<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |
返回列表 回復 發帖
係咪即刻幫你電....
定話要等七個工作天
係咪即刻幫你電....
定話要等七個工作天
ktwu2007 發表於 2010-7-9 12:56 AM
梗係要等啦
嘩! 工序都幾多下喎!

超聲波 Uniclean 70
60 ºC ,3-5 min

過水 swill

陰極除油 Degreasing 1018
Cathodic 10 A/dm² 1-3 min

過水 swill

酸浸 (硫酸) Acid Dip.
5% H2 SO4

過水 swill

無氰鹼銅 Cuproga Son

過水 swill

酸銅 Iwg CU 500
Acid Copper

過水 swill

純鈀 Gapal HT
1 A/dm² 0,3μ - 2μ

過水 swill

MC218
1A/dm²0.1μ - 2μ

過水 swill

MC 1114 Gold for colour
1.5A/dm² 0.1μ - 1.5μ               
銠 Rhodium/
釕 Ruthenium
係咪即刻幫你電....
定話要等七個工作天
ktwu2007 發表於 2010-7-9 00:56
24K
都唔平啊
宜家D包金手飾$$都勁恐怖
24K
都唔平啊
宜家D包金手飾$$都勁恐怖
勇勇勇 發表於 2010-7-9 01:03 AM
邊有人銀包24k o架....
電鍍用o奇物質同金無關....
邊有人銀包24k o架....
電鍍用o奇物質同金無關....
ktwu2007 發表於 2010-7-9 01:09
噤你電鍍咩野啊,唔係去變金色咩(14K,24K)
噤你電鍍咩野啊,唔係去變金色咩(14K,24K)
勇勇勇 發表於 2010-7-9 01:13 AM
唔係
係唔想d 銀變黃同黑..... 
我有一隻銀厄, 係朋友送的, 發覺佢有d 位變黑左, 同有d生誘...
想電番白佢, 不過隻厄有d 水晶係樹....
剛看電鍍過程, 好似要浸硫酸.....
咁樣, 唔知對隻石有無影響....
唔係
係唔想d 銀變黃同黑.....
我有一隻銀厄, 係朋友送的, 發覺佢有d 位變黑左, 同有d生誘...
想電番白佢, 不過隻厄有d 水晶係樹....
剛看電鍍過程, 好似要浸硫酸.....
咁樣, 唔知對隻石有無影響.... ...
ktwu2007 發表於 2010-7-9 01:24
哦!!!原來想洗野,可以立即攞咖
有水晶就唔知道可唔可以洗喇,有鑽石就一定冇問題洗到
但係925係唔會生誘的變黑都有可能,因為銀會吸火氣
哦!!!原來想洗野,可以立即攞咖
有水晶就唔知道可唔可以洗喇,有鑽石就一定冇問題洗到
但係925係唔會生誘的變黑都有可能,因為銀會吸火氣 ...
勇勇勇 發表於 2010-7-9 01:46 AM
佢有d 位做得唔好 / 偷工減料. 入面有d位有 d 黑左....隻野應該係925銀尼.
其實隻厄, 我年頭收左後, 一直無帶過, 最近拎出尼見到有d 位黑左, 於是用千五度沙紙去磨, 以為污穢左, 點知係誘食....仲磨花左tim....
我唔係想用洗銀水洗....係想電番靚仔佢
佢有d 位做得唔好 / 偷工減料. 入面有d位有 d 黑左....隻野應該係925銀尼.
其實隻厄, 我年頭收左後, 一直無帶過, 最近拎出尼見到有d 位黑左, 於是用千五度沙紙去磨, 以為污穢左, 點知係誘食....仲磨花左tim....:ha ...
ktwu2007 發表於 2010-7-9 02:01 AM
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。