<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
我覺得根本反對通過班友仔係有私心; n. u' L# U$ G' X- F
佢地話驚做錯決定所以唔做決定,緊係啦....如果日後真係有問題出現佢地就要上身,到時就冇人會再選佢地,佢地就會冇左份福利超高+豐厚薪酬嘅工換轉係我都可能會做好自己份工啦! m% N: w# R* }2 q
大家睇吓以前嘅癲狗民係骨瘦如柴,宜家嘅癲狗民係肥豬大隻
斷背大聯盟
# w6 B( Q  P8 u: f8 l

9 s  r4 y8 c# ^3 `+ Z" g, V周五晚嘛...何況有波睇 ! H7 a6 W6 \' I' k3 q
. ?& ]' _3 A6 J
頭先巴葡0比0,主客和,執左少少
. {( j0 Q; p; _$ W- Q: Tinfjlam 發表於 2010-6-26 02:51 AM
% }* e) U, y' a/ X# B( L- j) D( R+ {3 U" k5 s+ i7 d
你知我向來係日本fans,你都估到我最近贏定輸啦。 + x- I! i. r" }4 l/ X3 x& X. x
大家執多d,我去專心睇波先。
" P4 f) b9 x* r4 B$ k& Y8 i
6 ]) z- @% ~9 j. [0 j3 V
我覺得根本反對通過班友仔係有私心
. R9 D$ h5 |# B+ F. Q; Z佢地話驚做錯決定所以唔做決定,緊係啦....如果日後真係有問題出現佢地就要上身,到時就冇人會再選佢地,佢地就會冇左份福利超高+豐厚薪酬嘅工換轉係我都可能會做好自 ...8 b0 J* P$ o; {9 v" H; S
mK頭ck@G點 發表於 2010-6-26 02:51 AM
. l! F) a* _: I, g* s" I! C9 g( W1 H; r9 E
你真係講得對!我都相信有d議員純粹為份人工及福利。
1 ~9 P- N. _5 i& E; Q我提供個客觀數字大家參考下,民主黨最高峰時在立法會有19席,9 N( ^/ r8 g) i3 W" `
2000年剩12席,2004年得9席,2008年得8席,劉慧卿加入又變番9席。8 z' o# o  S+ @$ {3 R( V" n
現任民主黨議員黃成智在04年一度落選,08年至重返,
; L4 W9 ~  Q9 _# k* Z劉慧卿在08年以最後一席當選,勁險,得票少過長毛約1萬票之多。9 B0 M' ?0 x- Y7 D$ ?
民主黨玩左20年了,公民黨06年成立而家有5席,社民連08年成立而家有3席。5 P% N  [& \: E0 T5 d' s6 [
睇番個數據,就會覺得民主黨加入建制係好明智的,趁仲有剩餘價值的時候。
立法會議員六皮野人工  =   福利超高+豐厚薪酬嘅工?   
0 V: [7 E6 l! @( M+ A! ~1 v7 Y' b* R/ ^0 s3 Y

) e) E" n% D9 W: [癲狗民  =   肥豬大隻?  
7 ?/ L' m7 h* Y5 C/ Y5 k$ }9 P# L. A9 J" R9 x
世事真的都給你看透了!
本帖最後由 infjlam 於 2010-6-26 03:09 AM 編輯 0 Y$ ?. O$ Y! `: R3 n! T. e

, c' d% O7 D$ M9 g: o$ F+ i; `" h白鴿...阿唔係...係紅鴿,仲直乜鬼選o丫?
  l7 \4 H% A/ P9 a阿爺包養你下半世,保證你肥肥白白
1 q+ T( I9 A: j
2 ^) x9 O" Q: w+ N; o  ]: o! _
你知我向來係日本fans,你都估到我最近贏定輸啦。
0 L, k/ E2 }, {大家執多d,我去專心睇波先。
9 Q5 ]7 q3 O/ \+ Z1 }) @andyho 發表於 2010-6-26 02:55 AM
5 k) T5 B/ i) o- a- B
1 i7 A0 I; O2 D# I& g贏多D
白鴿...阿唔係...係紅鴿,仲直乜鬼算選o丫? ) R- c6 ~) U( I* m! @5 j2 V
阿爺包養你下半世,保證你肥肥白白
7 _/ u& }, k7 \+ c0 rinfjlam 發表於 2010-6-26 03:07 AM
1 b7 X& a% Z( a" @5 }
' |9 f+ D) m9 t/ J+ g我衷心恭喜民主黨,除左快將取回回鄉證,仲可以排隊等委任,$ V4 U: `; J& f, F* W, N3 s9 w
做個甚麼副局長10零萬月薪,又或者去公營機構撈個主席副主席又得,年薪又係百萬計。% ^1 w0 ]. `  _$ m: ]8 W1 n
好過做議員6皮幾又要花錢去選,又驚選唔到。4 S% K, q  T" _6 v8 n
民主黨個個係典型醒目香港人,好!
你講野就最似人話喇,好明確係一把年幾
! y& V1 ]0 o) c6 x1 C  E好明白你講嘅野, N  V( t; P( \4 S: i4 x5 f
但小朋友學行都要慢慢學啦,唔學又點會識行呢
4 ]. F" Q: y% U; @' r我一早都話左係唔同意宜家方案,但點都要走走識識學學的9 o0 v6 M- t. u7 ^" F5 q5 \# M
大家都係估估吓,大家都唔會知道未發生嘅事, ...
6 Z9 i. y9 g1 g/ ?0 ~. F* r奉命 發表於 2010-6-26 01:34 AM
8 |) v& `% i; P/ ]: }# L6 x6 L嘗試係應該!問題係點試!' [, k8 q7 x9 ?% c5 ~: `# K1 k
要改進,最起碼係要改"頭四步",係改好個基礎呀!!
/ G5 q7 R5 M( z( z4 }四歲o靚仔唔識跑係因為行得唔好,要改係要教好佢'行'唔係'跑'!!
/ B8 U/ c: A" V" |) K* A2 e個方案去到表決前四日都係唔夠票通過,證明咗個方案本身個質未夠掂,係教唔好佢'行'!!
5 o6 [# l5 _+ G6 o6 b/ n& t但因為一個同合鴿黨既concession,以一人兩票"裝飾"一下個方案,實情係strengthen功能組別個架構,加多五席!!
) L6 M+ n. X! O. p4 Y) a甘咪即係等於個o靚仔行得唔好,唔識跑,你買對跑短跑既'釘鞋'俾佢著,扮跑之嘛!!
1 s8 r# v' A2 _( s! ~( m進步係要,一定岩!係個方案錯晒,係倒行緊呀!!9 I3 E% r/ Y( a. b# b
一路硬銷個方案,唔夠支持...阿爺搵生意黨傾生意...包張花紙推出黎做乜呀??俾市民睇之嘛!美其名多咗民選票,實質依然响功能組別個架構之中,咪即係叫市民參與哩啲小圈子之中!!!3 r/ S+ }/ x' o5 U
生意傾得成,生意黨做嘢囉!!所咪夠票囉!!
8 O" i" H2 ]4 `' u% F4 x4 a係可悲!!可悲唔再在於政改內容喇,在於通過手段!!!9 f- G0 V( r  E" O0 u
bty,師兄!講到我甘老呀!!我可只是七十後啊!!
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
% h5 C' m) a* t) f% W7 a9 y: }  H
: \5 I- Z7 ?0 e! x. P+ T' _我衷心恭喜民主黨,除左快將取回回鄉證,仲可以排隊等委任,$ I% x$ e% n: m0 z3 Y" J
做個甚麼副局長10零萬月薪,又或者去公營機構撈個主席副主席又得,年薪又係百萬計。9 }5 o8 V$ Z, ?# T! g5 O' t: x
好過做議員6皮幾又要花錢去選,又驚選唔到。4 ~  |! h) o3 r5 }
民主黨個個係典型醒目 ...' S8 ^! q' s) T. W
andyho 發表於 2010-6-26 03:12 AM
, a, P4 y% h1 `0 h( s
民主黨名存實亡喇!
) G; e2 t! w3 X正正式式改名做'生意黨'好了!!
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
6 y0 }$ ]& c9 V; ^$ p! E
( h+ R) j. `4 W# k0 t
你真係講得對!我都相信有d議員純粹為份人工及福利。7 T/ D( f6 Z8 c5 w- A  \4 k( ^
我提供個客觀數字大家參考下,民主黨最高峰時在立法會有19席,
7 }: }! I5 N4 h2000年剩12席,2004年得9席,2008年得8席,劉慧卿加入又變番9席。
; e2 t# L6 \8 w* r* N現任民主黨議員黃成智在04年 ...
" ~( M- K" u5 i: k! I' K, gandyho 發表於 2010-6-26 03:00 AM
高人~~~你講野好深
- `1 i0 Q8 }8 L, H4 N, H- d: }  _, f但噤米即係香港人覺得要生活雖求多過要無聊嘅民主囉
斷背大聯盟
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。