<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
Andyho講野,好似事不關己咁喎 ; `- `+ J! F5 @! j4 ]& l
: Q& a# ?' T  z' u+ J. I0 j
唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩
5 d, u& _, n# E8 o
版友你都份人都幾天真幾傻,呀唔好意思,應該係樂觀先係
9 k; P/ g: [+ y2 J/ U. sWinters 發表於 2010-6-24 01:59 PM
我唔係亞嬌
由得佢通過囉,若然通過後香港轉好左,貧富拉近左,公平左,大家開心" y$ ^( H+ z; h
如果無變仲衰多幾成,普通市民一齊受,到時先去知錯吧,$ |4 o+ K+ ?; ^- |! j8 q2 c% _
香港人係習慣唔見棺材唔流淚架。 ...
3 v$ [7 B  l' Vandyho 發表於 2010-6-24 04:28 PM
* |/ X1 x. V: ~# [& A) C$ L" d今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......' O7 w0 h" W8 X: T; u0 v6 n
而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......: }! s7 G% H8 m) g% M
功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....
9 ]% f2 z: k/ k2 n4 N, [8 Z  P甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧者越貧....
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
3 r( U6 a( R6 t2 f$ `
: d# Y6 A3 N. c- O
Andyho講野,好似事不關己咁喎
$ `( {# T$ @" ~4 F' X+ t% \( [) q2 u. V3 ?7 Y3 ^- }
唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩
) ^( l: h3 |; a" ^& v" minfjlam 發表於 2010-6-24 08:05 PM
7 x/ Z, i7 D* U) ?" U. b& Z. s5 S7 ?0 I, c: l/ o" h; h
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。 + u2 Y2 Q3 m8 q
既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。
; h7 V. p, v5 U; P/ ]! p方案通過不等於真正解決社會不公的問題," d# D* S" S$ G( A! J8 s
如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。
: \6 S7 N" O% W若然我睇錯,呢個方案係好野,仲好啦,到時大家都可以開香檳慶祝。
本帖最後由 andyho 於 2010-6-25 02:09 AM 編輯 - R! |+ ]$ s& D. b1 p, s) F

4 `9 E! X% y: V0 |% J5 Z0 O3 ^
" R% O% N' U( z) H( r& M. m; j) B9 p今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......
0 z) A7 W1 `4 k. h! P而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......
5 z$ y. j: W1 n功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....( f3 [; P) ]. |, a. y
甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧 ...
; p6 F% \6 r- D' Z4 C) {+ C5 MHansChan 發表於 2010-6-24 08:26 PM
9 F. T* A0 y. [* u
" h; c' O1 a2 y8 f& c5 @# g
如我樓上所講,政府要製造和諧假象,由得佢囉。) }6 j1 f- `8 o
我近日見到d功能組別議員得意洋洋,不知幾高興,3 _" E* @1 v9 z. ~
我希望佢地以後要更加肆無忌憚,剝削得更加徹底,+ `+ B- m  r0 l' K4 D6 R
例如樓價要炒到10萬蚊呎,實用率要低過5成,最低時薪壓低至20蚊樓下,
! Y# h1 O% G$ t+ ^8 r1 S) n到那日有d香港人至會醒覺。
3 w0 k. q. `& k4 g1 H% j, P( |+ ]2 _
3 {& h* A& m+ M, ^7 S% c
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。 : X2 k9 c, U9 I1 ^, N! @
既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。
& z! }- _, D! O6 M1 d方案通過不等於真正解決社會不公的問題,+ U' a1 @6 F0 v
如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。 ...8 L  _9 n1 M5 Z  s6 \" Y+ m
andyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
7 V! H& Z! |7 {$ v
香港人真係唔瀨過野都唔識死...
% L  n9 D/ T* y7 M  T
. M" U0 a/ a; Q7 V$ Z無知,係要付上沉重代價的
) ?) r4 |3 ^  ]  L
7 X3 _/ K$ o9 \. ^
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界
( t7 U! e# v+ g6 A- X7 z既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。
! m! n9 h& d( L" k: F方案通過不等於真正解決社會不公的問題,
5 Z: T9 J; r* y; X如果問題如、等無改善,始終都會爆煲。 ...- x) X6 S$ ~4 v4 ^, W
andyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
9 A: V4 r! f$ R4 M& x. B5 \: u
啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))2 m/ L, z/ b3 z2 w& e' U4 p) Y
你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩
& O1 R2 Q3 R/ W2 i3 e現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企......好多國家更高啦!!!失業問題......好多國家更慘啦!!!民主自由......香港已經自由到有點可怕!!!
/ v5 O! C! u1 e7 Q( h7 @8 S/ g: J: v其實現今一定要教育好下一代年青人,要俾心機讀好d書;到時候就會有一份好工...有好收入...有好前途!!!& d+ R1 \* Y4 {9 W1 s3 c0 W, N  l+ J
2010唔係要搞分化~搞反對~搞對抗啊(中國會想香港玩完?!),當務之急最緊要係搞好下一代嘅level啊~~~~~
/ o# _; G. D! j9 I; i) l/ [: t只要下一代有好好嘅教育,香港人先會有進步,人君水平自然會高,香港自然會發達向前
/ ]5 }$ {) h0 r& }' ~( p
2 k( p" k# k5 r. ~6 Q
( Y9 x% \& i0 c( w& v: l9 B. ], w( G) g7 E+ O
$ ~8 {. }* L5 l) S香港人真係唔瀨過野都唔識死..." s& E4 D  t4 c# B

$ y! y% r, U3 `) H) X6 F6 ~無知,係要付上沉重代價的
9 f2 T- n5 l6 U9 p! H# Dinfjlam 發表於 2010-6-25 02:18 AM
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???
% M- _4 \4 f& M1 r1 ~你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???  _: D7 b& X7 o0 A3 d9 i
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???. D7 ?( M; L" b& r2 X8 ?6 m
你覺得我地會瀨d咩野呢???/ P  q0 v/ a* s
你覺得會有咩野沉重代價呢???
) M1 l) C1 \* b$ R你係釘對中國??你想香港好??
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???4 V5 H" J. X% ^
你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???3 e7 U* a! Z% u$ `* X3 G/ k; O
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???, R& @9 B3 M, f0 P. N* I* ]4 d
你覺得我地會瀨d咩野呢???
4 _( {+ T6 J8 E$ U" v4 [你覺得會有咩野沉重代價呢???# p% [1 v; {) g! B4 X
你係釘對中國??你想香港好?? ...: Q' K% s, s+ r/ A& A
奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
2 I) C- A5 [: V; F+ v

" b6 K) \/ e! ]# y/ p' I, o1 \6 l% z5 e6 i9 E
; Q. C+ T) u6 k7 a! G) G% x- _
# b! ?7 p7 G3 S$ S$ t5 G

# u/ A8 ~5 S! p3 X聽得明o既,就聽下,0 r9 E4 ?( B! X' e
不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴
% x; W  z3 j7 r, L$ A( I$ ?
- C( ?, y6 Y7 [8 K
7 O. u% \! i+ j; S7 g' U( d啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))4 a, I% g* i3 K, @
你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩
$ ]. Y9 M* g4 }- e& |2 w2 \現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企...... ...
3 Z1 n2 C# R+ n4 x9 s( ~奉命 發表於 2010-6-25 08:05 AM
9 m8 j- H: v: ^( r) e9 Y) F3 m' X9 g5 J. U4 \
我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,
7 C- u$ A6 T, i0 o/ h, M4 X9 T李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?
5 O! Y  {5 l0 P$ h所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差不多了。0 Q) q* u- }8 X0 y% w
香港行高地價政策,大家供貴樓,李嘉誠及李兆基及政府都有可觀進賬。1 S7 V! q  d+ s
我地要愛國,大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。  G! b; c. |9 O4 e9 a5 j

; s2 `* B9 U/ E( B0 ^你講得好對,香港言論太自由,d人成日彈彈彈,我好開心民主黨變成建制派,$ h6 t; n$ h& t' I
可盡快早日立23條,應嚴到凡是批評香港及其領導人及其有錢佬的言論都禁止,, r+ \+ ?7 U2 q* N) L
無批評至有和諧,有未來,唔再聽見年青人鬧無工做,供唔到樓,那時天下太平,' E  ~$ w# U2 v# }4 q. m
中國富強,超英趕美。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。