<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨
返回列表 回復 發帖
2 v0 {% e! h; K  s* F7 ]; \/ O
% C" I) r# q- z; _9 s2 ?
* J  V/ y0 [5 ^! F1 H) V0 U  a# H
& ~8 @9 K4 w' g咦? 又夠鐘來抽水嗎?
) W4 }& V/ `& c2 o" {+ J我在#30向你提出問題, 到了#34樓你要抽水就說我罵你,
* N6 L; }% \. m' O( j到底你愛扣帽子還是我愛扣帽子, 大家睇番#30我的提問及#34你的回應就最清楚 ...
, U4 O7 ~: t8 ]% }8 Q/ \andyho 發表於 2010-10-6 01:03 PM
3 s5 ^& F# ]  ^5 \8 X
1 n1 O( ^: t" w- P
1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題
% U6 I" f* o1 {9 `" c2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你又在借題發揮,抽水而已
6 P7 h# q0 h7 `  V
0 \; K( Z- @2 j5 b4 m( m
- X1 ?/ v: a4 H9 a+ B  c% ]" v" ^4 ~6 G4 c2 i, W, M
1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題
. x+ R$ N2 r# g( A8 C( Y2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你在抽水而已) x9 ]+ Y) `: C- W* D9 @
infjlam 發表於 2010-10-6 01:13 PM
8 Z# {$ m* D+ r5 C( b, L
+ X# g* v( j/ q) C是但啦, 係呀係呀, 個個都抽水, 惟獨你老兄高高在上唔抽人水, 滿意未?
# |* F. \, _* J- m# f) p唔好玩長氣者勝了, 由得其他版友自己睇, 誰對誰錯由他人定奪吧
吹水o者,做乜咁勞氣
吹水o者,做乜咁勞氣( g, S! t# Y- |; m
infjlam 發表於 2010-10-6 01:18 PM
7 L0 @/ Q' I2 J3 o1 ^% |: c: p5 s
+ P- T: ]6 x0 M+ ]! ]" v- H, _  {有傻仔俾我恥笑, 我點會勞氣, 你d慣用技倆用老喇, 可否轉一轉呢?
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
# Q6 ]6 h7 ?- {/ e/ ~5 s. H: D9 e! Winfjlam 發表於 2010-10-6 01:23 PM
4 C$ n% e1 R7 \, `1 ]7 F2 ]
7 J0 E. U+ w2 E你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, 1 ?9 N. q& @1 H( R: p$ e9 W4 @
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份,
% R( L4 q! y0 \3 U8 o+ K眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, ) Q  P/ s, m6 f; J2 f
當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢6 S# ?  ^& a) R1 G# o

) N- V5 L" `+ o5 I1 f5 O我有眼不識泰山同你爭論, 係我傻而已
! e, x2 D; U$ f/ Y1 h我發言完畢喇, 你要不要再抽水, 悉隨尊便
. I7 x# [9 J  @9 ?( j! ~2 S
你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, - L5 |5 ?* M2 x
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份, / [1 o3 c6 J" T2 E( \
眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, 4 s) k6 c  B3 h4 w0 c0 Z5 W! g
andyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
  t, p1 n& Z! V9 q

. n3 a& |9 A# g4 Q; a- G狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?
/ g) w1 Z' N8 t7 O7 K: J你這樣說:
$ U& y! o' d4 I, l2 a7 c  ~1)未免太小看狗哥 ( ^) K! @: h; X9 V* X! W. G
2)太抬舉小弟
! O8 M$ E: _3 V: E; i+ V; `7 F
吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇
- P- p; _" B+ w9 t) x# c
) k- b% k+ m& f7 X. D* ]狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?
; @, B$ U  U  o; b" E* h% G- s你這樣說:4 V  Z3 [" |1 G1 O( j
1)未免太小看狗哥 + c3 E1 C' E& T5 r" c& c% S. ~, d% M1 r
2)太抬舉小弟 1 J4 P, q! Z0 r. l9 w5 E( o

6 d- n$ O" n$ p- \4 \吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇 ...) u9 x/ M  p6 [
infjlam 發表於 2010-10-6 01:36 PM
% i( ?9 `3 p. |2 ]. U" I# r. o8 ]6 F! z1 y( c8 S
好, 下次再吹, 同你逐單計, 今次意見不合, 大家無謂變心病下次又借題發揮
  q/ t# \1 x( U  \$ S% w% F1 N: t

- T0 E6 y( F- |2 B/ L" J9 R* `你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔,
4 r3 K# B8 P: d7 x5 H; m3 d之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份, 5 s* U* E. Q! m- q$ V- f
眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, 5 I- {! r) Q. T1 u
當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢
' [9 h8 p" W. m
  q0 Q" b/ m" f! A我有眼不 ...1 V% ~( r; J" w8 M
andyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
1 M: s6 c. s  N! b9 B佢地邊有抽我水? 佢地係義和團同志嚟, $ k, E- Y/ u- p/ g, x
統一戰線, 槍口對外一d都唔意外;3 _) O: o* f! j  K2 y! x* |
至於「中國和日本也有好壞人」云云, 則等同「阿媽係女人」之類的廢話,
0 ~: g7 Z( L( T4 n1 n6 _) `看一個民族的好壞應該以整體計算, 如果13億人都沒有一個好人的話? + Q$ p$ e7 c4 J" d& V- t* {5 l0 X
這個民族自我消滅好了。
乜呢個區/題目, 來來去去得幾個人討論, 好似唔能夠刺激一D帶愛國心O既版友討論喎...
% \6 P2 |* N. b: T" q) e
% }( [3 t) L7 Q3 z# ^  _9 |7 @/ \4 X回應某位話去日本唔駛怕俾人偷野O既版友:7 T+ q* F8 L! Z, I7 Z! u
去年同友人去日本旅行, 響街頭休息, 放低D行李響街上時, 遇著幾個中國遊客, 竟然斗膽搏懵順手牽羊, 好在其中一名友人喝令佢地先話"不好意思, 以為是旅伴的行李", 企圖為自己開脫...最後我個friend亦放過呢位同胞, 但大家去到日本旅行依然要小心同胞, 唔好以為好安全呀
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。