<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特快報導!包致金姪女襲警案維持原判![有片]
返回列表 回復 發帖
有案例﹖咁你即是有好背景和好學歷喎﹖更加有﹖
' _9 [& @* w1 C; k% Bgoodnicelady 發表於 2010-8-6 05:33 PM
我緊係冇抑鬱狂躁病啦,有冇性病就唔知
斷背大聯盟
諗吓又係既!法官無理由自打咀巴!去推翻之前判決﹖那豈非話自己判錯﹖點佢都要堅持原判架…只是我地太期望公平而無法接受啫…睇開d 啦…我地呢種香港窮人… ...$ G3 y# d8 \2 W2 X- v- Q: S
goodnicelady 發表於 2010-8-6 05:43 PM
其實佢地一早都估到,,但又唔知道點解仲要o係court仔上訴,,都明知咖啦
斷背大聯盟
我緊係冇抑鬱狂躁病啦,有冇性病就唔知* T. W6 o  c$ `, ~1 }4 E
mK頭ck@G點 發表於 2010-8-6 05:43 PM
所以你一定不會好似那個包包咁好彩得到輕判咯…
莫理窮與富,相識就是緣!
泛泛友誼情,緣來就是朋!
其實佢地一早都估到,,但又唔知道點解仲要o係court仔上訴,,都明知咖啦
4 J) T/ c1 A+ g+ [* s0 G  AmK頭ck@G點 發表於 2010-8-6 05:47 PM
唔做場大龍鳳點叫人順眼喎﹖
「華人與狗,不得入內」現實版!, U9 k$ B! l6 H; V) y; J6 l
權貴同有錢人絕對大X晒,你地班蟻民,同我死開一邊  
4 W9 R3 v; p# Uhttp://p.yoho.cn/8586464.jpg
諗吓又係既!法官無理由自打咀巴!去推翻之前判決﹖那豈非話自己判錯﹖點佢都要堅持原判架…只是我地太期望公平而無法接受啫…睇開d 啦…我地呢種香港窮人… ...
2 Z% M0 E! l' F* m! Tgoodnicelady 發表於 2010-8-6 05:43 PM
8 X+ `1 _( D0 K4 I
無錯,係意料之內.
: u) e( ~( m# e$ v6 Y0 R: z原審法官推翻原判,即係承認自己係錯判.& |$ m+ h& q6 h
不過我覺得咁樣仲好,雖然我都想佢坐監,但如果法官係受社會壓力或者輿論而改判,都係一件好危險嘅事.& s/ M  t/ Z, j" H9 w
而家律政司又再上訴,希望佢最終可以受到應有嘅懲罰啦!

評分次數

r; x% X! ]+ l3 b  A8 b4 i
無錯,係意料之內.
% j* X4 F* q+ h4 m, a) A原審法官推翻原判,即係承認自己係錯判.
0 Q( C$ z! p/ w7 d! E0 n不過我覺得咁樣仲好,雖然我都想佢坐監,但如果法官係受社會壓力或者輿論而改判,都係一件好危險嘅事." u, H* X. {' p+ {8 m
而家律政司又再上訴,希望佢最終可以受到應 ...
# K; p" y( ^5 Y/ @Winters 發表於 2010-8-6 08:30 PM
其實無人刻意想佢死!講真我地又不是佢的死敵!只是需要公平公義啫!希望在法律下人人平等!無理由重犯多次都可以不用坐牢!而且醉駕是一件十分嚴重之罪行!今次好彩無死人就叫無事!萬一下次又因她發生嚴重醉駕之禍!﹖那誰人負任呢﹖﹖一個重犯的人沒有真正受到教訓是不會痛改前非的!否則現今的所謂香港的法律方面是否真正公平﹖公義又何在呢﹖就以下的女神像就知:
/ h# U7 p1 ~( O: Q- X4 |; {1 h' a
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs255.snc4/40102_10150244021305381_721155380_13966264_3932910_n.jpg3 W! Z; p7 z- s. b
立法會大樓上泰美斯女神(Themis)雕像。泰美斯是希臘神話中,代表正義和法律的女神。女神蒙上雙眼,是否代表無眼睇呢,右手所持的天平,是否用來衡量罪惡輕重﹖如果罪及當誅,是否又即用左手所持之劍殺之。總括而言,公義雕像是香港法律精神的象徵……% O1 g# |4 x! Y; M* x5 t
睇下遲些係咪真係又維持原判咯……否則以後有類似的情況,人人作為依據,斷章取義!那香港的法治精神就好弊咯…

評分次數

7 y+ a  j6 o2 M9 ?$ T. p$ D1 `
  L* h$ h! @; W+ N' J4 U$ D' l
有片:
" G7 F1 i6 ?; @# ?+ D9 I3 whttp://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=3392122 Y# B! N6 o; d1 {

* R% g; H+ e* }! s) |: J
- s) `/ S$ w2 M$ A& v; R& ?http://rthk.hk/rthk/news/express ... 00806_55_689104.htm
4 X3 B! k- G* l1 `$ X/ d1 q, n" \  m3 i% s* U  c; b( W
被 告 並 無 以 她 的 家 庭 背 景 , 作 為 抗 辯 理 由 , 如 任 何 人 認 為 , 她 的 家 庭 背 景 會 影 響 裁 決 , 是 侮 辱 法 庭 的 決 定 。
5 j! u& v* A2 j- R: `. o8 gGeohot 發表於 2010-8-6 05:10 PM
* a! a# p1 t! B9 G# Q; R8 |3 t8 r9 M0 Q* N, q
8 e/ m% G5 N* ~& }
% D+ k  Y& l* Z/ t
Butt Shit.... 之前大大小小以她的家庭背景做左幾多功課影響裁決,人人佳知,呢d功課是否應該列入侮辱法庭的決定呢
7    6      5    4     3    2    1
7 L! P0 ~0 v* m9 C" N
- ~% b) m' X; r+ Q- B2 `
$ w% \8 m0 {  _% k8 N% Q& g3 a) M) U
Butt Shit.... 之前大大小小以她的家庭背景做左幾多功課影響裁決,人人佳知,呢d功課是否應該列入侮辱法庭的決定呢
* x8 \- r+ H& ^# K" aTriangel 發表於 2010-8-6 09:27 PM
呢度無引用她家庭背景及良好教育!法官再用呢招一定被吠硬!但之前有一篇報導是講述有的…要搵番那篇報告做理據對比是否真係無先…
本帖最後由 Triangel 於 2010-8-6 09:47 PM 編輯 + p5 j# A. f( K4 z( N7 y# J
4 y- q& A" y6 ~/ f
其實無人刻意想佢死!講真我地又不是佢的死敵!只是需要公平公義啫!希望在法律下人人平等!無理由重犯多次都可以不用坐牢!而且醉駕是一件十分嚴重之罪行!今次好彩無死人就叫無事!萬一下次又因她發生嚴重醉駕之禍 ...% S, s9 G7 Z- W+ S, S" {" q. d7 ]
goodnicelady 發表於 2010-8-6 09:27 PM
: V, ]* x& S' P1 N; s) t9 M- O* M: S. E0 J8 ^: A
[否則以後有類似的情況,人人作為依據]
( F  q6 P5 A7 j, r. k$ F9 X7 P7 ]靚花姐,接受現實啦。所有利益都歸有錢人,所有有錢人都對賽果都吾知幾開心同滿意,因為事實再一次證明,錢是萬能的,他們都吾想因為呢單case 失去咁好的優惠
9 o" l" a6 d' _
: }9 L2 ~, U* b* e7 p$ h再者泰美斯女神(Themis)雕像 是否係有錢人捐出泥都吾定
7    6      5    4     3    2    1
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特快報導!包致金姪女襲警案維持原判![有片]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。