<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元
返回列表 回復 發帖
係,菲律賓人就係咩都係求9其!' M0 u$ l2 r$ [( u; m
alan3015chan 發表於 2010-9-10 11:48 PM
' @, m% g( r* L1 H9 I0 {係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
( i$ \/ T( u0 ~# |- A6 F/ I2 [# ^5 [所以燒才第一句岩架 ... 唔應該把當地政府既無能 ,0 A3 y2 a2 h& o9 j
當成全部當地人民都係咁 , 但佢自己又鐘意踩人地 !!!
9 ~9 P& ~) j7 A, c1 J2 `( u+ _+ n迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:49 PM
8 C5 v' g% ?2 D
# p- b: G! M8 i- j
我睇法係:/ T+ J' n! H# Z/ k4 v5 ?; x7 T
很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),3 \4 Y$ V, ^! r: j
當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,; k; j$ y: W' q+ u: X8 G7 c; I/ N* S
請舉例說明之
6 b+ P6 R: k* P
4 S5 [5 X: B6 ?: j6 V
我睇法係:! D/ E9 Z) T1 w. N$ L
很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
( H+ b8 S3 [) u+ q5 h( ~: Y1 y當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,) F) e% i+ p5 A- m  G
但請舉例說明之 ...
. v8 f2 Z$ t7 G1 x6 F2 I" X; pinfjlam 發表於 2010-9-10 11:58 PM
, z4 Y3 d/ i2 e" J$ u
我咪問你點解釋賓妹羅 ...
7 t' a% N. {& }2 W唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???
8 T# Z8 c5 M- Z7 f2 k4 v7 c( z定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
- ^( m- B) g; n# Q/ \2 K" `
. T) |. C0 l0 G$ F! @
4 e6 q% X$ }. G4 n$ l' q$ J係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
5 L% G. g2 ]. p, h, s' I8 l迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:51 PM
0 |' i4 ~! G  z% {; n& B- s
6 ~9 @$ ^, F; X/ W! \' S$ }黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,% G2 }3 P# B9 @, t4 P' a: I
基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)( p+ Z* k  M$ ?6 Z" @( i& V
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實
# ?+ q! m  a! v我咪問你點解釋賓妹羅 ...7 `2 F. q- b( X6 p* s* k; I
唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???, P( L8 a# s' K& v, {* b/ j1 `# n
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???" z( Q7 C1 }% _) J3 I
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:02 AM
) x: v: X4 O# |
+ z  N% h" K8 n% _; q, o6 M就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)
( g1 r" Z& V& U$ l/ S根據蕭若元《演化心理學》所說,
' p) h- b* |/ `1 g生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,( f& P) T' k! s
當然,這個理論,信不信由你(我亦有若干保留),或有其他因素未定
" ^; j+ l+ T1 u
, Z$ F) v' [2 A/ I就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)
% |5 B' v+ y  I3 {6 g& U根據蕭若元《演化心理學》所說,
5 y' k1 w3 I. q7 k生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,3 E4 Z5 Q- M: ]2 M3 q6 E
當然,這個理論, ...& W. c8 c6 k7 g" e! _; l# m$ a- x9 M
infjlam 發表於 2010-9-11 12:16 AM
& U7 D7 ]2 J/ u' ]# Z
我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 , : X6 N0 T/ Q3 ~
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
! G5 e3 C5 x# q3 G! B3 \" H# x/ f- H6 n  a
燒若元係我心目中 , 地位並不高過陶杰 , 一樣係文壇騙子一名~~
3 M5 l* q; p' I2 x( i! ?7 X係既 , 香港係文壇騙子都出唔到好多過 , 呢樣我認 ...4 E0 p( C! _' Y5 c: e( z% v
(其實仲有一個 , 係26fun活躍 , 姓打而家中排名第9)
: k4 v- c1 m0 E7 n

- O7 e7 d! J& {  c8 B黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,/ ]( a$ M& F' F/ Q0 t
基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重). J9 }  g8 \" U' P# a, S
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實 ...! m) W# c3 X9 x6 S8 g
infjlam 發表於 2010-9-11 12:08 AM
- E$ c# g  g; B3 k0 @! X
如你肯認去比較下普遍黑人生活環境 , 仲有整體社會文化環境 ,
3 k; w9 Q- G0 q' M. h6 F% B0 h" e$ V同中國人 白人既分別 , 你就會明點解黑人做果d所謂智商驗試 ,
! e/ `9 e$ }% Z' U7 l$ W成積會比較低~~+ _5 L- M0 w1 y$ n- s' t

6 _0 D$ F- j  M  y4 {0 i我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,+ l3 H7 E  {6 Z; m
否則會壞腦~~
6 {% m" ?$ }: N" Y: t6 ^我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 , ) j2 {1 V6 P; L6 [. l4 m' k
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
, T* }: V: |; H$ F. g, y2 s迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:24 AM
8 b" y8 F; e$ P. O4 r8 l, y
$ H5 z& X# X$ ~; q) j2 p; A8 a; X# r* J
你有語病!都唔知你講乜Q
- L3 }' B1 h- m
' R2 v2 }7 c: y, A& A* b7 Z3 D4 Q+ k0 z
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁 1 S/ W/ s0 |: g; U. y& n$ t9 r
: l& _. F6 r( Q" E/ J4 |

0 h3 u- X2 r2 w5 j
$ l, _, _. T& ~4 \另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,8 \! N: ]/ [7 f' G$ A% `' X
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計落你都算賤
. g* n% }# b) e" n: L$ x我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
9 J4 V! S6 A: ~否則會壞腦~
* ?7 O. ]9 r4 p* m- V) T0 I9 Z* P迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:28 AM
, [: I; [( G' S6 x. h8 ?) I
$ o! M5 Q/ |# Yp.s.乜野叫忍下?
' u5 D' @& k$ @3 b# B( X
) E# y8 N: Y; F& C" V( H壞腦?壞左腦,唔識分析o既人,唔聽都已經壞,& [. G/ I. W8 Q' s  p. v0 A/ Y( {
不過呢句說話由閣下說出,唔知點解零捨...
+ X' D$ m6 i0 T2 b. l( x- y

! {  f( o/ {. B5 _& c3 `
& o8 b' g, x2 E  |% r  W5 X你有語病!都唔知你講乜Q
, D- j% ~+ F7 ?9 v4 L) `: a8 v
8zsXMQlUlMQ
6 r: a; n; H1 ]' Y6 @我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁 9 D+ c/ u" f, }. r* [* \
% T9 r, X; v* [9 J& f' N
$ Y: q7 x& w+ r4 n( a! Z
0 ^% B# m4 k  H: z
另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,
0 r  m" A2 A9 q, e  t8 b講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計 ...* F! O2 h0 m- V
infjlam 發表於 2010-9-11 12:36 AM
+ k4 e1 G: X& B
唔知閣下係a眼 b眼,定係c眼見到菲律賓男人明顯比女人大隻呢???
& t7 j0 U* P6 P5 q定你係想表達其他野???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。