<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 HansChan 於 2010-6-25 02:35 PM 編輯 # ~  u7 G7 `; e6 q2 z
* K: s" q  b, c" f
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???" b+ U( H" `0 y! D
你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???' t* r6 \% d  b) J, x$ O( N+ i1 a  L
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???* N4 ^8 C" X- O% m  ?' I* h
你覺得我地會瀨d咩野呢???
: B4 d0 E/ k( [! ~5 v3 j* w你覺得會有咩野沉重代價呢???
3 u* f7 `5 T8 O你係釘對中國??你想香港好?? ...
; i, ?+ [+ V( V7 S, Z- [: a  U奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
) R- K/ h9 P# ]% a- P"一,二,三,四,還原基本步..."
6 W% R) N) J1 R$ w+ ]+ e# w2 M- A因為還原基本步,所以要改良進步....岩!!
8 B" V; _3 v4 n6 z但...連基本四步都跳得唔好,或唔夠好..你再去跳多四步,會跳得好咩??再加上而家加上去既四步,係整醜咗隻舞...
/ M& W) u+ O# m% U; e$ j+ E0 s你個仔四歲大都行得唔好...你話佢甘大個仔都唔識跑...你夾硬响後面燒佢屎忽等佢跑.....你話後果係會點吖??
) p3 ~) Z' x5 m( Y要進步,唔係話進就進...要好多嘢配合的...
- j6 e) Q" e6 v! c9 R$ t' \而家所謂政改令香港民主向前...真係??* S4 ?5 F% n! j; Z$ R4 O. \
特首選舉門檻提高..後選人俾多幾個阿爺認可大弟子你選...民主?進步??
) e1 ^9 j1 y$ M! T立法會選舉..一人兩票,叫你投嗰5丁功能組別..同叫你認同功能組別,參與功能組別圈子,有乜分別??係!你有自由o架,你唔鍾意可以唔投o架!又話你唔盡選民責任......4 E4 f' D5 I0 X" R/ m6 f+ X
民主進步??甘都叫係甘真係好進步囉!. X: n) h! `5 w9 m' j' d* G. }" Y' b
甘還原基本步係唔係真係甘差????????
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
, l2 Q0 Y8 P& O) z" H# c; P. h
5 `: h& @( G; F' Z' a
ZDNsRUj3nHk1 D5 h1 {, h2 y
) g# p" N4 I5 R5 R- m7 f+ k
_B7s8YuE-Ko& }. n+ j8 f3 z3 D- @9 V; H! a

0 _. z- P2 g! [/ J; o) J聽得明o既,就聽下," a9 g- f- Z7 w) n% Z  j1 I
不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴
% p4 K$ A. K6 p$ Zinfjlam 發表於 2010-6-25 09:49 AM
我有NOW TV,我睇左5次
# [4 e- D& d2 y+ f  X! E9 u0 |" y5 l1 g# g
& H" l* }8 y; a8 i
2 A" Q, P% _+ T0 x
我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,, ]$ n, c: T  X. s( y1 [- B0 n
李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?9 T; Z0 _. F2 X0 c3 p1 W2 e
所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差 ...! R3 `0 R" _- k! Q1 A, O& d' C6 O
andyho 發表於 2010-6-25 10:21 AM
小時唔讀好D書,大時唔做工($7000唔做$8000又唔做$9000又唔做),俾個皇帝你做好冇
+ c6 q# F0 P& R# Z, o你咁有型,你要咁樣諗,好勁~好叻
: e6 z- v" R  q( a) Q正面D啦
) t+ v1 X4 J, T+ l; W
"一,二,三,四,還原基本步..."
; l/ y3 Q; d- Y9 S; Q& N因為還原基本步,所以要改良進步....岩!!
$ I# X! \9 b0 `# o& M8 y但...連基本四步都跳得唔好,或唔夠好..你再去跳多四步,會跳得好咩??再加上而家加上去既四步,係整醜咗隻舞...( N/ F; _. G# L6 h# A  @# W. H
你個仔四歲大都行得唔好...你話佢 ...2 M8 y7 z  s* z0 L5 M. C5 v$ T* m
HansChan 發表於 2010-6-25 02:34 PM
你講野就最似人話喇,好明確係一把年幾
' N; r0 h/ [% G8 R* p8 y好明白你講嘅野
  ^7 a( q+ @3 m但小朋友學行都要慢慢學啦,唔學又點會識行呢
# q2 r- p: [6 v9 n$ Y. k( R, O我一早都話左係唔同意宜家方案,但點都要走走識識學學的  r( n! j9 m  p# J0 t' J5 o
大家都係估估吓,大家都唔會知道未發生嘅事,可能小朋友未識行先識走呢
小時唔讀好D書,大時唔做工($7000唔做$8000又唔做$9000又唔做),俾個皇帝你做好冇$ ]3 W- ^0 S" r0 U/ i- C
你咁有型,你要咁樣諗,好勁~好叻
. t8 J- S( ^! t# Y正面D啦小朋友
) g4 e" f1 {, N1 \) h1 K0 Q0 r+ r9 l奉命 發表於 2010-6-26 01:23 AM
6 p: u+ Z2 O* W8 U7 v; i3 l
% s* b* p  w7 h2 |6 D我幾時要份工做?我幾時呻過人工低?你唔好當我係應屆大學畢業生啦。
' a+ Z6 ?; i, E5 B% b- V" L你話$7000一個月?日本yen呀?香港大學生值呢個價?1 W5 F1 w5 R0 b  z
我看法剛好相反,嫌香港薪金太高,應該跟富士康看齊,1000元人仔就夠,咁先至有競爭力。* V& N6 g) E8 W2 s/ ~6 J
我同時嫌樓價太低,令地產商賺得太少,擔心佢地撤出香港。
, v! @  J; E  q: t- R/ H我quote我之前發言其中一句俾你睇多次,嗱!今次唔好理解錯誤喇,大朋友。
2 ^: h: Y$ W8 o/ f# ?; }' F
- w9 }0 P; }) I  C6 m「大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。」& V* @: l" Y, q" s# O3 a0 n" T! E

1 x+ s: ]3 R$ z# B有錢佬要賺多d,打工的應收少d貢獻給有錢佬,傳媒要報喜不報憂,
# r, @# y. k7 C. r; W追求到和諧,香港才會係一片樂土,到時大家都可以安息....講錯,係安樂至啱。
我有NOW TV,我睇左5次' R- H) X( _3 I7 O  _
奉命 發表於 2010-6-26 01:15 AM
1 x: E$ D) }; M4 `1 M& J1 ?* ?% |5 o& l% ?
有乜得著
  O' v0 C6 Q  Z5 r$ Z9 U$ X& i6 ]! V

! S2 K7 w% M; D* N* E4 Z有乜得著
! H5 k% Q- l& R: r7 g; i+ _1 d9 Zinfjlam 發表於 2010-6-26 02:35 AM
- X2 F: _0 }' p4 Z2 |; \+ }
/ t' T* D/ f( k3 k6 }5 [
伽俐略兄,我太高估你喇,
6 u5 f9 \# v& {( l! {- ^6 d你竟然對牛彈琴,然後問隻牛聽完琴聲有何得著?
3 X: P  G  m- E9 a" ^9 q, T% G0 m/ W7 D
; P4 [6 d1 d/ h( `

\6 l8 D, S  H伽俐略兄,我太高估你喇,3 q) @5 V4 ^1 b) v( D: s9 l
你竟然對牛彈琴,然後問隻牛聽完琴聲有何得著?7 O/ q0 ]" N' z
andyho 發表於 2010-6-26 02:37 AM
" c' X4 V" j* k  f4 a- [
3 n2 W4 h% a: A
噓...話人係牛...可能係我太高估兄台你就真 3 w) x" H8 B; D9 Y- d1 ?
人地有好崇高地位o架
本帖最後由 andyho 於 2010-6-26 02:45 AM 編輯 2 Y5 V' l# N* Z8 e" z/ W$ f

) x6 a- Y" b" N" ?. d0 [* S: d, M
* t" ~* l8 t4 y2 J, n3 k/ u( m+ F& \4 q4 d6 y3 J) c+ T3 J
噓...話人係牛...可能係我太高估兄台就真 8 q& W; r3 W2 L5 j1 O7 k6 m! I: `
人地有好崇高地位o架
1 N' |' e4 m' \# hinfjlam 發表於 2010-6-26 02:40 AM
0 s$ m. E9 a! E' \- L2 \2 o9 P4 d* R% ^. _* C- ]
yes,佢一定係好膠的,  M2 W, t$ r8 L* |
哎呀!我發左國語音,其實我想講:「佢一定係好高的。」
# b5 k4 J! T# m9 \+ c, _. g& o
# w6 q7 F! q6 D4 u: r8 A$ u神探你未就寢,相信同我一樣睇緊波呢。
* y, n% v8 P* Z- G5 _) T7 q  G3 W' R

9 A+ S" Y' }1 M" G3 Ayes,佢一定係好膠的,
: Y6 Q1 A) ^+ G4 ^! b% @' }0 n哎呀!我發左國語音,其實我想講:「佢一定係好高的。」9 `% G, [, Z* ]- E
; ?0 p" w; u  H
神探你未就寢,相信同我一樣睇緊波呢。
8 [* B" V1 V. t4 c$ U3 Pandyho 發表於 2010-6-26 02:44 AM
) o2 _& Y% y; Q6 }( x9 G

3 w$ S/ ]1 M: P& j  [: h周五晚嘛...何況有波睇
) l! q2 T* ]- J- `+ D
; ]& |5 U; s, c& H7 l頭先巴葡0比0,主客和,執左少少
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。