<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元
返回列表 回復 發帖
係,菲律賓人就係咩都係求9其!, P' C3 N; k2 e/ J0 x: @4 y! |
alan3015chan 發表於 2010-9-10 11:48 PM
1 w5 M6 j/ K  J" d" |6 R係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
" R" A. T  y, A, q$ }  t
所以燒才第一句岩架 ... 唔應該把當地政府既無能 ,
0 K& l) N& h% B! `# T; ~# M當成全部當地人民都係咁 , 但佢自己又鐘意踩人地 !!!
2 Z1 K3 c! T, C, H; |3 H# d迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:49 PM
, O# |4 B( Z# l( _7 [
8 u. E- l( m& H( v9 c我睇法係:
6 N& Q2 l. w  G/ H* }; j很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
6 P- O/ c! h. P+ K8 _( K當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,9 g) c9 U) i2 |1 e, J" l
請舉例說明之
2 ~  Y% y; G+ k+ k( l! l
5 S7 X) I# W; c+ K9 ]# y2 D
我睇法係:
& h6 a7 [" O* z  T很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
5 J* d5 ~( `7 s$ j' s# N: M當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,
: k, M8 z1 L; A4 I6 d( Z- n# a但請舉例說明之 ...* T1 j2 [- W1 E: \
infjlam 發表於 2010-9-10 11:58 PM
& n& |9 {6 Q1 Y! C5 c( I8 E6 {" W
我咪問你點解釋賓妹羅 ...
. Z# d' [# V$ I' L唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???
9 g  @! W, i/ v; Z5 a  V2 B7 G* N定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
" j8 @$ y# [- Y$ k) M1 Q& r. x2 G+ R- `( U9 X6 u
3 i$ ?$ N: n4 v5 b/ D# g係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
# H+ }# z( @0 q% C$ K) D迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:51 PM
* |& [  m; {: z8 H9 X5 e! H
, G6 {4 e- ]( G8 j
黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,: ]* S( _* P" l7 @: j* C) r8 r& E* }
基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)
& p/ V, j, w$ i, o  b' r. f中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實
( q: }3 X6 t" Q: c& T5 I' f  Y
我咪問你點解釋賓妹羅 ...' J; J2 ~; q$ A; q( ]
唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???
% }6 D) w5 [& r定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???, h5 z3 f3 c$ Y2 P
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:02 AM
7 m9 h4 x4 w! X  }6 y

% M* r+ c' f# y; D# {就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)' U! b+ h- K, v
根據蕭若元《演化心理學》所說,
1 L" O% d$ P5 }. C) k5 I生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
& R+ h) _9 x# U9 {當然,這個理論,信不信由你(我亦有若干保留),或有其他因素未定
' B2 ^9 n1 g( r* O  R$ j! ?8 X; H: S0 O& d% V* d
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言), n2 u/ y5 ]8 I* {3 e
根據蕭若元《演化心理學》所說,) o/ s/ ~8 i% v4 m* G5 d! @
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
' C  ?3 x: l3 ?3 j1 n當然,這個理論, ...
  v8 g$ U/ O8 g( d5 L, y/ I  Cinfjlam 發表於 2010-9-11 12:16 AM
# p4 s, ~- f& n+ I我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 , + q, O% P8 u( n& R& U- V: v7 z
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
& ^6 B% Z7 ~' j3 Z, ?8 }% f7 |1 ^& Q0 W' K8 D& [# Q" M
燒若元係我心目中 , 地位並不高過陶杰 , 一樣係文壇騙子一名~~
* o0 c# ]2 L2 B. D; I3 ?係既 , 香港係文壇騙子都出唔到好多過 , 呢樣我認 ...# w; `) H3 Y+ g( J' {& T4 [
(其實仲有一個 , 係26fun活躍 , 姓打而家中排名第9)
+ H3 x% |2 J+ g' H: S

; s3 S* M, S4 c  F. I黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,( m3 i4 [# q* }* s
基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)
% h1 k; `3 B6 H- E! n* P$ _, q中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實 ...
% w2 x) I! i+ Winfjlam 發表於 2010-9-11 12:08 AM
8 `( |/ n3 C8 ?' d: @& d. w. d
如你肯認去比較下普遍黑人生活環境 , 仲有整體社會文化環境 ,
% O/ m, [; I8 q同中國人 白人既分別 , 你就會明點解黑人做果d所謂智商驗試 ,0 p! F# t! V' j9 c. N6 S& W
成積會比較低~~" |. D. H5 C2 b7 ~! Y
( l- F: ^1 z+ z+ F6 d: c: v/ `
我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
( l' a! o7 ~* R& _1 O* \4 f否則會壞腦~~
, N. h: L8 r1 G$ V6 P我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 , 5 V" W: n! [4 I& W: n8 K$ |0 S' o
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~$ f$ E  I2 l: o
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:24 AM
+ w2 m) k0 {4 l; ~  u  c4 c0 ?* C# _! a4 b; _: `! y! x
3 M" L4 g8 X( p1 y9 h# z
你有語病!都唔知你講乜Q
7 |- u2 @. A8 L0 Q
. I8 ]/ |* ^5 ], r1 v- K, b# C+ g# A) {1 `- a# W" \' P
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
# U3 b3 o" t& N  T+ j6 O3 d8 X* K3 Q+ q6 C3 ~

! e# o" K/ C5 P9 u0 L. M$ ?: ?1 v' ]; `& L3 n8 X* L0 ]
另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,
: V5 B% k" L* T講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計落你都算賤
6 g, g2 R/ Q# n7 l
我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
7 `9 M' U1 A& ?6 z  A否則會壞腦~, ]0 Q6 h1 K$ i# l: E
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:28 AM
& n' F* r$ I0 L* g% c6 q: s
* q8 y  N- Q* L8 a* v" Hp.s.乜野叫忍下?
( ^6 E& l& |8 h$ J! M0 W* b5 y6 v, K, y5 j" M# j# P" o8 X# u8 z
壞腦?壞左腦,唔識分析o既人,唔聽都已經壞,
$ p) S" R3 d; g5 T不過呢句說話由閣下說出,唔知點解零捨...
0 ^8 l) |2 L( }, v, u" G5 ^
+ e8 B# P* V9 R/ a2 P
2 u. b1 z+ c2 `$ @你有語病!都唔知你講乜Q
' X. h: l2 f- _" U0 z
$ p( e+ u& Z+ v3 m8zsXMQlUlMQ
' |) v7 p* F* H, _: M$ H, N我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
- d- S4 u1 U  p- |
2 G8 H1 _3 ]& N: [4 z# N- [' `
* v- E8 B. R; g8 D+ G
5 t/ H; M: y+ o( N另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,+ @- d7 Y3 s, J8 ~5 v! Z1 C1 A
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計 ...) _  |% Y. a( x, q# d2 c
infjlam 發表於 2010-9-11 12:36 AM
: f4 ?1 `! v5 k
唔知閣下係a眼 b眼,定係c眼見到菲律賓男人明顯比女人大隻呢???
6 N2 I, K3 m- r+ n2 x定你係想表達其他野???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。