<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元
返回列表 回復 發帖
係,菲律賓人就係咩都係求9其!6 k% k* x: ?0 F) x7 U/ A  g# q- P
alan3015chan 發表於 2010-9-10 11:48 PM
* W7 e/ D9 T# o/ V% j8 Z2 s4 N
係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
( O1 ^0 Z, }4 p1 ?4 B1 }8 `3 q" _所以燒才第一句岩架 ... 唔應該把當地政府既無能 ," j* L- x3 u2 }( X
當成全部當地人民都係咁 , 但佢自己又鐘意踩人地 !!!) Q' x; n% g4 L8 F# ]) H
迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:49 PM
& i; n9 \0 H5 `7 o- e

; L. z6 j2 u# f$ _( L2 S2 @9 r6 `我睇法係:
, `( J! {5 [4 B+ m很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),* }9 Q1 G* U* B) Q; C9 K
當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,
9 W3 x- q+ H6 o6 e/ b6 [請舉例說明之
  u- [  @0 d8 C8 Z3 R3 |1 u0 G

1 Y& N6 g6 F  H我睇法係:% i- {9 p9 M9 |
很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
, u- E2 s/ j, ], G# O當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,. y* G, A- |/ N& g
但請舉例說明之 ...
7 \8 z: L" _0 `infjlam 發表於 2010-9-10 11:58 PM
7 B) x; J5 a' V8 M1 `& t
我咪問你點解釋賓妹羅 ...4 o# R1 m# d& q+ ^! u8 L
唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???- m" p" O. y+ C( g* O! F
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
本帖最後由 infjlam 於 2010-9-11 12:18 AM 編輯 % l5 b5 W4 q. h6 Q' R

: w: t: P0 O% T8 F
( P& Z5 V; }3 b& m% N1 A- v
係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
8 k$ q& y6 I8 `迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:51 PM
0 K: p  r9 ~1 ^/ d& K5 j5 P. G

5 E3 Y* L; x; j: V黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
) d$ I* z8 \2 x' j基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)
, ]/ o8 j; ~7 |+ X: o; a7 ^中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實
, {" x' r3 K: P; j/ B
我咪問你點解釋賓妹羅 ...
' y3 p0 J; A& N9 |! {/ h) z- v唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???
, G  d0 k' i+ J3 C& T定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???6 H. k0 [2 v% L+ b+ k( s
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:02 AM
& O+ V, X% @# \7 v$ {) m- _* T% L) R4 f* ?
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)& j7 T$ L# F) l0 T% {4 F
根據蕭若元《演化心理學》所說,
7 |) O8 n" l: F+ _5 Z0 L. c# l% K生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
9 \$ V6 }  G. ~1 \6 j8 M7 [+ @當然,這個理論,信不信由你(我亦有若干保留),或有其他因素未定
. \( n4 q( X" S0 o+ d( j  i+ q
. r- u6 I' U) n4 P, T: J就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)
5 {) K/ ~4 P6 U/ {  t" C/ H' R根據蕭若元《演化心理學》所說,! z" k# G; S2 g2 k0 B: e
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
1 h. f9 D8 H* b& Z6 Y, J  e, T% X; _當然,這個理論, ...7 p6 _  n. l7 A% C# c
infjlam 發表於 2010-9-11 12:16 AM
4 C6 k; ~1 P/ S$ D我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 ,
# m4 c, n% ?/ e; `) G8 e" e又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
0 F1 g% Z0 `( r
' k  {8 I$ f5 ~燒若元係我心目中 , 地位並不高過陶杰 , 一樣係文壇騙子一名~~
& H1 S" Z7 ?* E4 J+ w係既 , 香港係文壇騙子都出唔到好多過 , 呢樣我認 ...  G" w. X8 ]/ @4 B( L3 F: L$ y" I
(其實仲有一個 , 係26fun活躍 , 姓打而家中排名第9)
3 X- `0 k7 w1 u1 |( U; Z1 _9 x) r; m; B8 \1 [
黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
0 A) G$ U# C* X/ o( U, _. t基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)& g$ w$ f0 a$ q
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實 ...
( d, s$ |2 P4 ?! Xinfjlam 發表於 2010-9-11 12:08 AM
0 |; X  n) l6 E2 z; t如你肯認去比較下普遍黑人生活環境 , 仲有整體社會文化環境 ,
: o5 r5 ~' Z$ V$ u8 Y8 t同中國人 白人既分別 , 你就會明點解黑人做果d所謂智商驗試 ,( Z+ d, R% C+ z+ i! g5 C
成積會比較低~~+ @/ X! ?' E+ a

" C7 z  `) k7 o. [我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,) H/ L6 B  L4 z5 ^. A/ ?
否則會壞腦~~
$ @8 V5 k0 u% O+ v7 P) `3 Y# e4 F
我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 , - Y# P+ t: u6 l; O: _
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
- H, E5 @- o7 }* b迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:24 AM
+ ~7 \6 f- D: c! R4 D. g4 c3 I, w4 S5 m
* f' L5 j0 [3 W' f3 ~1 I- N, g
你有語病!都唔知你講乜Q
. H& I  }' m- ?, n- h" Q/ k5 C9 x# H! p, Y6 j; F; E! E
$ b7 ?4 X# a; S$ s
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
# m4 C& C! F6 @; J9 s( M1 ~, O
* X* h0 q' |7 \. B; R( Q) k' J( O/ Y; ^8 t, z2 L+ n

/ r. N3 y' F( a3 P1 Y8 M* o另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,% @1 T" |* e9 y2 X: d( H! ~
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計落你都算賤
" p% D/ M$ H2 y. b我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
# {: Q9 s1 u+ K3 c3 F否則會壞腦~
& ?2 C( \7 p) Q迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:28 AM
* N! n% s) N& i6 w; x$ s% J0 |* D; h  Z9 W+ T% J: V/ T
p.s.乜野叫忍下?
; u" L9 P( {1 |/ G, Z: U
* I6 `' J* `3 J3 g4 V壞腦?壞左腦,唔識分析o既人,唔聽都已經壞,3 a5 g- m1 X( {4 q4 w$ Q- I
不過呢句說話由閣下說出,唔知點解零捨...
( q" Z" ?, ?0 V. g+ b7 x
0 |" N; b. B& I, r# |
5 q. w! z: A) @7 E; q5 M7 j4 R& g你有語病!都唔知你講乜Q
- z- C9 I5 h0 Y( C6 |3 x1 t2 ^
8 k. \, I* e& S, H8 p6 `8zsXMQlUlMQ
7 R  ^* B8 n% M2 I2 N我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
5 }2 q( L1 D4 H1 a3 S( B0 t
1 c3 D4 M9 ]& @4 k' n* t0 m: q4 g8 ?9 c( W* w: ~  I

' e; c1 G, g; w) E( q  \+ N另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,1 T0 h% w7 h/ K3 V/ P( K; q. w  M$ V
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計 ...! i# c" k' n. o2 n% x% N4 c9 Y
infjlam 發表於 2010-9-11 12:36 AM
; U7 {$ V* Q' f  G3 w
唔知閣下係a眼 b眼,定係c眼見到菲律賓男人明顯比女人大隻呢???& m/ o/ f  S9 R
定你係想表達其他野???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。