<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 今日見到大陸人搭車打尖,同佢理論結果俾人打
返回列表 回復 發帖

今日見到大陸人搭車打尖,同佢理論結果俾人打

2 z" S% Q) `" C- R2 P& t8 ^" i; W! @. f' r1 e! s: ^
上車同佢講,反而俾佢話我手指指唔岩,同佢講香港係要排隊,跟住就俾佢開我拖,我還完手後報警,叫佢咪走,然後架車下站停左唔開等差人黎。
- J+ S& a0 j  T0 _( h- j' O, ]1 t: L- ^: f
成車人冇人幫手,我問旁邊個中坑可唔可以做人証,佢答你地兩個可以傾得掂啦.......' X! S% g# U3 A) P5 n7 {) x# M
7 _2 x% P9 L+ B7 c8 a, K
我排隊時都只係排中間,唔係排頭位,成條隊俾人打尖都冇人出聲,香港人幾時變得咁懦弱?定係呢D叫禮讓?
- _' Y- ^. _  ]
$ l3 D  u4 i# z7 _' K下次再見到有人衝上車打尖,我繼續不平則鳴,定係隻眼開隻眼閉,符合番香港文化?
你點知佢大陸人
http://www.youtube.com/watch?v=Xu06Nyo7u-c&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ftMDfCaHnao&mode=related&search=
你點知佢大陸人
& {" [$ M2 k3 U1 C奇 發表於 2010-5-6 08:53 PM
4 t* S, ]$ J# k: x. X6 Q' K

8 P; n8 o* [1 b! ]( v平頭裝,衣著土氣,講國語,揸雙程証
上車同佢講,反而俾佢話我手指指唔岩,同佢講香港係要排隊,跟住就俾佢開我拖,我還完手後報警,叫佢咪走,然後架車下站停左唔開等差人黎。
8 ?* V$ x# a2 O9 Z, z
9 G! z% u: B+ k& @& Z0 x, ]" I3 h成車人冇人幫手,我問旁邊個中坑可唔可以做人証,佢答你地兩個可以傾得掂啦...... ...+ F# M% B$ v- Y2 T& z
littlepig 發表於 2010-5-6 08:05 PM
唔關強弱事,係因為打尖太過少事喇,冇咁嘅必要搞大佢啦# b+ C- W( m7 K+ e3 @6 W$ f8 A: [
如果係打劫就一定唔同
斷背大聯盟
唔關強弱事,係因為打尖太過少事喇,冇咁嘅必要搞大佢啦
& t1 V8 W, r, z% t/ }7 O如果係打劫就一定唔同
" Z. h, F, {% z. T( }) gmK頭ck@G點 發表於 2010-5-6 11:01 PM
6 r7 F1 L' S' M7 h. e- p: j0 p7 J: h/ i, p
直到係車廂打交都一樣,一樣冇人理
support u, 打七條大陸狗la
強國人民的質素真是....
算吧啦,現在d人表面好似很勁,但內裡簡直連老鼠都不如。# I% ^) ~7 ], s) Z
又有幾何好似樓主咁會指正人家的錯誤。
樓主, 你有幾高大? 對方有幾高大? 你係斯文樣 定係 戰狼300樣?
  v% Z) X; r2 d% f1 q5 N8 X* t你用普通話警告他 還是 廣東話?9 ~; V& C1 a9 q& U
佢點開你拖? 手?腳?
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
3 B: o1 o) N% R% A, ^. }; N$ n3 v2 x7 k( o
樓主, 你有幾高大? 對方有幾高大? 你係斯文樣 定係 戰狼300樣?
8 K/ B4 S  I% ^5 V7 [) s( b! n4 q你用普通話警告他 還是 廣東話?5 ^" F4 ]" h8 i- b6 q# W, G
佢點開你拖? 手?腳?
' \" o+ U6 `$ p2 {hamsubboy 發表於 2010-5-7 05:57 PM
, _# \5 _/ V% T6 y( @: c6 F

' Y% y) f2 J' I) m, d我打寫字樓工,放工果陣仲係恤衫西褲,戴著斯文眼鏡。對方係個大肚腩肥佬, 著條casual西褲,一副暴發戶既樣子。) z1 G- B/ H8 x" [
7 X2 Y/ F  O% J6 Y
我係用普通話同佢理論,冇警告, 話佢知香港係要排隊,但一路講野一路有加手勢,佢就係話我手指指,跟住拎住份文件車埋我個頭度,俾佢打中我本能反應縮一縮便反手打番佢一巴,跟住佢就起埋飛腳,之後我就叫佢唔好走,便報警。始終打交係唔岩,無論咩原因,況且仲有機會傷及其他無辜搭客。
. M; _3 P2 Z6 U7 x" ]/ y! d& o. ^) ^% W6 W  h2 J2 }/ f
個司機仲奇怪,我話報警佢仲開車,好似若無其事咁。之後同佢再講,佢先下一站停等差佬黎。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 今日見到大陸人搭車打尖,同佢理論結果俾人打

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。