<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨
返回列表 回復 發帖
2 H& m% V+ K- S1 `' E7 t) O5 f6 e+ T3 H
& z( y6 h1 P: m* w; G7 B; I4 y9 d; s
5 c1 B7 W3 j% B1 L* a8 k3 N2 }; G5 u6 l& k咦? 又夠鐘來抽水嗎?. g  X" `. X9 E+ w) k& R- d
我在#30向你提出問題, 到了#34樓你要抽水就說我罵你, / ?( l1 X" K, h' R8 `6 n. d% {7 E
到底你愛扣帽子還是我愛扣帽子, 大家睇番#30我的提問及#34你的回應就最清楚 ...
6 ]4 V) A% R2 R- Y' K& Sandyho 發表於 2010-10-6 01:03 PM
- I6 o( x# H. V
$ ^: b; c/ a& g: l8 f/ q
1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題
0 A3 Z/ f1 Q! ~/ m2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你又在借題發揮,抽水而已
本帖最後由 andyho 於 2010-10-6 01:17 PM 編輯 # ?, L9 k. p1 j8 A7 }! w
7 X( \/ h/ G; `
( U8 x2 K3 ~# ~( T: a5 E  x4 j" [+ q9 Q2 ?0 s# t( H3 [5 j
1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題# b4 [1 X; F' X3 V* E3 c
2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你在抽水而已
+ d2 v: @( Z* ]% E6 einfjlam 發表於 2010-10-6 01:13 PM
6 }$ S" ^! D: l* p' c2 w  @0 w
! @6 ~3 v6 V8 h: Q8 d
是但啦, 係呀係呀, 個個都抽水, 惟獨你老兄高高在上唔抽人水, 滿意未?
* Q; V/ o" Q: @6 X% g4 u; y7 j唔好玩長氣者勝了, 由得其他版友自己睇, 誰對誰錯由他人定奪吧
吹水o者,做乜咁勞氣
吹水o者,做乜咁勞氣
7 F* ^* o; ], q! |4 Y% x  finfjlam 發表於 2010-10-6 01:18 PM
  x, ^1 R7 X- Y2 h( d8 m- t* m1 F- k0 V
有傻仔俾我恥笑, 我點會勞氣, 你d慣用技倆用老喇, 可否轉一轉呢?
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
0 I) n  u; Z6 l& Xinfjlam 發表於 2010-10-6 01:23 PM
. ?% o7 _8 y9 y
9 p8 o0 x0 S) m  [) _! ?5 s
你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔,
4 K6 i9 u  |7 O/ p/ G1 o4 V之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份, * ^" C3 d5 i8 _, K" r. o6 J
眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, * `* ~- |' M+ N7 f* M) M0 n7 }
當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢
  W6 h9 G" H+ y: r0 O3 I% q  Y7 v" A1 \1 O. c
我有眼不識泰山同你爭論, 係我傻而已
# r9 @* U6 t$ J2 B! x9 o我發言完畢喇, 你要不要再抽水, 悉隨尊便
. _# J1 p8 L" x6 J' Z. E$ T& q; T你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, " n0 \% |8 s- ^6 |, ?; E. k9 X) I
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份,
5 o6 C. @' b& V# ^6 p7 s# T; T2 J( W% e眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水,
3 s! u0 w3 T; [( F0 e! _andyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
7 ], k( m, v( q4 P$ k

4 _' X" c' m% l2 l6 H! U' a; F狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?" Z, I0 m7 j2 N( N
你這樣說:) E; t* N6 {9 Z. g3 i
1)未免太小看狗哥
/ K( w1 h9 F4 y9 g: s+ ?8 {2)太抬舉小弟
: e" q4 k3 W! I3 O7 }) g  x8 C( @1 X* i0 r
吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇
' F/ t9 d6 f! a; ?8 J9 _/ A) p  i9 ~) k$ K
狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?+ E5 G9 d4 g- z$ Q! y" y
你這樣說:
% C5 h+ O9 t& X$ c1)未免太小看狗哥 4 X2 L2 }) W/ j* _6 }/ ^* y
2)太抬舉小弟 % h0 s$ l* U( s' V+ }# u' i

0 C8 v7 R/ X. a9 ~. R吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇 ...
& C, E% R3 S% ~+ [+ sinfjlam 發表於 2010-10-6 01:36 PM
* @+ I& |6 A1 i, ^7 ~0 o7 X( I4 S
8 ~, ]8 G9 g, i/ ?- \3 W) B. c
好, 下次再吹, 同你逐單計, 今次意見不合, 大家無謂變心病下次又借題發揮
  ]6 s5 E+ V# B! u( y( I
) F6 G- L7 {+ W* w6 X( d! d
你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, + i, h( F) W: P4 ]) S* o
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份,
: I( Y1 q7 X) t( i  x- i. s眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, * g# Y, m/ j/ ~/ N( R" @5 X
當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢( \3 h2 o$ ^; ]% _/ A# C

) [& o/ L: L& u& T" X0 B我有眼不 ...
* T5 ?: K8 L6 ^8 Yandyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
' R3 j$ _- c9 f
佢地邊有抽我水? 佢地係義和團同志嚟,
4 E7 \$ f, f8 a0 x- n) ]# n8 ?統一戰線, 槍口對外一d都唔意外;2 Y. e4 r  D  Y
至於「中國和日本也有好壞人」云云, 則等同「阿媽係女人」之類的廢話,1 j$ J' {. h1 }; Q3 j3 e0 s. |
看一個民族的好壞應該以整體計算, 如果13億人都沒有一個好人的話? % D3 m; ?2 x( X5 O) u( C) _
這個民族自我消滅好了。
乜呢個區/題目, 來來去去得幾個人討論, 好似唔能夠刺激一D帶愛國心O既版友討論喎...* J+ P- V: f: `* \
2 `6 |+ c. _8 e) [
回應某位話去日本唔駛怕俾人偷野O既版友:% m# V7 Y' S. A8 W% v) {5 Q
去年同友人去日本旅行, 響街頭休息, 放低D行李響街上時, 遇著幾個中國遊客, 竟然斗膽搏懵順手牽羊, 好在其中一名友人喝令佢地先話"不好意思, 以為是旅伴的行李", 企圖為自己開脫...最後我個friend亦放過呢位同胞, 但大家去到日本旅行依然要小心同胞, 唔好以為好安全呀
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。