<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨
返回列表 回復 發帖
7 k5 h) S; `$ N% q7 [8 M3 p0 I' b2 f- C# c; r7 B
唔關心政治的人, 唔會睇政治新聞, 唔會知社民連風波前因後果
, P$ {8 t* r  ~! L+ R) H- [/ u, M$ j你問下唔睇政版的人, 知唔知咩叫社民連倒閣事件, 知唔知事件中涉及咩人
" E9 k2 a8 P- p% t" a
5 q; g0 {& L2 T% @* @* x# M( h: R# a如有人談論到黃陶之爭, 卻話自己興趣政治,
# O' z4 K. G, O8 w% X跟一個人買大堆波膽及主客和飛, 然 ...7 R8 Y$ F# G7 W4 k
andyho 發表於 2011-1-22 01:21 AM
我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。
4 `: P. K" s* _7 y& w我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。
2 q5 p4 U1 T! @3 }! _信不信由你。
9 `) l0 W. i0 O" G8 W: s# ?買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀 # }2 @9 X% P7 l& }2 h  B! r

5 [- a# x5 s9 e+ @: a8 R# K講笑講笑,哈哈
失去自由邪神回歸
3 ?  v5 \6 K0 l
6 T# {5 p1 m3 q1 k& u. w
有一點我又唔太同意, 陶生懂得搶先註冊社記個名,
4 l# Y$ b3 e, X3 L- S' r* a佢蠢極有限, 或者是幕後軍師教路, 4 _7 a. g, }1 c2 X3 T% U4 c
學版友infjlam話齋, 社民連內鬥, 好睇過連續劇+ {* Q3 E1 W* m4 m$ i. R9 W
andyho 發表於 2011-1-22 01:26 AM
* {5 @; d, O4 @7 {) I佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦
) j1 U- l; b3 X% \* Q但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?2 D% q0 {: d3 g+ u' F
無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.0 l4 n. s! h) b3 p4 h
3 m% C5 j; X- j- H1 x- F/ p' |
至於幕後軍師就應該係姓季個班.0 R3 {8 w1 v2 w* n/ b# L' e
題外話,:姓季個條友都好似幾有問題

評分次數

我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。1 W% Z9 S* ]0 n# I1 _+ w& M
我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。
' E/ }4 u3 U$ h5 G0 n信不信由你。
) A* q$ V0 ?! Y4 d買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀 & `: R* {. i) m4 p* R2 f4 j5 s

' e4 f& V/ c+ l' w& q6 I9 o講笑講笑,哈哈 ...
& V( }, J  M. y3 ]. u大邪神 發表於 2011-1-22 01:35 AM
5 a- N- \! V1 R) e
有留意時事已經十分難得ga la
, ?. g2 c0 `9 ?+ B"講笑講笑,哈哈" 呢句...

評分次數

. A3 g! @. o6 r$ _+ h  m( i佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦/ l& q5 Q2 m" ~( M) A+ c
但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?4 }1 [; T3 w$ Y0 [( D, D
無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.
& [; Q& H/ A2 y6 K4 i9 @. U- \2 u7 m6 H
3 E! `7 h8 l1 A! h! n* p1 a8 ^至於幕後軍師就應該係姓季個班.
" b" Z& Z1 L! e% @' `題外話,:姓季個條友都好似幾有問題:h ...
( C) \0 Q+ z6 m+ K7 O& YWinters 發表於 2011-1-22 01:35 AM
9 l! f% B' p2 t2 n
4 r" o2 k' a; s( J2 o- h2 H5 X
冇左高比拜仁的湖人

評分次數

4 m* I5 \2 g# `) ~6 x: Y  p有留意時事已經十分難得ga la* h- P+ Q& ~. x5 I. p8 Q! O
"講笑講笑,哈哈" 呢句...
. z/ x) E. ~/ i! I4 `. Z" ]% jWinters 發表於 2011-1-22 01:38 AM
咪亂估啦!
2 ^' o- i1 v7 m' g4 G唔阻幾位笑談風月啦,小弟休息去。別
失去自由邪神回歸
' X. D! j  O; v" z0 V- N1 |  N% Y" o: f
冇左高比拜仁的湖人
% C$ |* f7 q! Minfjlam 發表於 2011-1-22 01:43 AM
; v! y9 M% f' b5 t
拎騎士做例子比較好
誰是誰非也好,只以事論事,
1 q% Q! o) y+ R7 k+ W' D/ t1 ^陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,/ M# k3 L5 j3 y( x
策略上亦唔太明智,
+ \* E: ?9 C0 \2 S* g有那個必要,非那麼快交棒不可嗎? : ^: x8 \+ W# w
2 S( [/ v, a, ]" J' U/ M% f6 s
唉...不過一切已成事實,也成過去...

評分次數

• BOYDWAN

+ l. t) x' R, ?3 q  Q8 [
拎騎士做例子比較好
5 p, r! T4 u3 _7 ~" P# fWinters 發表於 2011-1-22 01:47 AM
$ E" e2 t! @" E; L5 c2 g! D; q

6 \! K/ r- b: W8 u真有你的
2 K1 _$ [/ d$ V% k4 ?
有留意時事已經十分難得ga la) ^: b; e1 F8 N# A4 ^& F
"講笑講笑,哈哈" 呢句...6 m. G. \! x: L; c. e# }
Winters 發表於 2011-1-22 01:38
$ }& m0 Q% `% e; Y* r
/ U. w( E  g6 n* R9 C- N% V) {' M呢句....真係好笑喇~+ W8 |; ]8 w+ M( H3 i/ l0 L+ U
路過借你句說話抽吓大邪神水, 先行謝過.7 N- v% k% _$ L; x9 ~6 |
繼續四處游唔阻擾各位, 晚安~
誰是誰非也好,只以事論事,
) k$ a* c8 |! g" V陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,
  e. O9 Q0 L& a' j$ D* u$ h, Y+ x策略上亦唔太明智,1 W, t9 @- z6 z7 S8 q0 f: w
有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
4 y. i" T" L: v; B
* t, x# k( t- I7 I' _& P* ~3 ~) I唉...不過一切已成事實,也成過去... ...
0 B1 d  \" c) l6 E* }infjlam 發表於 2011-1-22 01:49 AM
8 u5 e) q8 J$ y# [  T8 o首先丐幫內民主同中 共一樣名存實亡,黨主席一職應由幾位元老決定.
: A1 ]6 _9 ]  M! Y; D" X" }癲狗退下,係個時黎睇有份量接班(無錯係"接班"而非"繼任",亦即係叫做有名氣嘅,得四個,
8 K' x- Q! S4 V+ i! g4 D* O) G8 g分別係長毛,大舊,阿牛同柒陶.
/ f7 r6 t# U1 W% x6 Q1 h我諗其實當初癲狗嘅思量都唔係以邊個容易控制為首要,如果唔係就應該簡阿76大舊.
% b6 v  ~* D3 B1 j3 W長毛路線同佢本身唔係幾同;大舊呢條76就毫無主見,加上幾年前提名曾蔭權記憶猶新;" Z1 D+ z6 T6 P* k& D4 F
阿牛形象就唔夠市正;柒陶雖然唔夠激,但個樣討好,做左主席之後應該有助改善丐幫形象吸納更多票源.
7 |! ~- Z: y$ N, t1 v* C6 c四簡一,好難唔簡柒陶

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。