<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
Andyho講野,好似事不關己咁喎
4 {( k+ \6 j  H3 y* a; K% G2 s/ G9 G9 E# Q
唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩
$ d5 }$ V% B" C9 B) Y9 f7 p版友你都份人都幾天真幾傻,呀唔好意思,應該係樂觀先係
5 M! ?; ^+ V0 ?! Z: ~Winters 發表於 2010-6-24 01:59 PM
我唔係亞嬌
由得佢通過囉,若然通過後香港轉好左,貧富拉近左,公平左,大家開心# `7 u& U3 j2 j4 H' ]( `( X6 |
如果無變仲衰多幾成,普通市民一齊受,到時先去知錯吧,  A% _; t/ \9 K
香港人係習慣唔見棺材唔流淚架。 ...
5 c! ]8 J7 ~' r$ h7 T1 z( O( B; Candyho 發表於 2010-6-24 04:28 PM
3 |: P2 L& k& [7 |3 n9 n. Y3 Z今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......) C! p2 \3 x5 W4 m# G1 n
而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......5 Z$ Z- v& C. K6 R; h
功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....
+ B4 w$ V7 R: [: y" b甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧者越貧....
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
本帖最後由 andyho 於 2010-6-25 02:10 AM 編輯 8 m1 m3 ^6 Z( f2 m! D1 T! r: P

" ?+ C7 ]4 I- m6 t  Y
Andyho講野,好似事不關己咁喎 : A4 I3 H& B* m% F6 H6 L0 O% x* P

0 @" p; r, n+ ~9 Q2 @: e- e唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩
! R6 @$ L- |% f0 Y1 \infjlam 發表於 2010-6-24 08:05 PM
' h  G8 w6 g9 r0 [( L7 d( V, Q1 V2 L; \! b$ c5 b* y" G
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。 ' d3 G; ]( N% p+ r1 _0 K
既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。, x3 Y3 b9 h( L8 _
方案通過不等於真正解決社會不公的問題,6 d1 `% L3 j0 |" ^# }& X
如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。) u+ r2 e. ~/ _, Z/ Y# h* n
若然我睇錯,呢個方案係好野,仲好啦,到時大家都可以開香檳慶祝。
) z9 C0 B) a9 Q; ?/ ?) Z' E  N4 E9 y5 x
7 m) D( t7 i% v+ Y3 R
今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......) u4 [  v9 ]. D; M0 z4 r1 g7 `
而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......- ~% I% w) U. O
功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構..... c' x% P2 |1 h
甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧 ...- D3 Z$ l6 f+ x2 t2 E6 C) F5 o
HansChan 發表於 2010-6-24 08:26 PM
- g0 O( Q( v- z: C. F7 V* H# Y6 F$ }; {
如我樓上所講,政府要製造和諧假象,由得佢囉。) ^3 H# J8 O* n4 a3 M' Z" u' e
我近日見到d功能組別議員得意洋洋,不知幾高興,
& }& e6 |& m# k" h0 Q0 \# R我希望佢地以後要更加肆無忌憚,剝削得更加徹底,
* q/ ?2 s- D3 W6 W0 K" N例如樓價要炒到10萬蚊呎,實用率要低過5成,最低時薪壓低至20蚊樓下,
" m! S, H1 o; ~( j  J到那日有d香港人至會醒覺。
& m6 p% Q# d' `. ]  x9 y" K0 U6 A' P; |% T3 _
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。 " U# G7 m! [( Q% G4 [; V
既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。" G& p( L7 Z) e6 y- j$ T; v
方案通過不等於真正解決社會不公的問題,
0 ?# n: F- L; h+ r# |5 T1 h如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。 ...
. [. [2 i; r8 S: f+ Randyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
. G3 y+ q0 Y- Z# Z! O$ S香港人真係唔瀨過野都唔識死...; i9 f% B( Z* B8 M* [2 G
# C- y9 g0 B, l6 y
無知,係要付上沉重代價的
. _1 |6 n: v: G% [* r. D& ~3 v8 h( w9 b+ X# i/ A9 d
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界
6 }- J+ N! }; x" u' D既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。8 C2 T: J! N* ^3 ?7 [0 h5 f2 ]* X1 s
方案通過不等於真正解決社會不公的問題,
0 \; i5 _8 d6 V如果問題如、等無改善,始終都會爆煲。 ...
% f& G# k2 B( L6 a; P" w+ T; t! z  Randyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
- B( c8 {. a' K4 B+ _( ]啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))
* z5 Q& s! d  ^, b你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩* N) }' r0 n& a  j* Y! b# N2 [
現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企......好多國家更高啦!!!失業問題......好多國家更慘啦!!!民主自由......香港已經自由到有點可怕!!!
$ h2 O; g% B6 T- s; C8 S& q: [其實現今一定要教育好下一代年青人,要俾心機讀好d書;到時候就會有一份好工...有好收入...有好前途!!!
. b0 p: s+ J. h2010唔係要搞分化~搞反對~搞對抗啊(中國會想香港玩完?!),當務之急最緊要係搞好下一代嘅level啊~~~~~
" r; T8 l+ l2 t  E! V5 h只要下一代有好好嘅教育,香港人先會有進步,人君水平自然會高,香港自然會發達向前
2 |) X* _; G9 f9 u, f) n$ q+ ~; a+ y! c* b  q1 x
; s" q4 c! J& w8 T; u
7 \0 W; [+ ~2 n+ [, z, R
9 f$ G. R4 ^  E4 v: j
香港人真係唔瀨過野都唔識死...
1 w8 @$ ^, n7 H7 y# g. J
+ E7 V: u1 q7 k+ N/ s無知,係要付上沉重代價的
: c. \. T3 h$ M$ P6 B5 V3 a8 ~& x- tinfjlam 發表於 2010-6-25 02:18 AM
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???1 [, m9 I# K3 T" L% M
你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???9 l0 N" z3 R  |/ k' m( Z
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???( ]3 V  @! {- @( z# ?
你覺得我地會瀨d咩野呢???
9 ^0 I0 C! K! A( b3 S& \  f( L  A你覺得會有咩野沉重代價呢???
0 d' s& c& i. U0 {% y) z! ^8 N  L你係釘對中國??你想香港好??
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???4 k/ E. }; U1 |' k
你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???) {* B. l% @- D) z. p! i
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???
" X- _9 Z8 c( d+ L, o你覺得我地會瀨d咩野呢???
. B; p; g+ {! ~' G% P# I你覺得會有咩野沉重代價呢???
/ ?) N; _9 z3 i4 ~你係釘對中國??你想香港好?? ...# ^* p/ B; T& H% N
奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
; b* T7 B! R& r
; T$ |3 M+ F* K5 D

( Z4 D$ A" K9 D4 x8 o* d7 m" k9 Q4 b4 _0 n" e

$ f6 `' b8 c7 w1 K
& M+ A9 ?$ o& K" ~% r聽得明o既,就聽下,7 f. o$ L( Y2 w* p4 q
不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴

* |) f7 O, f1 F5 g$ l* ~8 C8 P! v
" Y! ?, e7 n2 ]3 Y( g啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))9 l( a% j! N9 |
你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩) f' `' ?2 J: g
現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企...... ...
0 F0 G% X! H9 C4 p) v- I奉命 發表於 2010-6-25 08:05 AM
4 ?' }; i: v) Z( t  B0 g7 }( R' f: v$ P' W
我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,8 a& ~2 @+ }: g9 [, V* v
李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?  T; n8 z5 A. a! ^; ?
所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差不多了。" j  b4 W1 S/ ^! S5 b9 h
香港行高地價政策,大家供貴樓,李嘉誠及李兆基及政府都有可觀進賬。3 ]2 A+ |' M2 p6 a7 s" z" }' M
我地要愛國,大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。
+ Q2 s: n! E# t' B$ C
8 _, e1 w; N; l) z& T你講得好對,香港言論太自由,d人成日彈彈彈,我好開心民主黨變成建制派,
; P) C) k0 W( s/ y" F* t  l可盡快早日立23條,應嚴到凡是批評香港及其領導人及其有錢佬的言論都禁止,( F. R' ~! `1 w  b; `) o
無批評至有和諧,有未來,唔再聽見年青人鬧無工做,供唔到樓,那時天下太平,9 |( f( B3 O2 Y1 P. T4 M6 N- E% A% n
中國富強,超英趕美。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。