<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨
返回列表 回復 發帖
' h( F4 l* x, z) b) E: s. O2 E0 x
20# andyho
- b% M( v# M* m- y$ Q
% r/ e' X( f  U" {- P$ \Andyho兄詞鋒還是那麼風趣尖銳 : h7 G; f- ^3 w& S9 A( \
不過點計都好喇...大家都係吹兩嘴o者...
& Y+ J0 K' x& e1 n/ p: F反正檯大龍鳳都唔到你我或佢話事,
. _/ \( e+ m) q* w5 @3 T" e0 }大家最多能夠做,只係買定爆谷等睇戲o者

評分次數

• BOYDWAN

20# andyho
5 Y) C! e( x/ O, z1 m' S" M0 m1 }3 ]) \# j5 V
Andyho兄詞鋒還是那麼風趣尖銳 ; E) N4 p8 U7 f4 M
不過點計都好喇...大家都係吹兩嘴o者...
' J; T8 X: I8 o. c: F; d* |2 Y- b反正檯大龍鳳都唔到你我或佢話事,
- Z8 @* Z; w0 }8 G- ^4 P大家最多能夠做,只係買定爆谷等睇戲o者 ...8 H0 i4 ?7 m5 Y
infjlam 發表於 2011-1-22 12:44 AM
個問題係...我真係唔感興趣...
; s7 }% p! v- u2 a5 r如版友你真係客觀
& \" X. `; g7 w. n. J你細看我所寫既...唔難發現我根本對件事無發表過意見
$ M5 K6 C3 K6 n) j+ c" {8 s7 M: V3 S, f# i* d; \/ D
我只係回應版友“們”既貼
) N, z8 D# ?# t9 I& ~& \. |有心入猜度無心人...我好無奈
失去自由邪神回歸
$ q6 N  H& {' N5 h
你講野同你個頭像一樣咁特別, ; H. p& H- S; `* d5 b: a/ |7 \
一邊去評論他人的政見, 最後卻話自己對政治無興趣
) n# N2 M" S: s& S
2 i2 c1 i/ V! S# X我嘗試學下你講野:
- @& Y, |& o* h  m「其實我對賭波不太有興趣, 只是路過投注站買左3個波膽, 4條過關飛, 6場主客和,
; L6 R; t" y' n! P我要講多次, 我對賭錢是不太 ...
  R5 o9 j$ ~' d9 d/ H. r& Sandyho 發表於 2011-1-22 12:37 AM
我的確,唔希望講政治~
- g4 h& z& {( p4 B) q, co係度講,講完又互窒,誰勝誰負,永無結果~
$ w2 D( x! ?: ]我只係因應各版友既貼,作出我希望寫既回應/ o! o1 t' W( b/ W6 z/ n
不能太武斷,各有各唔着。
/ }- R' L5 L( S你咁樣抹黑同下定論,未免太不負責任。4 A; o- I; t0 w+ C0 I6 F+ E
大邪神 發表於 2011-1-21 05:52 PM
+ h+ N3 w# Z; J+ R0 K
我呢個回應係因為見到你所講既就係講緊其中一方既錯處  ~: r) x5 e" K& o2 B, P
以我從報紙所得知既資料可見,另一方並不是完全無做錯
4 y" s4 b" C) F8 d# Y我認為你只講及單方面既野,有不公
5 u- B! `. K) e
你太無口德2 N8 \  S3 X1 I6 h
記住,人在做,天在看。
; f2 c6 h: N# ?( x大邪神 發表於 2011-1-21 05:54 PM
& E5 C. u$ S+ V. a9 `* Ke_e版友突然叫人自殺
: ?. E; r, e1 h* C0 z! s7 e; [不但毫無相關,更是毫無口德
5 ~3 d+ f/ m3 F* @7 a4 b我見到咁,希望佢能夠watch his tongue 9 E+ o0 s1 B: z! K8 h' N/ _& S2 k) v
吹水版一向都唔鼓勵版友o係度咒罵他人既( k# O/ Y5 @( u" h1 N
4# infjlam 有信念唔會成功,一定要有手段。
" \/ N7 Q- V' m! y, A0 W2 k只怪手段唔及第三隻手。0 O0 l. M: G8 u! p7 `. G! l7 X) ]
大邪神 發表於 2011-1-21 05:57 PM
( Z  U8 q" M& m9 B3 u' A1 F9 X4 q
該版友談及信念
6 u: s2 D$ j. _4 ~我都係作出我對政客們的信念既回應
$ q! D# v; r, @3 X& r, m
1 j* L) ]3 a+ O5 p4 a! o' V; W2 |2 c! `7 o3 P

' ?2 K. `' s1 _2 [. Q: `& P4 g# U- Z. d0 I; O
$ _/ W. J, `8 Z( g/ F9 A
經過2個留言,你留下( S! G$ Y* z) {6 g( D2 @) I
" B; f+ S7 @& ~, S: _8 W- J/ V
' f. a- g  Z: p& Q. T如果相信選民的眼睛是雪亮的, 睇下黃毓民下次選舉票數有無升跌, ! P8 E2 R# Z, _. ~
那就反映出普羅大眾的想法, 無需爭拗$ F6 i5 V1 }& Q" X( [# d
andyho 發表於 2011-1-21 08:04 PM
8 ^6 _% T) r% s; z/ J
你既然擺出不願再談既語氣4 ^. E0 Z8 I1 s" K( u$ U
我也配合你- l' n+ K0 }  d3 T5 f* z) N) I
其實我對政治不太有興趣。
2 i1 C1 D6 L. X: [9 N+ V! V只是路過有感而發。
) O: S& p; p# q大邪神 發表於 2011-1-21 08:43 PM
. B, C. o  {( }9 n: g6 W
6 W5 x3 X: `4 J
你突然又反咬一口...3 d- P; \: J' S) Y
' y! }" p( B9 c
6 h  A) o* `9 Q1 g2 q
你講野同你個頭像一樣咁特別, / j, Q! d* j3 s5 S9 g# N; F1 ~% e6 p& h
一邊去評論他人的政見, 最後卻話自己對政治無興趣
! s$ e8 l: @# U1 X
& s  }9 C4 d0 ^* S. x我嘗試學下你講野:" C0 ]" f, S% ]  B
「其實我對賭波不太有興趣, 只是路過投注站買左3個波膽, 4條過關飛, 6場主客和,
' l' |# W$ v' K; R我要講多次, 我對賭錢是不太 ...& z4 C5 C5 Y  V. E3 j6 B1 J
andyho 發表於 2011-1-22 12:37 AM
7 S, |' Z( W% {) d4 A  }說我奇怪5 ~; A  H5 M' R* I9 K
暗示我自傷矛盾也未免太言過其實...
失去自由邪神回歸
20# andyho 3 w* l4 @) e% i

V, Y6 f  |+ I" o/ M) ~6 xAndyho兄詞鋒還是那麼風趣尖銳
1 T9 m* L: _; r4 V$ H不過點計都好喇...大家都係吹兩嘴o者...2 a; ?0 k7 |% l1 t2 ]
反正檯大龍鳳都唔到你我或佢話事,% h2 A. k2 v! q. ~! ~+ [* w& L
大家最多能夠做,只係買定爆谷等睇戲o者 ...
) }9 }( z( T8 ginfjlam 發表於 2011-1-22 12:44 AM
# ?# h6 K! x- k. w

/ y1 H2 g7 a/ O6 j" ]話明吹水區, 吹下玩下而已, 何須太認真?
5 t5 K9 {3 X) h0 Y$ I9 j) N社民連由得佢自生自滅吧, 個招牌已成負資產
仲記得大約半年之前我已經話丐幫根本同共 產黨無乜分別,癲狗呢條契弟做左個濕9主席之後就毛澤東上身.9 B2 P, n- Q' ]7 {+ J' M4 L4 D; }

+ B* T6 C& R3 Z) s4 c0 r另外我有啲意想不到嘅係4 }& P' G! @4 N, L
. r4 e1 L5 w* F& s4 t  O
第一,以前對癲狗唯命是從嘅三姓家奴陶9行咁快失寵.
$ \* E' k8 z9 `. ~5 H要怪就怪自己笨7唔識學梅德偉杰夫,一箱情願以為隻癲狗真係全權比佢揸旗,真係笑很死
4 U" q6 Z0 a: W% ~" y+ x# h3 L$ o! H- s: F* d. t1 x) w- v
第二就係估唔到短短半年就因為林彪(疑似強姦犯)嘅出現而狗咬狗骨,繼而瀕臨分裂/ ~0 w( y" P  J+ a4 ?; R2 s
- d: G" l! B. S3 U: w6 ~+ k
不過最後都要多謝一班民主紅衛兵,無你地,丐幫都無咁快收皮
我並無任何想跟大家辯論之意~
* Z; i1 @; `* g! g; r( v7 U0 g" g$ Z! A5 o政治從來沒有絕對正確
* {; P. G, L- C& U9 O
/ D) s/ ~) `: d! K" h/ M, w: V我亦唔認為版友有可能說服其他版友
( x6 E  o# j$ |8 y' t: e大家喜歡討論可以繼續發表~
& {# T! L2 q0 q7 g  d
0 ]6 j& g  G: u( V但希望唔好帶有攻擊性同認為別的版友說不同的意見就是反對你的說法
: ~2 U3 g' I# y26fun的言論光譜很大的~4 e  i  l- R/ S* P8 ~) F3 z2 N
只要守好版規,這裡是很好的暢談地~
3 L( r6 Q; @* L% W
- r) V3 v8 p  p) |! n至少至今我都認為這裡很好~
失去自由邪神回歸
# e: o* E8 ^0 E2 x$ w
2 U- c7 H8 G( Z+ Z' v4 A話明吹水區, 吹下玩下而已, 何須太認真? " m0 H" Y; L% A( \
社民連由得佢自生自滅吧, 個招牌已成負資產
0 _2 {  h& r5 \" Q9 Qandyho 發表於 2011-1-22 01:14 AM
對~笑看風雲
9 |( Z  Z% }0 m* s5 |% W% A7 K只談風月吧~0 N4 k; Q- V$ D4 g3 I
有機會再同你傾過非政治Topic啦~
失去自由邪神回歸
$ a7 i3 Z* |1 g* W6 F: ^3 }5 _  `4 q5 \$ V4 n
個問題係...我真係唔感興趣...1 [0 y. B' Q' b# [
大邪神 發表於 2011-1-22 01:00 AM
" {( B  z) `8 Z" t. u: A+ X4 m' t. f. M1 u# t
唔關心政治的人, 唔會睇政治新聞, 唔會知社民連風波前因後果6 B6 H) H3 @, Y2 X
你問下唔睇政版的人, 知唔知咩叫社民連倒閣事件, 知唔知事件中涉及咩人
7 m; q% g5 E$ F; T- T; c
  b* i. e# M8 T5 K, z0 k/ c& S如有人談論到黃陶之爭, 卻話自己興趣政治, : W3 o2 m4 W, W+ o/ U5 j7 P9 ], u! n3 ^
跟一個人買大堆波膽及主客和飛, 然後話自己無興趣賭波一樣咁自相矛盾
  P- \' z5 @. H* h# N/ ~4 S! }
/ `% e/ \  l0 u& w# p4 n" P吹水版, 吹下水而已, 何須太執著覺得自己無辜又無奈? 輕鬆d吧

評分次數

• BOYDWAN

佢地唔好退黨呀 ... 自殺好d7 f# d( {) L5 r% L
e_e 發表於 2011-1-21 02:06 PM
& F: l& u: m: s
佢地有很膽自殺咩
仲記得大約半年之前我已經話丐幫根本同共 產黨無乜分別,癲狗呢條契弟做左個濕9主席之後就毛澤東上身.# Q$ S5 _  }( U% J6 Z8 ^

3 L; P$ ^6 i3 K" [; x+ z  ^7 T另外我有啲意想不到嘅係
, _3 ?5 [. o6 l! k1 i, C4 `% s6 H5 @
第一,以前對癲狗唯命是從嘅三姓家奴陶9行咁快失寵.
; t  ?$ F' O- V9 F. Y6 r要怪就怪自己笨7唔識學梅德偉杰 ...
% [$ t: V) g  `  RWinters 發表於 2011-1-22 01:16 AM
. W4 l% C# a3 d# _8 v. U) r, V

! h! X) K% ~$ P3 n7 F有一點我又唔太同意, 陶生懂得搶先註冊社記個名,
7 P1 d7 a; m5 c/ `. @- @& J佢蠢極有限, 或者是幕後軍師教路,
* J7 S. L: B# {4 U5 g; m學版友infjlam話齋, 社民連內鬥, 好睇過連續劇
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。