<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變
返回列表 回復 發帖

掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

本帖最後由 電梯男 於 2010-8-14 11:31 AM 編輯 8 v* I" C2 p# o, P/ _. X/ c

' K$ w7 C$ m. s* m/ L9 D7 u3 L辦公室助理 = 6-7K (市價)
- c; z/ _4 t; [* P8 z) O  R! R% i& _5 M9 e& J3 d, V
政治助理 = 15K (天價)
3 y0 [: s1 z9 I' }! }- n, x7 ~$ G: B6 i8 F
辦公室助理 = 政治助理 =   
- L2 x1 H5 |. t6 z: [+ a2 `

4 \% |( h/ |8 O" u; T2 R! g8 R7 y8 b' T+ N% W% n- g
[youtube]aHt02Yoauzs[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
咁多個就只係得梁卓偉做到野..
用15萬請一個低B辦公室助理  
  e1 f8 _( Q9 A4 |! @9 a
; r5 s" H" f6 u% X, Q樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。* V* K1 q2 q+ c1 e
香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。/ r5 d$ N5 P6 v7 T
既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,
  _- e6 I  l% G# X10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倍人工都無問題,特權階級係好需要架。
+ t; @: n- }! ]* m
身為賤民的,有飯食,主人唔鞭打你都偷笑啦,仲想點有咩資格對政府指指點點呢 $ g2 D' H; R  [9 s/ g1 x; }! c

8 d0 A( S6 b' N3 c0 \
; b; v6 G" Y2 _* Q- d6 e% r7 S
掃地阿姐每日做到死刀係得 3-4K
1 u' y, M" y4 z$ {5 l
樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。9 [. b! K8 q, H3 X) s. Z$ A0 i& d" F
香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。
8 C1 X+ |/ ?3 Z; p/ }) d/ o/ n既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,& b6 W- O( ]2 j# x+ g
10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倌 ...  j& M4 ~& ~8 e$ i
andyho 發表於 2010-8-14 11:34 AM
+ J7 `+ \9 m1 D$ x0 K3 _. u: h! w4 f/ a: x/ F; A9 b1 `
快餐店平均時薪只得22蚊   $ T- F' v  w2 A: R9 ?6 d4 w* G
) c: x* c9 f% R3 D2 K9 u7 }
看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙
8 B0 `7 Z, n& g+ u8 H
" ]: e+ w- S0 F快餐店平均時薪只得22蚊   ! P4 Y* b  p; A. q* b6 i4 h! B2 S
% Z3 w- }% E  h5 p$ d+ w9 b
看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙
0 \$ ^- I, @, Z1 F& i4 X0 `電梯男 發表於 2010-8-14 11:37 AM
3 Y. t0 X0 u4 @. b- e2 O( p1 \; e* y' T' w  t1 E
我學d愛國人士及有錢佬說「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?
thanks for sharing
本帖最後由 infjlam 於 2010-8-14 12:03 PM 編輯 + v, r( ^9 W1 r2 O1 w% m3 q
7 |$ p& n3 C: \3 j& {! k% [7 ^1 ]* G0 i
挑!
. m; U: V( Z& ?% M+ @5 q# U成班狗官睜著眼睛,講一些連自己都唔相信o既大話,
# }+ \% r8 N8 t7 [佢地連副局長同政治助理做過D乜都講唔出
) x! E! }/ N5 X4 x5 _一句「整體而言工作表現乎合要求」(即係冇要求 ),  g& y; B2 f5 M
即係大鑊飯,無需問責咁解o羅
* ?: _+ h3 [* \7 j私人企業僱員若咁o既表現,一早豉椒炒魷喇
% u! H0 O& k8 ?0 O$ I家下政府擺到明玩晒,你吹o羊
: q$ X- G0 v  R; O. s2 `4 N( {, `# p檢乜鬼討?檢完,咪又係話薪酬合理o羅,! |  F- n$ X9 w6 ^
所有人都係搵o野o黎做
& w) H" S. ?3 C

* C" I6 Q/ g% z我學d愛國人士及有錢佬說:「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?」 7 z- P3 F1 a0 Q2 k! ]+ m. _! ]
andyho 發表於 2010-8-14 11:39 AM
# Z8 S* j% L$ s. q6 `
. Q$ [! S. P' C; _0 d8 D& {$ q
炒撚埋林瑞麟條仆街三十萬月薪人肉錄音機  
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。