<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特快報導!包致金姪女襲警案維持原判![有片]
返回列表 回復 發帖
有案例﹖咁你即是有好背景和好學歷喎﹖更加有﹖. U8 A& l+ p- |$ q4 _
goodnicelady 發表於 2010-8-6 05:33 PM
我緊係冇抑鬱狂躁病啦,有冇性病就唔知
斷背大聯盟
諗吓又係既!法官無理由自打咀巴!去推翻之前判決﹖那豈非話自己判錯﹖點佢都要堅持原判架…只是我地太期望公平而無法接受啫…睇開d 啦…我地呢種香港窮人… ...
+ N' V6 A# e- `goodnicelady 發表於 2010-8-6 05:43 PM
其實佢地一早都估到,,但又唔知道點解仲要o係court仔上訴,,都明知咖啦
斷背大聯盟
我緊係冇抑鬱狂躁病啦,有冇性病就唔知
- N  h  A; ]' v# A( W3 e' JmK頭ck@G點 發表於 2010-8-6 05:43 PM
所以你一定不會好似那個包包咁好彩得到輕判咯…
莫理窮與富,相識就是緣!
泛泛友誼情,緣來就是朋!
其實佢地一早都估到,,但又唔知道點解仲要o係court仔上訴,,都明知咖啦5 f2 _* k5 [$ f7 L" g1 M, }
mK頭ck@G點 發表於 2010-8-6 05:47 PM
唔做場大龍鳳點叫人順眼喎﹖
「華人與狗,不得入內」現實版!) w5 I9 g6 H, }" q) U: e" w
權貴同有錢人絕對大X晒,你地班蟻民,同我死開一邊  ) A0 i# p9 b$ q3 C: x0 T& {+ B
諗吓又係既!法官無理由自打咀巴!去推翻之前判決﹖那豈非話自己判錯﹖點佢都要堅持原判架…只是我地太期望公平而無法接受啫…睇開d 啦…我地呢種香港窮人… ...
- `, n, Z, O) s4 S  x& F9 V0 @' Xgoodnicelady 發表於 2010-8-6 05:43 PM
2 C7 B* J8 A$ K* H% `: d+ w無錯,係意料之內.: R" n- U0 t6 k3 S
原審法官推翻原判,即係承認自己係錯判.
0 H* X. I/ y: H8 v& o不過我覺得咁樣仲好,雖然我都想佢坐監,但如果法官係受社會壓力或者輿論而改判,都係一件好危險嘅事.
5 m7 ^9 M/ V. ?# S( ]2 }而家律政司又再上訴,希望佢最終可以受到應有嘅懲罰啦!

評分次數

: h- b. l/ R; p4 L; E% Z' g. T7 i$ [無錯,係意料之內.
! O' R% g; }. ^原審法官推翻原判,即係承認自己係錯判.
7 }) I9 x) P' @* K! ?不過我覺得咁樣仲好,雖然我都想佢坐監,但如果法官係受社會壓力或者輿論而改判,都係一件好危險嘅事.
' q- V8 N' B+ M: G1 g; @/ k; h而家律政司又再上訴,希望佢最終可以受到應 ...+ O/ n3 E# P3 b5 D
Winters 發表於 2010-8-6 08:30 PM
其實無人刻意想佢死!講真我地又不是佢的死敵!只是需要公平公義啫!希望在法律下人人平等!無理由重犯多次都可以不用坐牢!而且醉駕是一件十分嚴重之罪行!今次好彩無死人就叫無事!萬一下次又因她發生嚴重醉駕之禍!﹖那誰人負任呢﹖﹖一個重犯的人沒有真正受到教訓是不會痛改前非的!否則現今的所謂香港的法律方面是否真正公平﹖公義又何在呢﹖就以下的女神像就知:0 V( h5 s2 i  d: }7 C

k" }" Y7 f: X) g) n" Phttp://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs255.snc4/40102_10150244021305381_721155380_13966264_3932910_n.jpg
+ Y# ?* R& T+ y! A* n+ I; j立法會大樓上泰美斯女神(Themis)雕像。泰美斯是希臘神話中,代表正義和法律的女神。女神蒙上雙眼,是否代表無眼睇呢,右手所持的天平,是否用來衡量罪惡輕重﹖如果罪及當誅,是否又即用左手所持之劍殺之。總括而言,公義雕像是香港法律精神的象徵……
: g4 n, c0 z% _  F$ W  j# K睇下遲些係咪真係又維持原判咯……否則以後有類似的情況,人人作為依據,斷章取義!那香港的法治精神就好弊咯…

評分次數

/ g- N9 Q/ Y7 j. \' S1 @- b( |3 \& y$ Q
8 @$ _- @% b* R  q$ m; b: H; B
有片:
) C8 g, b# c: Z8 j& Yhttp://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=339212' y2 h( t9 p: O7 W, g

* }. l; o% R8 e0 s, Q& V  P, q0 n* [% o. v+ A; m' i) x' s
http://rthk.hk/rthk/news/express ... 00806_55_689104.htm9 [5 P  A6 x% m* l

* I4 U( Q* e5 k) [1 d- F2 H7 L被 告 並 無 以 她 的 家 庭 背 景 , 作 為 抗 辯 理 由 , 如 任 何 人 認 為 , 她 的 家 庭 背 景 會 影 響 裁 決 , 是 侮 辱 法 庭 的 決 定 。, C0 B" m: m5 \1 x
Geohot 發表於 2010-8-6 05:10 PM
2 D. e: x2 S' G2 V+ a/ s4 ^: b) r+ j( I( j

p0 }% E! m, H  ]; m8 O  L- l
$ A. k1 E) d" }5 V0 U
Butt Shit.... 之前大大小小以她的家庭背景做左幾多功課影響裁決,人人佳知,呢d功課是否應該列入侮辱法庭的決定呢
7    6      5    4     3    2    1
3 W# V, d3 O; U# s! U
; N+ x7 }  H; y8 M( M8 i" z+ h2 H, E5 T+ P( R, F+ u2 L: ^2 |: G8 \& [

# {4 ~( G+ ~: U+ x  C( x" u! _' OButt Shit.... 之前大大小小以她的家庭背景做左幾多功課影響裁決,人人佳知,呢d功課是否應該列入侮辱法庭的決定呢
4 D1 a8 y2 y6 D. x( L0 YTriangel 發表於 2010-8-6 09:27 PM
呢度無引用她家庭背景及良好教育!法官再用呢招一定被吠硬!但之前有一篇報導是講述有的…要搵番那篇報告做理據對比是否真係無先…
% Z- G( `3 s+ {8 ]& {* ~& F& {: I% s. v- B1 m5 g
其實無人刻意想佢死!講真我地又不是佢的死敵!只是需要公平公義啫!希望在法律下人人平等!無理由重犯多次都可以不用坐牢!而且醉駕是一件十分嚴重之罪行!今次好彩無死人就叫無事!萬一下次又因她發生嚴重醉駕之禍 ...
8 r4 u0 p5 G, R+ e( Z% ogoodnicelady 發表於 2010-8-6 09:27 PM
2 F2 O4 F* h0 C
/ \8 N: T) p; Z3 Y% Q[否則以後有類似的情況,人人作為依據]
/ F5 V  [: U& C$ r. m* M3 ^靚花姐,接受現實啦。所有利益都歸有錢人,所有有錢人都對賽果都吾知幾開心同滿意,因為事實再一次證明,錢是萬能的,他們都吾想因為呢單case 失去咁好的優惠0 V7 H/ Q: o; i, T; [
% W, `, C8 C5 q/ q
再者泰美斯女神(Themis)雕像 是否係有錢人捐出泥都吾定
7    6      5    4     3    2    1
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特快報導!包致金姪女襲警案維持原判![有片]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。