看得明 咩 ?     =>          
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。