<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨
返回列表 回復 發帖
* V" W$ k3 W: W. W2 c0 s" y  ?! T& _6 g3 r; `
: Y3 t, M# J5 }5 B4 E  Q, p$ B6 P+ e5 Z) @6 i
咦? 又夠鐘來抽水嗎?# k8 Q% _1 o( g- \7 Q
我在#30向你提出問題, 到了#34樓你要抽水就說我罵你,
. {# w) c0 _; z  Y2 x& j到底你愛扣帽子還是我愛扣帽子, 大家睇番#30我的提問及#34你的回應就最清楚 ...9 j* s) o# `) N) a0 ]% Z8 [! k0 o
andyho 發表於 2010-10-6 01:03 PM
) c+ O7 {4 ?! m% z2 r6 ~; f% I8 |
* r. y: Z6 }& f# o4 f* ?0 W1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題) ?( W1 E5 l. X: @1 w8 w( i  {$ r( g
2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你又在借題發揮,抽水而已
0 y( }2 h/ n" f7 X0 d1 t) q, n. q' }+ |/ \% S
& n$ R" ]1 ^- W% e5 K4 I

* ~/ Z9 @/ }; x9 G, H' r, b4 y1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題2 {0 }3 j0 Q& B7 j0 b
2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你在抽水而已+ N' O9 w: }* r5 _% c
infjlam 發表於 2010-10-6 01:13 PM
9 T( g; g4 `- [6 K7 B

4 P# h7 B) u4 j% w% }( Q8 z是但啦, 係呀係呀, 個個都抽水, 惟獨你老兄高高在上唔抽人水, 滿意未?
1 s; m9 d% r) l/ o* P3 k% y5 Z6 L8 K唔好玩長氣者勝了, 由得其他版友自己睇, 誰對誰錯由他人定奪吧
吹水o者,做乜咁勞氣
吹水o者,做乜咁勞氣5 w  B0 d3 D" E# ~
infjlam 發表於 2010-10-6 01:18 PM
, Y6 }. y6 a2 D& o9 G; l; x
" n% `; K) f* j
有傻仔俾我恥笑, 我點會勞氣, 你d慣用技倆用老喇, 可否轉一轉呢?
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
; w/ X2 D4 `: `: E( k! Tinfjlam 發表於 2010-10-6 01:23 PM
. u2 j; ~0 S6 u8 ?) M5 j5 I8 z# z+ A' S$ i8 ~/ c9 X/ q
你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, 1 p; ]# X" t& ~1 i7 I/ _, S/ e
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份,
* X4 C2 X4 W# Z7 [# g7 V$ `3 Q4 j$ ^眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, : s  D2 r5 k7 P; ]: I% w
當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢
( n4 }' B1 \( @: ^1 p/ [" V2 S9 t# F
我有眼不識泰山同你爭論, 係我傻而已2 P6 y9 ^8 c& b4 A
我發言完畢喇, 你要不要再抽水, 悉隨尊便
7 s- C& Q+ U2 `; B. d* k6 q0 R你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔,
. i3 ]% M6 s3 `& T/ D之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份,
* E4 H3 k9 D, G眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水,
9 ~' F! |4 a: u& ?: Xandyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
& H% e! H; K  ~$ h% S
* z1 u- V% k" ?; N; x5 G1 \狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?
3 O4 T9 E0 V" Q( X% p你這樣說:! Y' }! u) L9 u0 l3 L. J  P8 F9 m
1)未免太小看狗哥
0 ?2 l+ k' r: }2)太抬舉小弟 5 y, V  C! O/ `; e! h! b

9 D- X1 [6 f; b: P4 H* u吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇
+ C) l. B# A3 H/ W
( A9 M& Z6 y; W) E& I- U狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?# q/ k+ ^; l+ l
你這樣說:+ _7 @, Y7 w4 S7 k7 m
1)未免太小看狗哥 # O. H6 q9 r+ Z
2)太抬舉小弟 ! o, k8 W# m6 q  i( Y* [% n

& C% A$ R" p; D: l  t: k吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇 ...2 n! Q$ W4 [/ ^% \, \
infjlam 發表於 2010-10-6 01:36 PM
" e2 z* G! f" p4 ?) A
  j5 H: n: O3 w! r
好, 下次再吹, 同你逐單計, 今次意見不合, 大家無謂變心病下次又借題發揮
' {5 }4 x; g: d# g7 ^* W. W6 L+ E
% X" u' Y. n; \9 j0 ]7 r
你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔,
* j& t' i2 }; h+ g$ |0 n: X3 B之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份, 5 L* W9 x: a7 G$ d6 o3 \. m) q9 u+ Z
眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水,
- x) P, E9 _) ~  @當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢
6 A5 Q# ^. ~4 I8 i  S* \3 [  `7 _4 w
我有眼不 ...
1 l. A7 n) c1 g) {1 m' S* u4 c% l7 ]; Zandyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
0 j4 [+ x0 T, E  L" \6 |7 I( _+ c佢地邊有抽我水? 佢地係義和團同志嚟, * G$ Y" m" F7 s; H# e
統一戰線, 槍口對外一d都唔意外;5 h' C/ g$ W$ L/ U! J1 v
至於「中國和日本也有好壞人」云云, 則等同「阿媽係女人」之類的廢話,1 T. K# G+ q0 W+ H* E- u
看一個民族的好壞應該以整體計算, 如果13億人都沒有一個好人的話?
. ?5 w- y5 A2 _' H$ [% F) D1 r這個民族自我消滅好了。
乜呢個區/題目, 來來去去得幾個人討論, 好似唔能夠刺激一D帶愛國心O既版友討論喎...  \; C# c- ?6 V" O% t7 X
: W, P1 @3 ^# a7 p
回應某位話去日本唔駛怕俾人偷野O既版友:9 p5 U3 ?2 u9 M  S) g6 T  s7 b- K( f
去年同友人去日本旅行, 響街頭休息, 放低D行李響街上時, 遇著幾個中國遊客, 竟然斗膽搏懵順手牽羊, 好在其中一名友人喝令佢地先話"不好意思, 以為是旅伴的行李", 企圖為自己開脫...最後我個friend亦放過呢位同胞, 但大家去到日本旅行依然要小心同胞, 唔好以為好安全呀
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。