<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 上海世博~3D 動畫版《清明上河圖》
返回列表 回復 發帖
& E5 [* @# b) A2 P& t咁似民建聯的口吻: "是其是, 非其非......."?5 Q& h7 r) ]# y9 G7 E/ O3 `
不過親共派都可以改個名叫「民主建港聯盟」, 閣下平日「小罵大幫忙」的言論絕對可以理會解。2 b" b) i% J* z
打狗棒 發表於 2010-11-10 12:15 PM
9 R- O! c& p8 b) J2 @, q* M6 z0 W" o( [! r8 f7 r
其實我代版友injflam說出心底話吧:
; B' W( `, Y- l8 {( v「你地(andyho及打狗棒)離題抽水借題發揮鬧中國就唔得!
( o' X7 p; f) }& B我離題抽水借題發揮插你地(andyho及打狗棒)就無問題!」
評論,係根據客觀評估後得出的個人意見和論述,意見唔一定全對
! ~) Y  u* j6 t: J* }* M3 v定論,一般人都認定的普世價值,其結論得到廣泛認同9 s. \% Q8 ^+ V7 q4 g
5 d' u. j& K  ]0 G
Andyho你係有心視而不見?
( a6 o7 i" g' U+ z  ]1 Z; E定係真係中文差到連評論和定論呢兩個詞彙都唔識分?
8 @5 S5 [2 w' D$ h # P$ F1 `" z; H3 m( ~
( M6 ?( w7 A/ }; F$ q$ Q+ {
好一個野蠻人!
' Q0 U9 N) m, D$ A

$ y7 s6 f- H, b7 E/ c其實我代版友injflam說出心底話吧: 5 J/ j/ q8 a' w/ y/ z; G* w
「你地(andyho及打狗棒)離題抽水借題發揮鬧中國就唔得!! I8 _  N+ O* Z
我離題抽水借題發揮插你地(andyho及打狗棒)就無問題!」 ...
" i! o0 A" q: L2 X* F% C/ ?andyho 發表於 2010-11-10 12:18 PM
: x. X- i2 V( f' d; U- b+ }7 k, L' T' u1 b! U, F3 J& @9 r
小弟最多只係以其人之道還治其人之身而已,! d9 m) S) L, ]4 a+ P- S# G" k9 p
但呢度每一個post引發罵戰的始作俑者係邊個,大家心X照!
評論,係根據客觀評估後得出的個人意見和論述,意見唔一定全對2 o8 v2 D  D' {( h% b! d2 }( v0 w
定論,一般人都認定的普世價值,其結論得到廣泛認同, A$ P0 x: P" m+ Y
+ J& d* h+ U' e
Andyho你係有心視而不見?( E, w$ H' A; ~% q
定係真係中文差到連評論和定論呢兩個詞彙都唔識分?$ ]8 X; r& @7 w) f0 P- Z- j" V
' k" g$ \$ e) i. h% L

5 M6 X( |* H, s- X3 H好一個野蠻人 ...
& A; {) [8 ^, e/ O/ U: }/ [infjlam 發表於 2010-11-10 12:22 PM
2 A$ W' ]- p9 c  u. x" k. ~$ S# v" O% O3 I; Y" ?
你咪捉住兩組詞玩文字遊戲啦1 D2 _* j. F) v7 Q' T; q0 H) F7 ]
我無睇過「風雲2」, 我的朋友個個睇完勁鬧, 我是否必定要睇左「風雲2」至可以話套片係垃圾?2 n, p! C; ~6 G5 j* c
同樣地, 大陸搞的面子工程, 上海世博呀, 電子上河圖呀, 亞運呀, 你想想呢個國家的國民質素,
8 R+ b# u6 Y: C: ?. l我不需要睇上河圖已知道無一睇的價值, 要睇, 去睇平面版副本也行/ f# r, @# \. `7 d& B, |' j

' c# G. Z1 b" I/ |9 U( r3 D; i我答左你, 輪到你答我啦, 請問以下說話是否你講過呢? 2 ~2 \8 [+ T% A7 q- K# f! K
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=238193&extra=&page=2
/ z2 P, P" G1 G#17 infjlam說:「老是喜歡講屎尿屁離題抽水借題發揮!
, P  ^8 [7 |# l  x8 s! U冇辦法,香港人到底還是中國人,

0 y0 f& p+ b& T$ A/ b唔多唔少血液裡都有所謂小農基因」% q* i0 A4 Q' ]( Z( c
+ N) E. @; w( H6 d$ U  E9 |, N
但在以下的帖, 主題係講劉曉波獲諾貝爾獎, 竟出現以下發言8 f7 y% N5 z3 r$ C# z8 W: u
http://www.26fun.com/bbs/thread-237090-6-2.html6 b" c/ g* e& S2 N- i1 a  f
#55 infjlam說:「嘩...兄台連狗哥條底褲都除埋 佢仲邊度搵窿捐呀...
& e8 n1 ?. `7 q4 \; n#57 infjlam說:「起晒底,你係咪想人地連條link都貼埋出黎
1 d  r" ^2 S: Q/ n9 p#59 infjlam說:「Winters兄,勞煩你係咁易應酬下狗哥,費事又話唔俾面
8 O: e* L" p: o#67 infjlam說:「做西狗咪算囉,仲要做隻爛屎忽o既西狗,狗哥又何苦呢
本帖最後由 infjlam 於 2010-11-10 12:33 PM 編輯 " W( t& D. I8 Z  @  X( d) ~+ `

9 N* d/ j+ B/ M$ E% X" j" X
4 q9 B0 y# F  b& S0 ]$ n& ~; Y
我答左你, 輪到你答我啦, 請問以下說話是否你講過呢? 0 ?; s# o' _, M- @6 `
andyho 發表於 2010-11-10 12:28 PM
$ {$ K. F2 |: w- }1 p$ j  W7 n  d6 v
2 p7 h* T& V" `: @# d- W
你咪X係度洗版,答左你:) a* m7 m6 A( a

9 \1 R# ~2 k$ t  E小弟見有人冥頑不靈,所以以言諷之,但最多只係以其人之道還治其人之身而已,
4 }8 ^, m; e1 @$ p但呢度每一個post引發罵戰的始作俑者係邊個,大家心X照!
3 N1 x. k+ n$ J) Q+ `
8 s$ P1 g3 [" ~  c' V
4 v. U- n7 W, k9 P
你咪X係度洗版,答左你:5 U4 P0 z& W5 M/ o" t9 h; Z: R7 l4 `
! h, l- f! e1 V% J$ ^
小弟見有人冥頑不靈,所以以言諷之,但最多只係以其人之道還治其人之身而已,, s/ V* V& }) l, Q
但呢度每一個post引發罵戰的始作俑者係邊個,大家心X照! ...
; Z: Q( R& K' `9 K# j: c" x4 j9 T2 D5 Jinfjlam 發表於 2010-11-10 12:32 PM
/ r8 T) s* ?' A7 d/ G7 I
4 T' N  j& z, }% T  Q
多謝回應, 我無新發表, 純粹是quote舊內容, 不是洗版, 多加左#96一句的
6 p; c' C3 V0 I2 K0 I
: G" M+ ?0 j( |5 Ihttp://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=238193&extra=&page=2
6 L, N2 v$ y5 w6 p#17 infjlam正義凜然地批評有人:
9 {6 g4 z9 E4 o) P0 k5 F2 E老是喜歡講屎尿屁離題抽水借題發揮!
- G5 U) n$ q4 @! E5 _冇辦法,香港人到底還是中國人,
8 {3 K. w2 a, o5 o0 W# k- f
唔多唔少血液裡都有所謂小農基因」7 t; g! ^" ^( C7 X& F
' x) B- }! A* [
但在以下的帖, 主題係講劉曉波獲諾貝爾獎, 竟出現以下發言
; W8 y, L$ Q$ z3 Y) Shttp://www.26fun.com/bbs/thread-237090-6-2.html( s  b1 _8 X6 V; a
#55 infjlam說:「嘩...兄台連狗哥條底褲都除埋 佢仲邊度搵窿捐呀...% b& R, r- ~; Y/ N
#57 infjlam說:「起晒底,你係咪想人地連條link都貼埋出黎1 m2 M. o! K4 h! D: U
#59 infjlam說:「Winters兄,勞煩你係咁易應酬下狗哥,費事又話唔俾面
. b9 ~6 j; ]% t& U4 B, Q#67 infjlam說:「做西狗咪算囉,仲要做隻爛屎忽o既西狗,狗哥又何苦呢
# q# J7 s! r1 u3 I/ F* R. T#96 infjlam說:「西狗爛屎忽,唔怕俾人桔
" V) l$ K5 }$ n; H9 c
+ F* T5 ]9 n: d# o3 _  a( B; @由此可見, 版友infjlam絕對是一位公平公正, 人格高尚, 溫文爾雅的愛國正氣好青年
. W* X4 ^9 D+ Z/ l+ e6 t/ F
- t1 m' o& Y, B: f6 F
小弟最多只係以其人之道還治其人之身而已,5 j, n0 H# E+ i# V$ _. L; g- s
但呢度每一個post引發罵戰的始作俑者係邊個,大家心X照!1 K. U1 I  l6 y4 y$ Z
infjlam 發表於 2010-11-10 12:26 PM
( v/ z, o) Z" l9 l, W' e2 _+ z
打狗棒/andyho: "共 產黨%*^(*)*%$%#%^&*(*)*(^&^$#&^"
! c% f* V) \: E3 t6 v" yinfjlam/義和拳民: "打狗棒、andyho#$%$^*(^&*%$%^$&**(^%%#%^&^"
- o2 k6 P& ^, R- i3 r9 z$ w! O邊個引起罵戰? 的確心X照!!!
; Y9 T4 g# ~5 E" D你咪捉住兩組詞玩文字遊戲啦
! Q* D; _0 t* A8 Z5 I0 U' d我無睇過「風雲2」, 我的朋友個個睇完勁鬧, 我是否必定要睇左「風雲2」至可以話套片係垃圾?andyho 發表於 2010-11-10 12:28 PM
' U; k6 ~. O# ]1 r; c/ y( `7 P7 L7 k6 @7 H
你的朋友個個都睇過動畫版《清明上河圖》?個個都勁鬧?, _; R: b; j% I% M& m4 `6 C$ p
( R3 x+ J. y  y% j- h
又一為鬧而鬧的例子!
共慘黨就係引發罵戰的始作俑者,大家心X照
禾係 ........ ....... 電梯男
共慘黨就係引發罵戰的始作俑者,大家心X照
, @* ^+ b0 o' F電梯男 發表於 2010-11-10 12:38 PM
( D$ S# d8 c% J' a( i  V( |* @- K
! F; H  ]5 x0 d6 Q
某層面上這是事實,  r( w5 W2 n7 ^7 ?
; F- }' y% p( ^5 z2 J( u& r) N
但呢個post,我只想討論《清明上河圖》,
4 @, c7 J% C  M) e4 {. R# H- ?  N; w3 ^其他一概唔再回應
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 上海世博~3D 動畫版《清明上河圖》

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。