<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元
返回列表 回復 發帖
係,菲律賓人就係咩都係求9其!, G6 _( b9 }) y3 t  X
alan3015chan 發表於 2010-9-10 11:48 PM
9 Y0 g3 }! n' R9 _0 W- g7 @係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
, \& H! f) G  q, O0 ^' h4 d6 e所以燒才第一句岩架 ... 唔應該把當地政府既無能 ," R* H! p- q/ s5 p& e, d; _
當成全部當地人民都係咁 , 但佢自己又鐘意踩人地 !!!
: }& ?! W/ `1 U% C% E5 B* _迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:49 PM
* z6 L& D2 s9 W/ V* S

( `/ x+ [9 _, `7 M. f9 F我睇法係:+ I! V3 D) V* p: a2 J; {
很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
! d  T: \# p) j2 Q3 D0 |+ z' \當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,0 R% j7 J* `5 ~
請舉例說明之
5 |1 p1 e% ?8 ]* z) G4 P  \
1 [. `! O  L4 a) N( s  r% J
我睇法係:
. P2 j" c2 t7 y3 ^7 y- z很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
7 b3 x1 ^* c# i) y當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,
: b7 }3 a( z8 Z但請舉例說明之 ...
7 ~8 X2 t- x6 P1 \2 m/ W- T; y9 \infjlam 發表於 2010-9-10 11:58 PM
4 s# C- N4 V0 _$ J我咪問你點解釋賓妹羅 ...
- G$ Q5 ^9 o7 L. V' _唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???
  F( l8 K& h* @3 ~% M# ?4 ?4 \定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
* R, b; U  i1 G7 k$ z& R6 F. E9 F) v2 Y5 b; u! J6 N) N8 t* }
7 P7 Z/ ?4 ?" L2 s$ r" p係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
. n6 K/ {  O/ `/ z8 o迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:51 PM
. ?- s; A2 v  n5 c3 M3 _; n
8 C3 p# c* n6 {( E4 Q黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
) Z( O! a7 F+ z" ]7 {  U基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)6 c$ O9 h1 L, t" z9 L% V( Q7 Q
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實
" a# X$ ]3 _# }# ~0 e/ C( K
我咪問你點解釋賓妹羅 ...
  f6 s* _1 c* j唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???
6 |4 m; c7 V, c/ b' ^5 q% X, n4 d定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???- q2 v! N, l1 T1 N/ l" {
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:02 AM
" _5 @# k  z. J; n4 l" S2 m( Z5 W$ h% y- r( j! N
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)
. `! D0 a3 M8 C1 |根據蕭若元《演化心理學》所說,
. U9 q( ~! s& a生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣," G) ?7 v% N. ?
當然,這個理論,信不信由你(我亦有若干保留),或有其他因素未定
% k3 \8 |) D1 ^7 P0 [8 c/ U3 W' V' C9 p& g2 V5 i6 [
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)
- R6 i) N5 l# j1 ~3 D根據蕭若元《演化心理學》所說,( i; D0 c9 `5 O0 X& T
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
# O# D. \: ?: ^# P) a當然,這個理論, ...
7 j# B3 K' L) J5 minfjlam 發表於 2010-9-11 12:16 AM
0 k! n9 \$ V6 w5 m8 c* A3 y
我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 ,
0 ]5 R+ F' d/ c4 s" J又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
9 `& S- n2 ~1 m3 ^5 R5 a9 Q; l- q+ c( ^6 k
燒若元係我心目中 , 地位並不高過陶杰 , 一樣係文壇騙子一名~~1 Q( o$ _+ E6 @' I5 c( B
係既 , 香港係文壇騙子都出唔到好多過 , 呢樣我認 ...' Z1 [/ s2 k: U; l
(其實仲有一個 , 係26fun活躍 , 姓打而家中排名第9)
7 n- }- Q  \6 I2 v; V! y, p& i- H  w8 ^) t
黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
" v( v9 \% c* u/ W: I5 O9 d6 V基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)
' V, b0 ~1 q5 ]' I( F3 o( U( n中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實 ...
% i6 S' j& D% R  s! ]infjlam 發表於 2010-9-11 12:08 AM
3 {1 ?1 v8 H7 I2 s
如你肯認去比較下普遍黑人生活環境 , 仲有整體社會文化環境 ,- d! W- B, ]2 s# p6 `
同中國人 白人既分別 , 你就會明點解黑人做果d所謂智商驗試 ,
  l3 U4 y3 }9 w9 ~5 S; y* z- Y  X成積會比較低~~
% ?. @. X( |+ }: r
% o3 j5 ]* f% h) V" z. s+ \我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,* E" F5 d1 t5 d' U1 y9 g9 B) k" o
否則會壞腦~~
4 E) ~$ w/ s0 J: ?3 h/ H1 R, D我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 , ! K3 r' k, E: H; w3 [1 Z0 u
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~  O4 L+ q" i$ V& [6 f
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:24 AM
4 o  y) k: P. U6 T0 `
+ G# R' z$ S- G, d+ H3 D6 A/ b" ?3 x0 q5 A
你有語病!都唔知你講乜Q 1 C/ }3 k) Y. v9 p5 [$ a6 a5 E" `

% Y$ D* Z9 C3 g2 j, w& a, t2 I5 K1 u0 E5 O" w
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
; [# B0 d1 n6 q7 r& K( }4 U& V+ }2 J/ A

: @7 S, R3 \% V* O) ^* ?' D2 v! N# Z  Z: O* b7 w4 m  S" H% x7 @
另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,8 j5 i% l6 X, q7 T  ^$ y6 {
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計落你都算賤
+ p  Q9 t, X" ]! r. I2 J" {
我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
: t2 f6 }! s9 L3 ^1 Q! Y否則會壞腦~
! I: }+ h- h$ i) Q迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:28 AM
2 Q+ M- E. J/ s- Q. }$ V) D) {5 R$ J, l! i$ p5 ]# C* B7 C
p.s.乜野叫忍下?& o# q, [" e6 l! H1 q) U0 e. ^

+ W% T, P: e% Z& \. n壞腦?壞左腦,唔識分析o既人,唔聽都已經壞,
) C' E- X8 W1 H: j" [不過呢句說話由閣下說出,唔知點解零捨...
, n9 [8 e# B! ~+ F! Y8 ]$ f/ j; M' A7 b* E. X# C3 ]; f

! b+ z. [4 g$ T1 q6 M你有語病!都唔知你講乜Q , T* B1 l& c7 X5 c4 }

7 v% N3 G; U1 ~2 b( R% y8zsXMQlUlMQ
" H- e' B6 f* T( x我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
3 t1 s' }) c0 b0 V- i0 n' ?% y# k& l% y' O  U4 ^
/ v7 F( R. I" C+ D* D4 \

' W: U2 h+ I9 Y) r1 Y% H8 Z另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,
/ n& w, i, a+ _講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計 ...' Q/ k1 E5 W- z- B2 q
infjlam 發表於 2010-9-11 12:36 AM
3 h- q: k, B& ]) M" H唔知閣下係a眼 b眼,定係c眼見到菲律賓男人明顯比女人大隻呢???
; Y; b4 r* t9 R# r定你係想表達其他野???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。