<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 infjlam 於 2010-10-6 01:15 PM 編輯   T& C7 _# Z/ Y" {" A
% I# p) U0 {! I4 z
, m* J7 _: J' z
" g: W( _2 O: `- U) |! I咦? 又夠鐘來抽水嗎?, z0 a+ _5 k7 {1 D; I
我在#30向你提出問題, 到了#34樓你要抽水就說我罵你, & n  i) J& V$ |4 {
到底你愛扣帽子還是我愛扣帽子, 大家睇番#30我的提問及#34你的回應就最清楚 ...0 L0 |3 i# G( {5 Z- z
andyho 發表於 2010-10-6 01:03 PM
$ V  e3 K. X8 o9 L
5 {  V% D7 K9 j6 B. y1 ^1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題
1 f) m' c3 b" L/ E: \( R+ h- V2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你又在借題發揮,抽水而已
本帖最後由 andyho 於 2010-10-6 01:17 PM 編輯 8 ~3 T- Y- w1 B  u( s+ m# ~

; ~3 U+ Z' R3 d, N& Z
, J8 T/ ~# Z& [4 |3 Q9 S. Q0 w5 m# z% M* G
1)我從沒說過你罵我,除非你理解力出問題
+ I" Z1 L( ]. \# o# O3 C' s2)我#34的答覆很清楚,我是認同你所說的,只是覺得你在抽水而已
5 `6 W% }! ]$ i& Minfjlam 發表於 2010-10-6 01:13 PM
6 |' L/ d+ i2 Y' K! ?
0 g6 Y7 J7 [3 x8 p9 R. V7 a% j) G
是但啦, 係呀係呀, 個個都抽水, 惟獨你老兄高高在上唔抽人水, 滿意未?; [( R/ z& K+ K5 o! I
唔好玩長氣者勝了, 由得其他版友自己睇, 誰對誰錯由他人定奪吧
吹水o者,做乜咁勞氣
吹水o者,做乜咁勞氣
4 @5 `- m8 m5 h5 N, _  finfjlam 發表於 2010-10-6 01:18 PM
, D* W. {5 n4 |+ b
7 S# g' S- {- ^% N. g% w" C  e有傻仔俾我恥笑, 我點會勞氣, 你d慣用技倆用老喇, 可否轉一轉呢?
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
就當我傻仔喇,計落我又真係幾傻
! l4 d, m9 m. X6 m. B" X; vinfjlam 發表於 2010-10-6 01:23 PM
/ O5 E8 f# [/ ~% }. d8 |
5 ]% L( ^1 m* A
你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, " X" s' T. P7 H  n
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份, ) P4 w, C- |  P- r; s
眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, 3 Z% z  E" B% n2 B6 i
當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢5 W9 J, K/ K8 R

# G4 t% n) l9 W, p我有眼不識泰山同你爭論, 係我傻而已
% I7 w; v* _1 b4 b* p我發言完畢喇, 你要不要再抽水, 悉隨尊便
! ^: i! a5 b% B: [+ X+ e" _, G你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, 7 g0 v2 n% L* d( W
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份, * A9 Y4 e6 n! I  ]. S
眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水,
) ~/ g7 A- v. q- B& u! J7 uandyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
) d. H- H2 P: }. E1 O( |! D
' k; W$ M; U# o& l2 P2 ~狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?
' O- K" y' _; k6 }5 [: V你這樣說:
1 h4 _  S# N! Y. I/ Q" [1)未免太小看狗哥 ; {, o2 X+ G& d
2)太抬舉小弟 & M7 R1 V6 n) R# H
! U8 K1 W2 d3 k5 m
吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇
% b. q* w; O1 t! C- L9 ~
2 H8 T! S) T/ n, g3 @狗哥被人抽水都要小弟黎defend,哪個理由?
7 M2 k5 v% v* f) `你這樣說:
. f8 y4 W9 C/ W: U3 U5 t1)未免太小看狗哥 + }% _2 Q) _) j; ^
2)太抬舉小弟 & k. W, @" b: D! h* E5 A- V) P

^0 T3 C1 W. C& X0 w吹水o者,大家吹完,唔好擺係心度喇 ...2 {% C% I- ]" c2 Y) b+ S4 y
infjlam 發表於 2010-10-6 01:36 PM
* @, A& @+ _1 V
/ E. m) t! t, V; E& f* O: f' L
好, 下次再吹, 同你逐單計, 今次意見不合, 大家無謂變心病下次又借題發揮
' ?& @  p, B7 C6 _/ Z8 |
6 ~4 i! J3 ]& T" f6 _( }你一d都唔傻啦, 你係超級聰明仔, . e+ w0 F2 g. C$ |
之前打狗棒發言唔順大家對耳被圍插, 老兄你當然有份,
" t- O) D% X" i9 v眼見有人故意來抽水插埋一份, 老兄你視若無睹, 不會指責d人抽水, ! |5 F3 _5 H6 @  I
當然啦, 同一陣線嘛, 你精甩尾, 點算係傻仔呢
; ~" c/ {2 e! I
1 g0 [% ]+ y( k" w我有眼不 ...
& j+ q( Z5 Y2 |! pandyho 發表於 2010-10-6 01:25 PM
, o+ c- z- z9 A7 S. p0 e" T" ?
佢地邊有抽我水? 佢地係義和團同志嚟,
' G9 U3 D! V: f: d5 W5 }統一戰線, 槍口對外一d都唔意外;$ `& K4 J  X9 x" w9 j) j
至於「中國和日本也有好壞人」云云, 則等同「阿媽係女人」之類的廢話,
+ D: `# |9 v. s& {3 V- l& O) @看一個民族的好壞應該以整體計算, 如果13億人都沒有一個好人的話? , H7 w; C/ E& R, O1 e' @
這個民族自我消滅好了。
乜呢個區/題目, 來來去去得幾個人討論, 好似唔能夠刺激一D帶愛國心O既版友討論喎...( V, I( `; A$ J2 P/ u2 u7 ~6 w
# |- h, v$ D' s+ O
回應某位話去日本唔駛怕俾人偷野O既版友:
  N2 l8 x5 V0 j9 _去年同友人去日本旅行, 響街頭休息, 放低D行李響街上時, 遇著幾個中國遊客, 竟然斗膽搏懵順手牽羊, 好在其中一名友人喝令佢地先話"不好意思, 以為是旅伴的行李", 企圖為自己開脫...最後我個friend亦放過呢位同胞, 但大家去到日本旅行依然要小心同胞, 唔好以為好安全呀
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 中國優良傳統 - 以德報怨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。