<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元
返回列表 回復 發帖
係,菲律賓人就係咩都係求9其!
4 }3 Q+ _" u  o7 c; g9 zalan3015chan 發表於 2010-9-10 11:48 PM
8 V2 d: Z/ i0 \  w  `
係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
, h1 O" P4 J7 }6 y0 G- a; ]& r
所以燒才第一句岩架 ... 唔應該把當地政府既無能 ,
4 ?7 F/ d: n, H/ x當成全部當地人民都係咁 , 但佢自己又鐘意踩人地 !!!" ?  L, Z( n) [$ h) F" H
迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:49 PM
) q5 D. [  X7 D

) H" E& H7 m& r/ X3 l( u% U3 N我睇法係:
8 n, M4 D) J9 t很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),! `* o$ K3 r3 s) ]0 o7 ]( k
當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,9 t- _2 _4 t* g5 h
請舉例說明之
& c1 a- v( }6 V
' _1 k2 U# I. y0 {我睇法係:
" C% }1 V& E3 D+ x8 {( k- J很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
  y% v2 M- e* t6 D當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,
+ S, L$ t4 w0 f  @$ k0 b但請舉例說明之 ...$ x2 I  g" h3 h
infjlam 發表於 2010-9-10 11:58 PM
9 H9 i2 ?. F  Z+ \' T9 m) T% c
我咪問你點解釋賓妹羅 .... ], M& g( y3 d! d7 ?
唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???4 w) f' G) ]  g, Y
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
" ^, s# A+ m' [/ r3 Q# E: f
3 ^. R2 D3 ]5 b/ t0 l/ m
' w7 S1 }; d' d# h: j係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...1 P9 {% y: Y' Y+ L
迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:51 PM
  |" r( e+ |* K- X8 y$ L8 e3 ~) c
黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
6 e5 N* S# G' K- }! e0 |; j基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)
- I" I3 S7 L, A7 T+ Z6 {% a7 r( _: X, g, l中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實
3 v5 R* B7 U" l7 G+ q2 l1 a8 R
我咪問你點解釋賓妹羅 ...
. |: v% ^' G- _1 X6 s唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???8 x* D( F* F1 b- Z7 e* @/ Q5 h) @
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
# k3 Z9 c- i% c) M. I  W$ J迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:02 AM
; d- I  R: s* m% R, X7 Z9 _8 j" J8 C0 h, a/ @1 \1 B5 k# Z
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)" X- n% F4 u5 l+ L$ e
根據蕭若元《演化心理學》所說,
9 A6 g/ `2 Z% A8 g- v! W生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
, W$ M. q5 d+ g* v" I/ l7 p5 B" S當然,這個理論,信不信由你(我亦有若干保留),或有其他因素未定
4 C  l$ c2 U2 }& [" H+ \
. y! j6 N. G/ G& E. X4 L% x就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)
6 C  C. O( Y8 z) |2 y: e根據蕭若元《演化心理學》所說,
# ]( g* {8 G/ R# V2 e生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
% s5 E% @4 x$ Q5 ?當然,這個理論, ...
+ w6 Q" k! @2 `( W* x# ^$ N) uinfjlam 發表於 2010-9-11 12:16 AM
3 J; q8 ^# e9 M3 ?+ i* n8 Y我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 , ) l) `% q2 K& G% @
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~5 m$ N# h8 r2 f" \8 N3 @
' o6 l( V. A! a
燒若元係我心目中 , 地位並不高過陶杰 , 一樣係文壇騙子一名~~! o( O; R" w4 \
係既 , 香港係文壇騙子都出唔到好多過 , 呢樣我認 ...9 }% W- ]8 @! I2 ?) ]6 Q6 P
(其實仲有一個 , 係26fun活躍 , 姓打而家中排名第9)
8 ]9 f( X8 E" k4 Z9 J6 L" |
% Q+ C9 v7 B5 H1 g  i
黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
  {& w$ p- O4 |5 t5 q基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)+ `( C/ f2 c9 P+ ~5 l6 t# p  X
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實 ...
7 H; r* }' n( E- E0 rinfjlam 發表於 2010-9-11 12:08 AM
5 z- c$ x# K* T/ {* r如你肯認去比較下普遍黑人生活環境 , 仲有整體社會文化環境 ,8 I# u2 W) O, |! P0 v/ ^3 S8 Q# h" t
同中國人 白人既分別 , 你就會明點解黑人做果d所謂智商驗試 ,
4 [% x4 z; p' Z+ r成積會比較低~~
4 V2 w) I- \$ i! g# d0 z, n. p( ^; j3 |% N
我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,  P4 V9 P0 k& W" F' h- {
否則會壞腦~~
$ R4 {: a; X, P0 Q
我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 , 6 N7 M. X7 d- }
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
7 |8 o' h1 y4 N/ c迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:24 AM
+ h9 Q: D; f0 G" w: c- \2 O  i% i" X/ U% v: Q

# i* _- P/ `5 C- A. g' A8 t% T0 X* M你有語病!都唔知你講乜Q + v1 x# w- U6 ]8 C' F
: g# T% P8 l  V% j8 p& H; w& G
5 V! H/ ]5 L0 c  M) X& m9 l! m
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁 3 ?$ `( V/ D6 @8 [  h

$ T- F% f0 S3 K/ u" t0 j
' W; g, y$ j& e1 I4 B6 S/ K
1 w' C$ U6 x, m# Q, a; }5 e另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,
' e2 k% X) h" Q  e3 T" M% i+ D- V$ |& c講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計落你都算賤
  P% B& g! u2 y
我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
" j/ t5 y" W+ Y8 o否則會壞腦~6 M2 p9 H7 @/ }/ {
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:28 AM
- o2 j, X. Q7 K) Z, o/ p3 B# s6 Z+ E3 K
p.s.乜野叫忍下?
+ L; z( [8 z4 ], U' [  k, X& c( Y+ f$ `: H% O' N& x; W
壞腦?壞左腦,唔識分析o既人,唔聽都已經壞,0 G& @9 S  M- C/ O& j2 C  o
不過呢句說話由閣下說出,唔知點解零捨...
/ z8 [. m( x% D: Z* A+ m
) }0 Z" I, l7 Z) j
5 Z* L1 A" z* V/ \0 c5 S2 U% P8 c你有語病!都唔知你講乜Q
) J9 y. _/ _# p: z$ d" r3 v* u: h; n! _: V* {) o9 J
8zsXMQlUlMQ" S  d& c, G4 o% ^( O
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁 / M: c3 f2 _& _  P3 e5 @
9 P+ K7 L  [! H5 o& L8 |: ~0 b
: X0 {  m0 t/ S; F8 H) r
. U  K7 U) n% }5 V
另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,. W) i* b% J: v8 b! y
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計 ...$ _. w: p7 X: y! Q) W
infjlam 發表於 2010-9-11 12:36 AM
7 F" O1 R( t3 O0 i" }  q) z唔知閣下係a眼 b眼,定係c眼見到菲律賓男人明顯比女人大隻呢???6 H7 X* V- J  W' h4 P: c
定你係想表達其他野???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。