<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨
返回列表 回復 發帖
3 J: Z3 \" K* w7 p, E2 A5 X
- Z3 Y7 K: D+ V* Q4 ]唔關心政治的人, 唔會睇政治新聞, 唔會知社民連風波前因後果' ]( z" W/ |5 ?, P" o/ Y
你問下唔睇政版的人, 知唔知咩叫社民連倒閣事件, 知唔知事件中涉及咩人
5 K  }$ U4 A$ w2 |' \  i8 j- A* w4 H+ b! m
如有人談論到黃陶之爭, 卻話自己興趣政治, % K* }! m9 M. x8 i1 D
跟一個人買大堆波膽及主客和飛, 然 ...( J0 U& _# g! k0 p
andyho 發表於 2011-1-22 01:21 AM
我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。, u: D4 w" M+ P
我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。
  Y9 i, m; A4 R6 S, W信不信由你。
) s& A3 k0 G3 M6 n買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀
4 l* \3 ?9 m  f' C4 c8 ^5 b; G/ {: w) v" ]
講笑講笑,哈哈
失去自由邪神回歸
+ L$ r# I' ], f/ e- i) O# p; @; K. _+ a
有一點我又唔太同意, 陶生懂得搶先註冊社記個名,
/ }' }# H! j7 z% K佢蠢極有限, 或者是幕後軍師教路, ( {5 J  h* q0 ?  {# `
學版友infjlam話齋, 社民連內鬥, 好睇過連續劇1 _, c  P5 C$ X3 T! C+ c
andyho 發表於 2011-1-22 01:26 AM
+ p6 P7 t( h* w8 S! X- g( h$ u5 Y. ^
佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦/ F7 b: o  `% @3 F$ E
但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?
, o' e% A0 z- a9 d無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.
8 R/ R' O  P! t1 w. P9 X8 F" Q
至於幕後軍師就應該係姓季個班.1 m7 o; f  K4 E. o/ j1 l5 O& I
題外話,:姓季個條友都好似幾有問題

評分次數

我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。: d1 J2 w0 m1 Z
我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。, ?' D- }% K1 P  E
信不信由你。9 D  a8 @$ @# J! s) K
買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀 6 G9 Z! J/ p2 |, v. f

4 j0 v" Q, {7 c3 N" L講笑講笑,哈哈 ...) w2 Z1 H* N9 e% g3 U) G9 J
大邪神 發表於 2011-1-22 01:35 AM
% L5 W/ `) w* Z9 B% V) b5 J有留意時事已經十分難得ga la! ^. s) O2 N2 s3 o
"講笑講笑,哈哈" 呢句...

評分次數

& z( P$ W! I( o9 K$ a% [% A4 a: f0 F* @
佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦
1 z+ |) h8 ~7 A- s4 i# x/ }但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?
- S' ]0 Y% n9 ^9 Y# l% U7 q無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.
, N& m9 `" V. ~" u% h. [
! [7 H. L2 L& S0 Q8 ~+ u- b至於幕後軍師就應該係姓季個班.* u6 `5 i' N9 v& Z/ b+ u
題外話,:姓季個條友都好似幾有問題:h ...
* y4 m% j( l: a2 u, ?! r& V+ a* F  O5 }Winters 發表於 2011-1-22 01:35 AM
: z' Z4 p( a+ c+ W8 V  z! @# l( x4 }" @
冇左高比拜仁的湖人

評分次數

- z/ H/ p; a  q& o5 @) x2 ~有留意時事已經十分難得ga la( J& J5 R& F2 b+ W. n
"講笑講笑,哈哈" 呢句.... \2 P6 y& P4 Z5 E9 Y1 Z
Winters 發表於 2011-1-22 01:38 AM
咪亂估啦!
4 s" r8 M# M, Y  {0 v唔阻幾位笑談風月啦,小弟休息去。別
失去自由邪神回歸
' H. }* D  D) o. D& L% X- H: C, Y. U: L3 ]3 g- k
冇左高比拜仁的湖人& I1 _* u5 g  I  \
infjlam 發表於 2011-1-22 01:43 AM
- E: m: I% g4 I2 S8 K% j0 M
拎騎士做例子比較好
誰是誰非也好,只以事論事," m3 @; Q$ m9 h% d
陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,4 {& u3 ^8 D/ p% C3 ]: D% V: [
策略上亦唔太明智,
' l# ?* b; Q: ~: ]& x# y7 r有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
2 K: u6 D6 s# s' k/ \# J9 R" ~0 ?% y6 ?9 D
唉...不過一切已成事實,也成過去...

評分次數

• BOYDWAN

+ x2 z+ D! w( Y4 }4 T" K% o
拎騎士做例子比較好" y' M/ g+ }1 ~( O7 M
Winters 發表於 2011-1-22 01:47 AM
( i2 O. ?7 G( i- c6 C& T& W" ?+ N2 H5 [7 {  X: N
真有你的
( \- {  O$ v* F有留意時事已經十分難得ga la
& ~; j3 U2 l: b! q1 D( F6 ^4 @"講笑講笑,哈哈" 呢句...
8 N% ]6 z; y7 X2 U: s/ ?Winters 發表於 2011-1-22 01:38
7 G) u& k( `4 d; I' Y: \! Q# K" s

' j7 \* O  Y- \  q: K6 u. s呢句....真係好笑喇~
& E. s* J# d, R) P, @路過借你句說話抽吓大邪神水, 先行謝過.
6 \& Z( t8 O9 q+ G) Y9 W. z& u繼續四處游唔阻擾各位, 晚安~
誰是誰非也好,只以事論事,: B3 H: V7 w, I6 l' A# ?
陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,
% Y; a; g, P" u( d策略上亦唔太明智," B1 g8 s  y1 A0 S8 y6 b: l  \
有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
, ]3 c0 o( v8 J+ T: ?# d% C: G- c& X$ N4 ~
唉...不過一切已成事實,也成過去... ...
6 Y9 V5 J8 M; ~' ]8 }infjlam 發表於 2011-1-22 01:49 AM
/ I9 n& A& X' |3 K首先丐幫內民主同中 共一樣名存實亡,黨主席一職應由幾位元老決定.3 l( S7 o, t% T+ y
癲狗退下,係個時黎睇有份量接班(無錯係"接班"而非"繼任",亦即係叫做有名氣嘅,得四個,
7 n: G; r  G0 [2 V分別係長毛,大舊,阿牛同柒陶.
5 r  k+ @( z% B( r* |5 V我諗其實當初癲狗嘅思量都唔係以邊個容易控制為首要,如果唔係就應該簡阿76大舊.
; Z; ^* u( b; y! q; x- r0 P長毛路線同佢本身唔係幾同;大舊呢條76就毫無主見,加上幾年前提名曾蔭權記憶猶新;
2 s- X' F! s# k% b阿牛形象就唔夠市正;柒陶雖然唔夠激,但個樣討好,做左主席之後應該有助改善丐幫形象吸納更多票源.- X2 S5 F( O" B, H, }3 r1 }4 p
四簡一,好難唔簡柒陶

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。