<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨
返回列表 回復 發帖
; V8 B8 [' f) h- `
$ B# |6 |; I7 I) w8 y4 d& @$ d
5 ~  _+ d4 n! p9 E; m# `# Z
' {. g9 P7 S" D, N% Z- N咦? 又夠鐘來抽水嗎?
$ A3 {8 v1 F( N' X, }, |* j我在#30向你提出問題, 到了#34樓你要抽水就說我罵你,
- B$ y4 t- ?: \8 D. U+ `1 R到底你愛扣帽子還是我愛扣帽子, 大家睇番#30我的提問及#34你的回應就最清楚 ...1 h& T$ m2 ]. Y/ A. P
andyho 發表於 2010-10-6 01:03 PM
6 ?0 {' D6 v# y" j/ C

+ u% M6 |: Q# [& C) o7 U0 e; l1 I1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題
2 F: y/ E: \' ?* U* a9 C2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你又在借題發揮,抽水而已
本帖最後由 andyho 於 2010-10-6 01:17 PM 編輯 * {, }  Q) Y$ O- R9 h

) C+ A/ b" u# Y( @. j) f
6 Q2 e" K/ W/ {& {6 P6 }
" S. O* L3 ~3 y2 A" v
1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題9 l( X- J1 b3 K' C- }% o
2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你在抽水而已) q+ {& i. S$ n4 F: U% ~5 Y
infjlam 發表於 2010-10-6 01:13 PM
  |' j) u0 `" f, f% J3 b: E7 g
& [. G; O. Q7 v$ u
是但啦, 係呀係呀, 個個都抽水, 惟獨你老兄高高在上唔抽人水, 滿意未?
. |6 o8 N, ^  [唔好玩長氣者勝了, 由得其他版友自己睇, 誰對誰錯由他人定奪吧
吹水o者,做乜咁勞氣
吹水o者,做乜咁勞氣
) X- C: \8 z9 P  o2 [2 f' Q& finfjlam 發表於 2010-10-6 01:18 PM
5 Z7 Q2 w4 z4 Q9 M' Z
. p1 @; `& U& `# u+ P4 ^
有傻仔俾我恥笑, 我點會勞氣, 你d慣用技倆用老喇, 可否轉一轉呢?
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻7 I* q/ _; f+ [) l1 o2 M
infjlam 發表於 2010-10-6 01:23 PM
2 K* h5 d2 A( c8 C" P3 ^1 ?1 I2 M7 y
你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔,
2 u" K. s$ n  b! x7 e之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份,
, i# L( X. [, u* C0 U眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, 7 g) n) A! Q+ S4 D9 }' Z
當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢# v2 ?+ ?. W- Y; i$ q

0 K! [' `6 `; z# X我有眼不識泰山同你爭論, 係我傻而已$ A# T2 ?% C: Z5 ?# `
我發言完畢喇, 你要不要再抽水, 悉隨尊便
9 }6 ^( h; x% B) j
你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔,
: k8 E. `: \$ g2 {之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份,
$ l# r: `! Q5 `1 ^眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, 0 N2 O' G, \5 @2 x! [% r' ~2 m9 O
andyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
& _) }/ O' y$ X# V# q0 n
/ E7 U7 V5 `! W/ d+ v1 p. z# L+ @
狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?
( m9 E4 c, H! `2 j你這樣說:
) I% L% ~) N- s, @4 ?0 s1 }1)未免太小看狗哥
/ A4 K9 Y0 _0 e* q. Q/ z2)太抬舉小弟
* O4 y- G* h: V3 s0 `; N9 G4 I$ T$ H/ e
吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇
/ k  P; P2 t( Q# U$ A" s
) ?7 B/ X# N3 G& S2 D  F
狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?
7 ^# [1 D& B5 u9 d* C你這樣說:5 T4 U. J* ?% v. W1 k
1)未免太小看狗哥 0 r4 G2 j" x) E+ k9 e! W/ ]1 B9 H
2)太抬舉小弟 # G7 T3 `5 N3 H
) W# C) v) z3 _: d/ ?" }  _
吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇 ...
+ J0 }5 Q4 j8 t) dinfjlam 發表於 2010-10-6 01:36 PM
) Q4 q3 U# m9 b3 r4 ?& K. ]5 B* \% `; S$ c7 q7 B/ c, ?" T5 g' L
好, 下次再吹, 同你逐單計, 今次意見不合, 大家無謂變心病下次又借題發揮
: u  ]7 Q" `  L0 y9 K. @+ K) m2 r' _" d
你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔,   E6 L, C0 F1 c4 b) b
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份, + X- ~) J+ R$ r/ Q5 I' S
眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, . w$ r& s$ o4 x# C, ~
當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢- M+ Y! ?0 P$ m, F3 Y0 @
+ }* R. z" H, X8 t' a# F
我有眼不 ...
  y* S- R2 Y2 k( Z6 c) p! Kandyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
: z; V; E& o# d' x/ u
佢地邊有抽我水? 佢地係義和團同志嚟, ) l3 M  B8 _1 I
統一戰線, 槍口對外一d都唔意外;3 H" e0 t0 O5 I7 ?/ r) k5 j, M. M( O
至於「中國和日本也有好壞人」云云, 則等同「阿媽係女人」之類的廢話,+ M! T3 }  C! U% W. ~& v
看一個民族的好壞應該以整體計算, 如果13億人都沒有一個好人的話? 6 ^$ r# Z: Q4 u" K+ B* J7 e
這個民族自我消滅好了。
乜呢個區/題目, 來來去去得幾個人討論, 好似唔能夠刺激一D帶愛國心O既版友討論喎...* ?' j" d! F( H9 P0 G0 a
" x! }8 o9 p% N( Z. h
回應某位話去日本唔駛怕俾人偷野O既版友:* V, L  A6 v6 z- l9 V
去年同友人去日本旅行, 響街頭休息, 放低D行李響街上時, 遇著幾個中國遊客, 竟然斗膽搏懵順手牽羊, 好在其中一名友人喝令佢地先話"不好意思, 以為是旅伴的行李", 企圖為自己開脫...最後我個friend亦放過呢位同胞, 但大家去到日本旅行依然要小心同胞, 唔好以為好安全呀
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。