<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元
返回列表 回復 發帖
係,菲律賓人就係咩都係求9其!5 ~3 L# v$ a+ D* g4 c; _( @
alan3015chan 發表於 2010-9-10 11:48 PM
2 s. P$ t$ P% X) D7 J: H係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
3 W  r9 R$ j3 X所以燒才第一句岩架 ... 唔應該把當地政府既無能 ,' ~. R  a3 d1 L& w
當成全部當地人民都係咁 , 但佢自己又鐘意踩人地 !!!: [1 p2 c$ {. j4 {
迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:49 PM
' R! T+ Q4 @. [( {2 j3 k% N: p% Y" a' K, N
我睇法係:
2 u" h* o- P- k8 X$ C% Q很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
8 ]  L. p, x" G/ I: ~) _當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,
+ N- k$ b* k- x/ W- \$ {$ T請舉例說明之
) Y* A. A2 F( F6 W. i

9 T5 A! X1 G+ \8 ?9 S我睇法係:1 @0 _, z' G3 ~2 D
很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),5 t9 c5 g3 v& p( w# ~) Y6 P* o" @8 _9 v
當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,, Z& G/ c& P& _2 a" x) i" u! d
但請舉例說明之 ...
4 Q( R! b1 n/ h" \/ T- K1 m7 xinfjlam 發表於 2010-9-10 11:58 PM
4 V3 M8 Q3 l0 Q6 y; ^4 |我咪問你點解釋賓妹羅 ...) G4 l! |7 S5 H) Y5 t$ H2 S
唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???1 }/ l3 {! f! a; r7 t$ K& e  ~& K
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
4 g8 _4 I; ?0 B; w7 I3 L8 U7 J; G: p, U; ]8 r% E* r7 v* w) V& g0 Z
4 W! i) v1 X& Q- v! a! h9 P係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...3 i# K: [% [8 }6 |  V5 Q! I
迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:51 PM
4 N2 d: |- l. z# a" ~0 d$ h9 w
; E( Y/ b" r5 H0 t% W黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
+ y1 ~9 N" ?9 U* d# j- l基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)
& H7 h3 c$ K* A$ P+ s/ E3 `+ p1 J中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實
% S4 e% l( {6 t. N3 i8 e我咪問你點解釋賓妹羅 ...( v" @4 D2 I5 T
唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???# l: L, [' C1 ?( m3 o4 w" q
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
" m) J5 v1 R+ B3 r) U" o迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:02 AM
+ V4 ?7 ^" w/ v1 z" h0 N
/ P3 z6 y% Y# X
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)5 p. v' c  t- G3 w( T2 A- N- y
根據蕭若元《演化心理學》所說,; u5 C9 I6 n9 v' X1 o3 ?# o# h
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
; b1 ]" l& Y, @: n+ s& C& d當然,這個理論,信不信由你(我亦有若干保留),或有其他因素未定
) h2 o$ U6 I8 w$ {7 W! w
" H0 Y  R! A# _4 D$ x* i  U$ V. ?. c5 X
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)
' ^6 Y- ~8 X2 c1 `. p7 ?根據蕭若元《演化心理學》所說,' T& k; n, J. ?3 S: z3 C* @! ]
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
* G7 |  y( y0 w$ o2 R. Y( c& t2 V8 ^; R當然,這個理論, ...- u" H1 K" j$ L+ e
infjlam 發表於 2010-9-11 12:16 AM
4 S/ o: f. O; l* J6 P) ]8 T7 W: v
我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 ,   ^/ H  ^4 q* Z. c4 a& g: z
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
: h9 {1 f5 d' D$ ]1 s: W/ }& M$ W6 }% ?; \
燒若元係我心目中 , 地位並不高過陶杰 , 一樣係文壇騙子一名~~
& A8 _" p. q7 D& d  p! u" ~係既 , 香港係文壇騙子都出唔到好多過 , 呢樣我認 ...
3 {0 e1 ?6 m% [* G1 S3 t(其實仲有一個 , 係26fun活躍 , 姓打而家中排名第9)
& l4 t# o* d0 L+ P: W0 d
. q9 ^9 \( E. v" e7 ~: u# A黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
- p! c6 }" j. A7 C; m基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)' e9 i7 i7 T+ `0 G7 y
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實 ...
$ l6 t5 v& l! A) S* _% Winfjlam 發表於 2010-9-11 12:08 AM
( o- c3 D4 v+ o2 l
如你肯認去比較下普遍黑人生活環境 , 仲有整體社會文化環境 ," O! }1 H  l8 r% p' W8 W7 i
同中國人 白人既分別 , 你就會明點解黑人做果d所謂智商驗試 ,( z4 l+ i/ L) r0 T# I  C$ t
成積會比較低~~, T! w. ]" i. J& b. |

9 M0 v0 D2 x1 w: @我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
0 k% _& T- [' c& Y9 \否則會壞腦~~
7 g, I4 m3 b  V% P3 a我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 ,
! l( a& A; q; R4 C1 t& b又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
2 T5 s1 q+ N$ [) \/ P1 X; h% h2 j: t+ D迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:24 AM
# R' F$ d8 S. d9 r/ T# a. q
  z6 y9 Z6 R5 @5 M" G& W

1 O  w: m5 A9 v! ~8 r( u你有語病!都唔知你講乜Q
' r; {' a$ m  |) H
$ ?6 u7 }. r- p1 m  C/ n9 [; M4 W; x7 H. V5 a  R# ]
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁   o" ^& ^. z3 F' _3 X

3 p: p! v- W) O! I
, ^3 b1 W6 P; ^' k# @9 q8 U. b8 P
另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,/ X" J3 l5 I/ q- G
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計落你都算賤
# B5 Z) g8 N, {" {& K我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,: w1 X  j" N; [2 p* m  W  ^
否則會壞腦~
* m1 b* J! i! l" m/ F+ x( u迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:28 AM
! Y5 U+ N- m; V4 e1 ?; Z7 q7 p# V/ I# K# T5 @0 b
p.s.乜野叫忍下?: g  j! l% ]- r; o* Y2 z
5 E9 |& C' c6 f% e* s, i" E
壞腦?壞左腦,唔識分析o既人,唔聽都已經壞,1 Q+ d1 _! A  g! D
不過呢句說話由閣下說出,唔知點解零捨...
& m1 f% v. e* J/ ^5 Y+ h% `
* u+ X3 ^  ^& S  M5 Q" b) f' ^: @1 |0 {+ R
你有語病!都唔知你講乜Q
+ H  C2 b" ?8 X; q/ g! a; D/ G7 x( H+ ]# i2 X) N: K
8zsXMQlUlMQ
3 Q5 J1 \# ]' R' r* R0 M+ h% k. P我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁 ) L- l1 R4 l) n
( L1 v! y# k& c5 A
/ S! s' `# C9 p& Z' L
( s0 g4 r6 ^2 O- O1 V* V
另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,
( l: r' x) O' b講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計 ...% n: f, m, q2 @+ _
infjlam 發表於 2010-9-11 12:36 AM
8 u7 i0 B, n3 T/ `2 j
唔知閣下係a眼 b眼,定係c眼見到菲律賓男人明顯比女人大隻呢???
* M# u+ }, N3 V& V: z4 Q/ Q3 v! X定你係想表達其他野???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。