<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨
返回列表 回復 發帖
; m) T. ?& v6 o$ C- b$ v3 M# }
+ }9 W, j( p& c+ F1 c+ h$ k

/ [' j0 v& y$ U" Z' R咦? 又夠鐘來抽水嗎?
6 k5 M3 M. W5 g& C* z5 d我在#30向你提出問題, 到了#34樓你要抽水就說我罵你,   [, j- r- u8 E7 p2 t
到底你愛扣帽子還是我愛扣帽子, 大家睇番#30我的提問及#34你的回應就最清楚 ...
0 s) ?! _1 l* [2 W6 R" dandyho 發表於 2010-10-6 01:03 PM
  a8 e1 j( Q" \, a! v( G
+ B( y  D. T/ y8 U$ M
1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題: l& V5 r- u) Z
2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你又在借題發揮,抽水而已
9 v: p4 Z! O4 Q+ w# J0 Z( l
0 O$ k# q6 z. C, E
/ N  y$ |6 o" c/ N* b4 J
0 ~: w8 O6 i8 U, d6 Z4 e
1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題6 Z  r, f( V4 j4 B, w
2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你在抽水而已
* j" \. q2 ^3 finfjlam 發表於 2010-10-6 01:13 PM
" \* j  H6 z2 s0 `# i* p" j2 }
是但啦, 係呀係呀, 個個都抽水, 惟獨你老兄高高在上唔抽人水, 滿意未?
+ A* i7 T) ]0 ^3 r唔好玩長氣者勝了, 由得其他版友自己睇, 誰對誰錯由他人定奪吧
吹水o者,做乜咁勞氣
吹水o者,做乜咁勞氣. F$ h9 S) F( o* y. [) q
infjlam 發表於 2010-10-6 01:18 PM
9 ?/ s8 s+ r0 q" ?3 K% _# T* K

! W# k9 }: z' G% `  q有傻仔俾我恥笑, 我點會勞氣, 你d慣用技倆用老喇, 可否轉一轉呢?
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
# Q' G, E" e, B2 B7 V3 g: e# hinfjlam 發表於 2010-10-6 01:23 PM
* Z* q4 m; `/ w0 ]( p) O
  R- T2 T* s" F0 _; a' {
你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, ) |; d# J5 }3 m' N6 R
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份, 4 M1 Q0 {, ]7 A! ~8 k. p4 }0 B
眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水,
/ N& r* O4 X( D# B當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢# A4 O: d- {- v" P; j9 b6 Q
# Y% e4 u! I0 Q
我有眼不識泰山同你爭論, 係我傻而已4 T( F! m$ P. _, M! {( s# n7 g; ^/ I
我發言完畢喇, 你要不要再抽水, 悉隨尊便
6 q0 o2 l# h* ?+ y' s
你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, % B: Y- G5 C$ z4 n) u/ T7 M
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份,
3 D0 e' e6 o* c% x眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, + H: B# j/ e) t& i) t" }6 G
andyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
1 N4 b/ t7 t" u. z$ |

) {, k' l; G' |% S( `% ]狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?
" ?, n7 R3 Z8 O你這樣說:9 E3 P2 ]3 K7 q
1)未免太小看狗哥
. P/ u5 I5 P1 f3 j" t4 G2)太抬舉小弟
$ O) E1 u8 X. s
' ]% Z( k: w' D& P) p3 ?7 Y吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇
: z- ?& O, ]  b" ^2 D+ v) L. D1 p: @; Q
狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?
* H# M& {$ H5 p# P你這樣說:
) Y4 X7 L' w0 \" r* W- C1)未免太小看狗哥
! c% L* Z9 f6 Z0 X: l* H% H% X2)太抬舉小弟
- e" k5 n: _4 C. E" D) F1 [9 H7 I6 e2 [' y  v4 c6 v1 w
吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇 ...4 A( Q$ p% S( O, f' \$ }
infjlam 發表於 2010-10-6 01:36 PM
( v3 X, D% F/ c( F7 o" ~

5 |! f" }6 a; b* ?6 G3 r1 W好, 下次再吹, 同你逐單計, 今次意見不合, 大家無謂變心病下次又借題發揮
; Z2 q8 ?. f. q* Y8 _

" G4 {- o2 H8 ]$ ~你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔,
) w* p2 |' L; i7 |- |) T之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份, ( @$ F2 b+ V4 `. p2 O
眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, . X9 B& Q% p: |7 j
當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢
  |: E) X, m: Z. Z+ H  m- o8 [* Y! ?+ F& O  N" _! l) |9 q. d
我有眼不 ...3 o" r3 J$ }- k
andyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
* x7 |' t; S3 w0 D, Z0 H佢地邊有抽我水? 佢地係義和團同志嚟, . |! D2 w( E7 t7 }
統一戰線, 槍口對外一d都唔意外;: p8 R' i% i3 I2 R
至於「中國和日本也有好壞人」云云, 則等同「阿媽係女人」之類的廢話,
. c5 F* q& G' u看一個民族的好壞應該以整體計算, 如果13億人都沒有一個好人的話?
; I. k- {9 l3 z# O5 ?這個民族自我消滅好了。
乜呢個區/題目, 來來去去得幾個人討論, 好似唔能夠刺激一D帶愛國心O既版友討論喎...
6 N; j& ?6 ~9 D. y5 j7 b, m) d' v. {, ?) M+ q, R6 ?
回應某位話去日本唔駛怕俾人偷野O既版友:# D5 s' o" C, u
去年同友人去日本旅行, 響街頭休息, 放低D行李響街上時, 遇著幾個中國遊客, 竟然斗膽搏懵順手牽羊, 好在其中一名友人喝令佢地先話"不好意思, 以為是旅伴的行李", 企圖為自己開脫...最後我個friend亦放過呢位同胞, 但大家去到日本旅行依然要小心同胞, 唔好以為好安全呀
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。