<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
Andyho講野,好似事不關己咁喎 / R* y$ C9 a0 |* l

4 E$ Y3 T, k) O7 {8 Y6 }% Q唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩
5 h! d7 k9 e7 H5 i3 M# d
版友你都份人都幾天真幾傻,呀唔好意思,應該係樂觀先係- K0 Y& w+ u7 ^! @, I8 c9 G
Winters 發表於 2010-6-24 01:59 PM
我唔係亞嬌
由得佢通過囉,若然通過後香港轉好左,貧富拉近左,公平左,大家開心/ a2 r# j3 H. y* {7 ~. W
如果無變仲衰多幾成,普通市民一齊受,到時先去知錯吧,
8 W4 b3 e; c4 S( h* _香港人係習慣唔見棺材唔流淚架。 ...
( S; W5 Y- y6 N$ Vandyho 發表於 2010-6-24 04:28 PM
) k3 a' }2 C7 }8 v9 `/ I! Y
今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......
! S$ V) ?7 V: o0 W4 ?而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......, }2 J! D, p. x5 ~, t# y5 B
功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....
- ~6 ^3 N6 L+ n& E: i0 a7 B4 C" L甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧者越貧....
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
' Z2 @8 m' H2 |0 K4 P* m- f
' U. e+ R4 B+ T: O! j
Andyho講野,好似事不關己咁喎
& o; q  F/ `) U5 d; E- B8 `" C$ j( V; P, v1 A" o1 g* n4 z
唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩
0 t" Q% r1 K* ]7 s: S' p1 _& L2 ~8 Jinfjlam 發表於 2010-6-24 08:05 PM
  s+ k( O! E# l2 |! I4 A8 K$ v- S7 o+ o* D% I" y  U4 B
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。
1 }9 H$ A3 G; r) r, h7 d( f# B$ E既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。
8 K2 a6 {5 v; h方案通過不等於真正解決社會不公的問題,( J4 K( @$ j) N
如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。
: Q$ ?; \0 N0 k6 {+ G若然我睇錯,呢個方案係好野,仲好啦,到時大家都可以開香檳慶祝。
" j: K4 {! i: n* H, V' z& L& q
+ V: M3 n: j8 c3 N0 T! e* y1 w
8 Z4 b7 c1 b/ S3 b
今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......8 |  z2 c: u. m1 u" _$ T; D; M
而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......
) a$ Q. s5 ]9 ^, w4 }5 X- }功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....) W3 n5 {, j5 d8 c# Y
甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧 ...
: J0 U4 A1 C& N9 c5 C$ h+ gHansChan 發表於 2010-6-24 08:26 PM
& z0 X0 v3 x! S" @& n
, s0 }5 y: \0 f' N# g  k/ c5 u
如我樓上所講,政府要製造和諧假象,由得佢囉。+ x; M7 w6 t+ }/ P+ v
我近日見到d功能組別議員得意洋洋,不知幾高興,
. M: Y  Y% e7 f4 z) T我希望佢地以後要更加肆無忌憚,剝削得更加徹底,* n) L2 [* ]( q
例如樓價要炒到10萬蚊呎,實用率要低過5成,最低時薪壓低至20蚊樓下,. ?4 h' _, ]& j9 V- A( e! M
到那日有d香港人至會醒覺。
* |( l' {- F* m0 x
  A. V+ t& \! T好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。
( `0 m1 ]' p* \) w* |/ i$ Z既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。
$ R! \3 w" b8 p4 v  g9 H4 w方案通過不等於真正解決社會不公的問題,( [( E! l8 ?" O$ i* V5 K! e
如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。 ...
& d0 d4 }, v, k  pandyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
2 Y8 D2 J/ n8 d$ ^香港人真係唔瀨過野都唔識死...
- R  d+ T6 a+ Y4 I3 \+ h1 B& P: R& N6 M
無知,係要付上沉重代價的
& [2 M0 N+ H6 d) N% k3 r- Y

3 I5 ]  K  e3 Z+ ~好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界 . S& V. ^" `# [, `) n2 f/ R. G
既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。
* ~; |! ^7 ?9 i) r9 y, V5 U' w; W方案通過不等於真正解決社會不公的問題,
  H* Q" [. P" ~- }: d7 N' |) o, W如果問題如、等無改善,始終都會爆煲。 ...
, c' W' f4 g8 H7 Z  g  Z+ J2 ?andyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
# d  A  w% h2 P, e6 k  ^啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))
/ C. ~2 i$ o* T" a你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩
$ Q4 |/ _' Z' q現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企......好多國家更高啦!!!失業問題......好多國家更慘啦!!!民主自由......香港已經自由到有點可怕!!!0 }& {3 E; c' \
其實現今一定要教育好下一代年青人,要俾心機讀好d書;到時候就會有一份好工...有好收入...有好前途!!!- g0 U$ J' D9 _) M% p' z7 B2 V
2010唔係要搞分化~搞反對~搞對抗啊(中國會想香港玩完?!),當務之急最緊要係搞好下一代嘅level啊~~~~~
) k8 i0 N- e$ t7 ^. W" t只要下一代有好好嘅教育,香港人先會有進步,人君水平自然會高,香港自然會發達向前6 g  J' P+ W. j, q/ m
$ p  J- h2 {4 d, k( D; R4 z

/ C8 Y' S) {) q6 R: _+ u  g7 L( Q" K/ l# F% Q+ W  j3 P* l% t+ C
& E% x0 w+ _) c3 U8 o香港人真係唔瀨過野都唔識死...
* Z8 w: ~- ^1 g
% z  f6 h% L8 E- }6 n無知,係要付上沉重代價的" E4 N! M0 C' n
infjlam 發表於 2010-6-25 02:18 AM
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???
2 Z5 A1 W  X7 _( A+ E" w- S+ ^你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???
, R, h% _9 K& z0 L& t你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???
9 H* P1 V' `. H; x5 I你覺得我地會瀨d咩野呢???* q7 V6 {, v' P# k% s' [
你覺得會有咩野沉重代價呢???0 K) q! F; X8 F
你係釘對中國??你想香港好??
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???$ g9 \8 Q5 ~) R# o6 {
你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???, S" V# f: y+ E
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???! y3 j* O) d4 I
你覺得我地會瀨d咩野呢???. D- f% H. L% r8 V: R! E( Z
你覺得會有咩野沉重代價呢???
, I$ `; V8 n+ i  a! T你係釘對中國??你想香港好?? ...$ H" _1 V2 C; r  W7 V6 e
奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
5 A: A- Q% \% D' A! k* v* @# p4 m. N$ w* R: k- c
* l0 ^/ m" }4 q' O& X; y+ Z6 l
& A9 n% w' K9 i' o8 K

3 D, R3 B3 t  i$ N" F* G
1 M4 Y2 S0 K+ D9 o; i6 @5 \' |8 U  E聽得明o既,就聽下,3 L" r, \& N' w: A
不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴
本帖最後由 andyho 於 2010-6-25 10:32 AM 編輯 # g- \, S. c, i. U# R6 A
- L% R2 l' |; k+ e3 h! D4 g8 n( a5 D
/ z+ T2 b! ^, D
啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))
  _4 K2 m% y+ ^8 [4 x8 i* t你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩
6 {* P$ T3 L0 f, q% w現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企...... ...& E: h" @# C# |& n9 I0 I* Y
奉命 發表於 2010-6-25 08:05 AM
; Z1 ^" d& q* A0 ]( P& \) \

2 K9 I/ g/ ~' n6 {我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,! n, ?4 h. O8 }
李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?
2 K  C3 `- g5 q' b, M所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差不多了。
3 d4 q  m- ~6 \' a# c香港行高地價政策,大家供貴樓,李嘉誠及李兆基及政府都有可觀進賬。
! S& b& o7 g6 V9 D+ \我地要愛國,大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。
$ t* y; S1 q: B/ r, Q3 p1 f; m* R6 @3 b
你講得好對,香港言論太自由,d人成日彈彈彈,我好開心民主黨變成建制派,
, S. E* c7 E0 |! l: G! m9 r0 O- Y可盡快早日立23條,應嚴到凡是批評香港及其領導人及其有錢佬的言論都禁止,
7 _& t. V' L$ \* t. g無批評至有和諧,有未來,唔再聽見年青人鬧無工做,供唔到樓,那時天下太平,
! V  x/ k8 N$ }& V中國富強,超英趕美。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。