<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 HansChan 於 2010-6-25 02:35 PM 編輯 ( Q# G* J; V. R' O) D6 e' L

% N6 D; o) Y8 ^! a* d: R# C9 P$ R7 w
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???
4 c8 t, A3 q9 L" w: u你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???- I* Q% C0 h! w
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???
2 J$ X. Y% ^  y# P  G4 W你覺得我地會瀨d咩野呢???
0 a! ^9 U" \# |) }% {6 [% {你覺得會有咩野沉重代價呢???
) x6 i; |8 E3 Q" w1 O5 Y! p你係釘對中國??你想香港好?? ...+ O0 z% D5 B2 D- n# e* O
奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
2 U7 h4 C! Q8 o9 H9 H! v' n
"一,二,三,四,還原基本步..."( j1 l0 B3 l0 }/ w4 `" z
因為還原基本步,所以要改良進步....岩!!0 p& G3 c& O6 \
但...連基本四步都跳得唔好,或唔夠好..你再去跳多四步,會跳得好咩??再加上而家加上去既四步,係整醜咗隻舞...
% \+ Y) N# A; m, |8 ^7 L6 U你個仔四歲大都行得唔好...你話佢甘大個仔都唔識跑...你夾硬响後面燒佢屎忽等佢跑.....你話後果係會點吖??$ w; S1 ~: L  f. \* i
要進步,唔係話進就進...要好多嘢配合的...
2 f$ l: W% L; d7 R+ a而家所謂政改令香港民主向前...真係??
9 Y4 _2 |# ?, ], y特首選舉門檻提高..後選人俾多幾個阿爺認可大弟子你選...民主?進步??
( e" c/ h8 c: E: r% p" R$ k立法會選舉..一人兩票,叫你投嗰5丁功能組別..同叫你認同功能組別,參與功能組別圈子,有乜分別??係!你有自由o架,你唔鍾意可以唔投o架!又話你唔盡選民責任......
) s8 w/ F- y' `% F  `* s; U民主進步??甘都叫係甘真係好進步囉!. x; C, f! y1 E  C+ o/ j" R2 L
甘還原基本步係唔係真係甘差????????
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
) b/ H7 C( i# ~+ u4 Z

9 D. \! L3 r1 `! o6 _ZDNsRUj3nHk
0 f/ I  S) k" ^- A. Y9 I. d# y' A7 R: ]
_B7s8YuE-Ko2 W3 ]1 p: U( c5 F% T
+ U8 U  c" [* C# `% w  \: u
聽得明o既,就聽下,7 n; z. n% v( m3 w% r
不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴1 f! D4 e& a) _1 _  `
infjlam 發表於 2010-6-25 09:49 AM
我有NOW TV,我睇左5次
. F9 Z. n& d! W
5 u: I& [# ~, D5 G6 w3 o
( F' j; V& p+ D4 F! j

( O' A. K7 {$ F4 O2 p, ~9 ?5 e! `我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,
; ]1 z, e! O1 V2 E4 T李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?! g" X' u2 r; o# M5 |  f
所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差 ...
6 N. r1 P5 {* Z4 I+ mandyho 發表於 2010-6-25 10:21 AM
小時唔讀好D書,大時唔做工($7000唔做$8000又唔做$9000又唔做),俾個皇帝你做好冇+ \. _0 d; s( m6 a; z& p
你咁有型,你要咁樣諗,好勁~好叻
9 w- V4 T- s3 q/ _正面D啦
* k8 G% X8 g4 z' d"一,二,三,四,還原基本步..."" b. h+ K4 |8 G
因為還原基本步,所以要改良進步....岩!!% {8 @8 C3 W' o
但...連基本四步都跳得唔好,或唔夠好..你再去跳多四步,會跳得好咩??再加上而家加上去既四步,係整醜咗隻舞...
6 x% |" y9 t/ b& _你個仔四歲大都行得唔好...你話佢 ...
& |- E3 M2 q- g# ]) g# Y+ MHansChan 發表於 2010-6-25 02:34 PM
你講野就最似人話喇,好明確係一把年幾
3 ]* v5 s! V! Z% n0 X4 @好明白你講嘅野4 @# X& [( R! h1 }' l  W, b0 M- C
但小朋友學行都要慢慢學啦,唔學又點會識行呢
5 B4 }' x8 `/ S6 {$ [我一早都話左係唔同意宜家方案,但點都要走走識識學學的
$ v+ f! W5 R# c大家都係估估吓,大家都唔會知道未發生嘅事,可能小朋友未識行先識走呢
小時唔讀好D書,大時唔做工($7000唔做$8000又唔做$9000又唔做),俾個皇帝你做好冇) b1 i+ v0 P$ t6 H  l
你咁有型,你要咁樣諗,好勁~好叻9 o% a/ N( [# ^" a
正面D啦小朋友6 c6 G0 b$ F2 k, U
奉命 發表於 2010-6-26 01:23 AM
& V  I/ m& E$ ]' M+ f6 j, I* t5 R4 X6 r) j5 p) B. g" z, W( q, k
我幾時要份工做?我幾時呻過人工低?你唔好當我係應屆大學畢業生啦。
0 s5 W/ W0 L8 @你話$7000一個月?日本yen呀?香港大學生值呢個價?
" z3 X( z. n  j) l1 F! ]: e5 U. B我看法剛好相反,嫌香港薪金太高,應該跟富士康看齊,1000元人仔就夠,咁先至有競爭力。' J! v; x* P3 ~+ {. h
我同時嫌樓價太低,令地產商賺得太少,擔心佢地撤出香港。
- ^* p, r, P. u1 |我quote我之前發言其中一句俾你睇多次,嗱!今次唔好理解錯誤喇,大朋友。
# a) u! v, P( x9 F" m9 ]( L( z8 n* x: M3 L
「大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。」0 ?  S4 v9 b  U0 ^
% B/ K( y% e1 k! x
有錢佬要賺多d,打工的應收少d貢獻給有錢佬,傳媒要報喜不報憂,
1 u7 G2 ~( Z* I% S3 R' K0 O( F! o追求到和諧,香港才會係一片樂土,到時大家都可以安息....講錯,係安樂至啱。
我有NOW TV,我睇左5次
- Z) X/ G+ `1 X奉命 發表於 2010-6-26 01:15 AM
, |* U) t2 Z% V, W' P
4 |+ ?4 w3 Y8 O有乜得著
* c% K1 P% n- j8 B5 }+ `! L& |' b, k
有乜得著
9 q& P5 ~# `$ y2 t8 Finfjlam 發表於 2010-6-26 02:35 AM
2 ^4 u$ a* Y+ b: H8 [6 Z6 K4 ^+ Q. ^) ~! [7 o2 f6 B, I0 q
伽俐略兄,我太高估你喇,
5 L) Q- F+ _5 b: b: w" V6 [, X你竟然對牛彈琴,然後問隻牛聽完琴聲有何得著?
本帖最後由 infjlam 於 2010-6-26 02:42 AM 編輯 * F0 C; q: g# V/ R( f9 X
) ^/ C8 Q% L; ~# Q, q. J* z; v
# |$ ~- l6 I1 p- R' |  U* m( R
/ q0 I# R, ^+ T伽俐略兄,我太高估你喇,% P6 z9 [1 f+ X( ?+ F
你竟然對牛彈琴,然後問隻牛聽完琴聲有何得著?- @! s4 o5 P- q& L
andyho 發表於 2010-6-26 02:37 AM
2 c. c8 X1 u: e, |; {/ v) Q- G. V) w% q3 A7 Y, G4 ~3 J/ O
噓...話人係牛...可能係我太高估兄台你就真
7 {1 `. _/ J3 r6 V, `, ?% U人地有好崇高地位o架
本帖最後由 andyho 於 2010-6-26 02:45 AM 編輯 . ?( a( ~/ p! K4 f& T) r2 X
9 q; ?+ {3 \. H' ~3 K7 H, E
4 ]3 m! u$ b$ b- g9 _
3 l" f" B4 Y' o噓...話人係牛...可能係我太高估兄台就真
( Z3 D" l3 c3 m% Y# i% f人地有好崇高地位o架
- O; p# B- d4 y7 b3 }) O/ n: finfjlam 發表於 2010-6-26 02:40 AM
' f$ z  k9 @9 n" C' N5 f4 q7 p- \3 D0 T1 `( _8 l* S# ^9 I: w: T9 l9 i( d* ~
yes,佢一定係好膠的,
3 q3 Z, o' B6 a' D: Y3 W" F哎呀!我發左國語音,其實我想講:「佢一定係好高的。」
1 G  i/ D( _9 r1 N5 I1 ?
0 W: d  r, e6 c  X0 O2 R* f神探你未就寢,相信同我一樣睇緊波呢。
* C# ^/ O, R; m. X
: u5 B( Z9 i' Byes,佢一定係好膠的,# @# \8 Z" X, a% r
哎呀!我發左國語音,其實我想講:「佢一定係好高的。」
* v! j0 V7 ?- l7 x: }
5 V# F' x, y7 F6 N, U神探你未就寢,相信同我一樣睇緊波呢。+ e- A/ l/ U1 m. F# R
andyho 發表於 2010-6-26 02:44 AM
. w+ d) @" J7 e/ J6 P
$ O: O. b" G0 a
周五晚嘛...何況有波睇
! t. |1 l$ J6 d+ ]: v1 [2 S: {% ]; k
頭先巴葡0比0,主客和,執左少少
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。