<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 香港導遊狂鬧恐嚇大陸遊客!!!
返回列表 回復 發帖
金凱國際崔錦銘條契弟拉去打耙啦
8 F7 s6 u( j9 k. Q; Z5 H) B- ^. f1 C  m& E
[youtube]XrqI2vmgA74[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
條八婆名叫「李巧珍」,新來港人士
禾係 ........ ....... 電梯男
條八婆名叫「李巧珍」,新來港人士 2 k" V0 S3 q- x5 A, B) M; Z
電梯男 發表於 2010-7-17 10:54 AM
. U# \$ E! f4 q
新移民正亞燦!
( q" r9 [% ^5 N, X2 \唔怪得要被隔!
! y: Y6 \. ?3 P' p/ |心裏只錢錢錢!
/ g" `3 X/ {' `5 }+ O: V( D懶理人鬧鬧鬧!
要釘牌就應該釘埋間旅行社
& o2 P! k3 ]  r6 D( X' ~: y個旅行Plan~同個收費
7 u" |1 j2 _7 R) j4 X# h# }最數都唔係果個咩咩阿珍話事嫁啦?
  x4 ]( X0 Q2 N4 U3 x1 i如果大家覺得一個導遊可以有咁大權力既話,大家未免太過容易被傳媒引導了吧( M4 P  L, Y! @  X: s
我唔係話“阿珍”姐完全無責任,但邊個最大責任?大家應該心裡有個數4 V$ p6 m) O0 L4 ~* g2 i

" ^( z. D* o8 w& y6 q7 ~搵個無士兵黎釘,幫成間旅行社擋“殺”
% R7 r$ M( S' h/ }佢真係貢獻良多~
要釘牌就應該釘埋間旅行社; h2 U" h1 F9 w' V
個旅行Plan~同個收費
8 Y. _* c$ y5 S7 M" n最數都唔係果個咩咩阿珍話事嫁啦?3 E  S3 C/ k. y* L4 c
如果大家覺得一個導遊可以有咁大權力既話,大家未免太過容易被傳媒引導了吧. G. c* x* w0 a# N5 m4 g
我唔係話“阿珍”姐完全無責任,但邊個最大責任?大家 ..." Z* ^! K2 q2 m* P' L+ @
自由神 發表於 2010-7-17 12:17 PM
往往事情就係咁!無奈的...一切..
) K1 k* D& p' `4 @# D1 L! {1 t5 Z8 H; p2 E% L- T  ^" T# |: ^9 O
要釘牌就應該釘埋間旅行社
3 c. J" R3 ?2 x: q# T2 t個旅行Plan~同個收費
$ u( ]: {3 o6 V. Y最數都唔係果個咩咩阿珍話事嫁啦?+ ^+ \% g/ T6 m8 F3 d
如果大家覺得一個導遊可以有咁大權力既話,大家未免太過容易被傳媒引導了吧
/ _7 h  i/ ^# u/ x7 N  O8 L0 E我唔係話“阿珍”姐完全無責任,但邊個最大責任?大家 ...
+ {9 f: L% u2 x7 Z4 Q自由神 發表於 2010-7-17 12:17 PM
+ U. k6 O$ M1 O6 I& F  ?/ I" h
1 a5 Y7 y- P9 E9 d& ?錯...呢件事最錯的是阿珍本人,
. o( F- j- L6 y2 m估勿論阿珍同旅行社有乜contract,旅行社有冇出糧比阿珍,都是她自願接受這分牛工, 與人無尤- l  U9 Y; s( ]0 P5 i
而賺到的佣金, 阿珍是全數照收 與旅行社無關,所以旅行社絕不會咁儍,為左阿珍的佣金,去強迫阿珍做D咁方糖的事!
  u4 J! Y! V$ t  I: B導遊發溫 short 左 9 up 是不需要乜乜大權力的, , H6 a0 g4 `* s/ [) A# S% [
邊個最大責任, 仲駛審, 當然是果位發溫“阿珍”啦!
7    6      5    4     3    2    1
往往事情就係咁!無奈的...一切..2 D  W9 P$ ~3 F$ x$ F4 F: O
goodnicelady 發表於 2010-7-17 12:40 PM
7 L6 D9 ?/ y1 |- `) C" y
( `8 S+ ^2 B' t& f- ]6 e  vGoodNiceLady你好, 多謝支持26fun.
7    6      5    4     3    2    1
4 M5 _& V% a) Y+ g7 s
. p# M* i% v+ T) b! Q+ g, B0 p
GoodNiceLady你好, 多謝支持26fun.
# N/ @  I3 J& }! F  m2 `6 LTriangel 發表於 2010-7-17 12:59 PM
客氣咯!有一個平台給我發表謬論!都不知幾盞鬼呢!何謝之有呢﹖

評分次數

本帖最後由 goodnicelady 於 2010-7-17 01:37 PM 編輯 0 x4 l! J0 W0 M8 s' a$ x
' z6 b/ T+ Y7 F
) g, s7 A3 }& E) H4 N$ F. w
+ M% N5 |, u; }& o& u
錯...呢件事最錯的是阿珍本人,
4 _7 |! H: L/ a* v; i1 ~估勿論阿珍同旅行社有乜contract,旅行社有冇出糧比阿珍,都是她自願接受這分牛工, 與人無尤
3 u* o% r  Z- G* g7 r3 f! U而賺到的佣金, 阿珍是全數照收 與旅行社無關,所以旅行社絕不會咁儍,為左阿珍的佣金,去強迫 ...
& \, N% E! n! B/ x; DTriangel 發表於 2010-7-17 12:57 PM
2 g2 m9 f9 c; w+ r, G& Y* w6 _2 K講得好有point!忘記0添!事實店鋪的佣金是分給導遊自己擁有的!可能佢是新移民!以為慣於生活在一個打壓的社會中.每事都是要打壓卦,以為在港都是如此!以致無利可圖就無的放矢…我諗我從個人利益的角度去睇事,或者可以理解亞珍的行為,或人的百態觀念,她可能以為導遊就是領導,從綠音的播放聽番不難理解……,她講句話都好有leader作風!似乎她分不出遊客就是米飯班主!她若能客氣以待還可以感動到遊客打賞多些金錢,又或者比面她唔多唔少都會買番點手信咯!可惜她自以為是……

評分次數

& k# V$ {# s+ w, ?$ U2 ?3 o- @9 n& G9 R9 v
錯...呢件事最錯的是阿珍本人,8 C+ H$ k2 n2 W! ?5 A! g+ _. c
估勿論阿珍同旅行社有乜contract,旅行社有冇出糧比阿珍,都是她自願接受這分牛工, 與人無尤- h  s# P7 u2 x0 D9 K
而賺到的佣金, 阿珍是全數照收 與旅行社無關,所以旅行社絕不會咁儍,為左阿珍的佣金,去強迫 ...
. y9 X. E! P1 u& pTriangel 發表於 2010-7-17 12:57 PM
tri~U can't c  HK news ga??
/ @; d6 k, ~8 C- ~- \* \( z8 q- V* B+ L

1 v5 X% ~3 |+ y% ~9 }賺到的佣金, 阿珍是全數照收<--
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 香港導遊狂鬧恐嚇大陸遊客!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。