<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 主持一句 "人命唔值錢的地方 , 都係唔好去"
返回列表 回復 發帖

主持一句 "人命唔值錢的地方 , 都係唔好去"

我岩岩聽MYRADIO的 "大把戲" , 臨尾個主持講菲律賓事件 ,
! v  z: @0 `# S# O: |8 q9 q2 \7 U講個總統笑咩 ... 佢中間講左句 , "人命唔值錢的地方 , 都係唔好去" ,7 M, F. [: K' K' m. _, q
我突覺得呢一句 , 完全解釋左呢事 ... 如果唔係唔值錢 , $ q, a: y9 Z4 r# M: h- D
點會整件事可以咁兒嬉???
$ X6 o$ r$ X4 e1 g6 F6 h) b而事實上 , 菲律賓呢D年年風災 治安又不好的地方 , , @3 k+ }6 ~: @; c3 p1 e4 g
人命真的不會如香港這樣 , 一條人命的意外都吵一整個星期 ,4 V7 O% b6 G, S6 `; l
所以我們不可理解他們 , 他們也不理解我們的反應~~
9 o+ R+ _$ l2 _1 e* E. f; v/ T0 B  H: Z, @# V9 N
另外 , 原來以前有套 "安樂戰場" , 個故事好中下 :& `# Z8 U( E3 d4 m
http://www.youtube.com/watch?v=N5F0llvGNy0
本國人命就唔值錢姐,宜家係外國人wor,外國人響菲國出事,對當地一定有唔少負面影響。9 d9 L; r, m4 J0 W  g
菲人唔諗人命,都應該諗下國家形象,又或者旅遊業所帶來既利益吧。
.
本國人命就唔值錢姐,宜家係外國人wor,外國人響菲國出事,對當地一定有唔少負面影響。& Z* X; a8 }& E' K
菲人唔諗人命,都應該諗下國家形象,又或者旅遊業所帶來既利益吧。 ...
* {3 B' w. C$ @3 M155220 發表於 2010-8-27 11:33 PM
我睇份報紙!城大經濟及金融糸副教受李鉅威表示旅遊業帶給菲律賓的收益佔好少部份喎!所以佢地唔在乎旅遊業!更加當港人生命死咯…
莫理窮與富,相識就是緣!
泛泛友誼情,緣來就是朋!
我睇份報紙!城大經濟及金融糸副教受李鉅威表示旅遊業帶給菲律賓的收益佔好少部份喎!所以佢地唔在乎旅遊業!更加當港人生命死咯…
, a6 U* t4 g. d1 A% p4 Kgoodnicelady 發表於 2010-8-27 11:56 PM
8 B1 l, z% l( i( L
其實有D白痴香港人話D菲律賓唔識救人 , 因為佢地天生懶 唔夠認真 , 我覺得果D既思維就真係唔夠認真 ,
' D& \" d) ~; [- y你地唔曉睇下D菲傭架咩??? 佢地都OK勒地下哇~~
我睇份報紙!城大經濟及金融糸副教受李鉅威表示旅遊業帶給菲律賓的收益佔好少部份喎!所以佢地唔在乎旅遊業!更加當港人生命死咯…1 n: P. G3 X5 y! U8 L
goodnicelady 發表於 2010-8-27 11:56 PM
& g% _# J" ?$ x, T9 }$ q8 o2 V  W/ K, p' V0 R9 y
旅遊業帶給菲律賓的收益佔好少部份?3 x! C' l. R# N2 Z' @" @
以我所知好似唔係咁喎, 旅遊業唔係最大份, 但都頭二三位
/ o1 f3 i$ `% w8 [9 j6 O
; j2 K7 H6 R0 q) G. k5 U旅遊業帶給菲律賓的收益佔好少部份?
% ^* X2 U5 k7 w( n9 {0 u. d7 Q以我所知好似唔係咁喎, 旅遊業唔係最大份, 但都頭二三位
' C: R5 t! _, d2 G# yjojojojoj 發表於 2010-8-28 12:09 AM
8 O" K" |9 w- C# e& R印度都係唔理旅遊業 , 佢D酒店係為商務客而設 ...
! g- V% a1 ^2 m3 o印度都係唔理旅遊業 , 佢D酒店係為商務客而設 ...
: E" _# W0 J7 B; X8 ?9 t( |8 H1 A6 M% U5 e迦樓羅女王 發表於 2010-8-28 12:13 AM
1 v" C( V. W4 b! @  w, T: b$ j( L5 U) Z" I
但菲律賓旅遊業的收益一定唔會係教授所講既咁小
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 主持一句 "人命唔值錢的地方 , 都係唔好去"

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。