<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變
返回列表 回復 發帖

掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

+ k, N! i/ H8 `- y4 @: B0 v3 C5 }( T$ n  I1 Q9 A1 `# a
辦公室助理 = 6-7K (市價)
- }0 j7 M/ M; i  {# O' z# _* f" R
" F8 n- o1 w) d& `/ Z) i1 M政治助理 = 15K (天價)5 u( ~8 e0 S0 p8 ~
$ r/ Y  A2 i  v2 G( r/ u: d
辦公室助理 = 政治助理 =   
# D& K8 _3 r9 _/ l# Y
" F' u9 }  f: D) Q3 c0 {' S
7 Z5 C* ~! x6 V1 I6 U
[youtube]aHt02Yoauzs[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
咁多個就只係得梁卓偉做到野..
用15萬請一個低B辦公室助理  
本帖最後由 andyho 於 2010-8-14 11:41 AM 編輯   Y) B: G4 b, c4 L5 P, G( h3 _

+ i  d1 t* d) ?" I樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。7 n! h3 s8 N" B: y8 f
香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。4 W- w( T) F. W% l( m8 d/ q
既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,( w/ O/ U; E9 H8 z. G& z
10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倍人工都無問題,特權階級係好需要架。
0 h6 L2 b2 N; n% i& c/ [0 x( K
身為賤民的,有飯食,主人唔鞭打你都偷笑啦,仲想點有咩資格對政府指指點點呢 % ]5 U# s) F, G: e

6 w5 \* m, N4 m; M- \. }# _( R- ~, w% z* Z5 @, a' @+ l& e" c
掃地阿姐每日做到死刀係得 3-4K
7 |) ]' i$ O; B0 ~
樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。) [" a. b; S5 K# _+ a
香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。/ ^' B6 v& G! f5 V* g4 T
既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,
' X( g9 B0 _% G4 ?! b4 F% w% O' U10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倌 ...
7 _/ C  G# g  Y9 F# W- f7 vandyho 發表於 2010-8-14 11:34 AM
" A& C2 u" w" U: B$ X

! b& E( P  ?$ `1 ^+ X快餐店平均時薪只得22蚊  
' ^, t% P( Z* m: V' f, o2 J2 U6 t/ _: C/ C  h
看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙
7 h5 @. J! W0 w+ A
  F0 S1 w! f1 n快餐店平均時薪只得22蚊   0 T- H" s, R. A3 H0 F
2 x: \- U3 b5 ]+ J: ^! y6 N4 q+ l" I
看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙
8 O2 }1 R9 g) w5 q% y" r$ X1 l電梯男 發表於 2010-8-14 11:37 AM
" J5 l" ^7 r8 X2 D  X3 T
6 U5 x7 F: e  K( h! [我學d愛國人士及有錢佬說「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?
thanks for sharing
: u) j$ d7 V( f# l( u' Z" |+ s/ p6 E5 {8 A* o7 N0 q) g, W* P
挑!
' L% E1 L# ?: Q7 m( y1 S成班狗官睜著眼睛,講一些連自己都唔相信o既大話,, E3 q4 h! P6 v$ w
佢地連副局長同政治助理做過D乜都講唔出 9 o4 b7 X# }% u3 W5 A: O
一句「整體而言工作表現乎合要求」(即係冇要求 ),9 j( e# D* ?% S5 N9 u  i# [$ h
即係大鑊飯,無需問責咁解o羅 : a  q" d& t8 Z& G( S5 L- n) ~
私人企業僱員若咁o既表現,一早豉椒炒魷喇 8 \$ Z0 _& ~! C
家下政府擺到明玩晒,你吹o羊
9 i* o! a1 O0 s* j# d2 ~( I4 x檢乜鬼討?檢完,咪又係話薪酬合理o羅,
, I. Q% \3 I5 C( e3 d所有人都係搵o野o黎做
: B3 v$ \8 w( \1 p4 ^( m
0 i- e/ H6 E* J; C* L
我學d愛國人士及有錢佬說:「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?」 $ Q: A$ C/ e1 r' ~
andyho 發表於 2010-8-14 11:39 AM
5 k( p- a. z) _' v% P, g3 z$ L# \) p, Z7 j2 }- p& }7 w! G
炒撚埋林瑞麟條仆街三十萬月薪人肉錄音機  
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。