<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元
返回列表 回復 發帖
係,菲律賓人就係咩都係求9其!) e: R2 j: Y5 R
alan3015chan 發表於 2010-9-10 11:48 PM
: ?9 D$ O. I) H3 j! H4 Y
係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
1 `) U- q( ^4 ]! U所以燒才第一句岩架 ... 唔應該把當地政府既無能 ,  [* _- m8 @: O5 }& W3 U
當成全部當地人民都係咁 , 但佢自己又鐘意踩人地 !!!
: J6 V) P. ~; z. j迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:49 PM
% A& Z) k* _( z0 l; _0 u7 _: I

+ x* r# z# R) q& r+ [9 s我睇法係:
  h3 X( J8 h# |1 d1 V很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),' O  _* l( t) W. r5 G4 I
當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,# F1 U& l" ^& ?1 L# E  w
請舉例說明之
* D/ O' a. u# Q6 H) d0 [2 e, Z

1 @1 m, u" I8 j2 t我睇法係:0 H& l0 o4 i: o
很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
& z0 r) v' z, G6 w- H當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,9 q$ E% P! S/ q" ~% A* g
但請舉例說明之 ...
2 x1 s: {5 _. Y) H, Z9 Linfjlam 發表於 2010-9-10 11:58 PM
  [; e" }3 j/ f
我咪問你點解釋賓妹羅 ...9 T9 }& @# [) e( u* \6 e
唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???
) j: h- i3 h& }9 x* T定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
' x6 s/ h* n) B- T3 E
) U- h7 x: H) U2 R3 M5 W3 I" `- {$ N
. q- A9 @$ x! H+ O6 c係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
  {. A2 g/ y1 |' f迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:51 PM
$ V; J5 w4 A* f2 j! y0 b- H0 Q$ K1 d, e6 B
黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
3 }" x' a1 E& }; ]# a8 h9 W基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)
% V: W! Z4 a# r6 B; D  V中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實
2 H3 J* z  U7 [; q/ M
我咪問你點解釋賓妹羅 ...
. z/ q+ l9 }$ g; h: K唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???
( l) a2 S6 ]3 ]定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???7 ~6 W9 X7 c' d" J6 C- N! Q
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:02 AM
8 e: s1 |% Z$ Z9 r8 W- U8 h
" G3 s: `! A0 {4 N' ]% x
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)3 q" s. L# ]) S+ C# W$ M  {1 ^3 H
根據蕭若元《演化心理學》所說,
1 b$ l9 _7 ?! a: K# I生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,9 ~: k$ s+ V3 k% ?( w( K* ^
當然,這個理論,信不信由你(我亦有若干保留),或有其他因素未定
7 a# W5 ?2 q) S2 V% q. K; B2 ~! L1 ]+ x4 E
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)7 I/ [8 _6 Y6 E' M0 R; I8 _
根據蕭若元《演化心理學》所說,
1 u- A8 U1 J# _0 e$ l生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,% r/ j  C: f# w, Q
當然,這個理論, ...  ~! x: B+ x4 g; z1 T0 I: e7 o
infjlam 發表於 2010-9-11 12:16 AM
- f9 m0 ?' F% K( p- ~+ {1 {
我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 , ! X/ Z% k0 [$ x' X
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~4 W7 k8 ?" p! P0 N# U
; Z% i. I+ x2 S
燒若元係我心目中 , 地位並不高過陶杰 , 一樣係文壇騙子一名~~
0 R. C6 O  |& \" B- }$ F! O, {0 C係既 , 香港係文壇騙子都出唔到好多過 , 呢樣我認 ..., t+ p( W6 e+ U+ A6 d+ u  I! j
(其實仲有一個 , 係26fun活躍 , 姓打而家中排名第9)
2 `% N$ w8 ?/ h0 j5 Q- l1 R

6 `; N- f* @& q6 T; ]5 O9 J, C黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
# i5 S; v& T) x基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)
' X( @& G1 r4 b; b中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實 ...
8 t1 _. D* }7 g1 z  M: Z: z6 cinfjlam 發表於 2010-9-11 12:08 AM
6 ^8 j" @4 x% B% b/ C
如你肯認去比較下普遍黑人生活環境 , 仲有整體社會文化環境 ,
7 @1 k" ~1 r8 h( j! C, d) f: _同中國人 白人既分別 , 你就會明點解黑人做果d所謂智商驗試 ,' d4 |7 U/ C" T7 F0 \
成積會比較低~~0 ~& h6 T4 e+ w' c2 X5 v) M

3 }- q/ d9 q5 W我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,1 g3 [* n  Y8 L* u" R
否則會壞腦~~
- p! ~7 c0 M7 \# b8 f
我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 ,
: z) r+ D% D& f+ O. ]! T6 h又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
/ \2 ^" U; s1 M; m) O* U" B迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:24 AM
2 D5 ?& A- [( T2 |; }: G- X6 u. y) T/ ]2 h8 K

& b- O7 W4 N) r7 U你有語病!都唔知你講乜Q ( J4 }) \" }0 B) g

1 s1 j$ w: ]/ A
" ~: a5 V7 K* g: v. o我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
9 I7 d$ b8 d7 @2 L/ ]
8 r3 p9 n) H. s7 n2 q- Q' T7 e5 n; U4 t* W
5 P0 h. ?. v6 F! h
另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,# f; e. V& _4 u
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計落你都算賤
. y3 X) K( l5 m' b/ F% S1 U
我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
+ H# R8 u1 w: W/ v! a否則會壞腦~
9 T! r+ ^) u5 c+ Z迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:28 AM
5 C! L4 v$ q& c- I
7 j6 d7 ?4 [! `! _
p.s.乜野叫忍下?
  q' {) s- g* |4 x9 ]5 Z  J
7 m* c4 V) I/ B壞腦?壞左腦,唔識分析o既人,唔聽都已經壞,2 c3 X" v0 f$ U
不過呢句說話由閣下說出,唔知點解零捨...
+ G" ^; L, n8 \

% f- G! n* p" V( ]: P. \
7 v* ~2 [+ Y8 J# o你有語病!都唔知你講乜Q
6 C) f6 {1 O7 E+ B* l+ M# M! x1 g) S( u4 D/ v) b
8zsXMQlUlMQ
, B. `& B1 j. i3 K* _我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
2 v  C' N, x2 [& ~8 C2 P1 d% ~- Z* w) H/ G) I+ K" I8 w
% u3 ?' l3 H$ m& u. L8 R5 a

$ e& G$ V6 u7 ~. k& p' G  t# [另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,
$ f  c# i0 |: A- S' K/ D' B講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計 ...
. v8 g" }" f+ C. l6 jinfjlam 發表於 2010-9-11 12:36 AM
  r8 w0 M5 ?; o  r唔知閣下係a眼 b眼,定係c眼見到菲律賓男人明顯比女人大隻呢???
2 b7 Z/ N- P( [- W  V定你係想表達其他野???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。