<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨
返回列表 回復 發帖
& W2 P" ~7 P, Q, l3 ~9 X. x, z9 M. m
  V3 w  z2 C% t0 `唔關心政治的人, 唔會睇政治新聞, 唔會知社民連風波前因後果2 p6 `& D3 a) x% k, l% `8 K
你問下唔睇政版的人, 知唔知咩叫社民連倒閣事件, 知唔知事件中涉及咩人
+ `+ O3 O& Q: _8 T& i* P$ h2 g( M- k  ^
如有人談論到黃陶之爭, 卻話自己興趣政治, , e; h8 l* @; @2 J+ |& g1 G
跟一個人買大堆波膽及主客和飛, 然 ...
- M  l: C( A6 t% S( \2 oandyho 發表於 2011-1-22 01:21 AM
我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。7 `1 z1 p4 [: e, t) o2 B
我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。
* N/ a% }. \9 b  v  p' P& j7 x. V信不信由你。
) i" Q* ~7 ]4 f* D- \1 {# w2 ]3 S+ f買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀
& ^( `( S0 H2 b5 B. G$ k" P9 M. q$ y0 J% g/ Y' E$ ?( T
講笑講笑,哈哈
失去自由邪神回歸
/ b7 V" B/ p" j7 k$ o
* r# a) s3 ]) d% \: n1 X有一點我又唔太同意, 陶生懂得搶先註冊社記個名, , s% H% J5 A$ z, N  G
佢蠢極有限, 或者是幕後軍師教路,
1 F( V: x% S5 a. I8 D% l學版友infjlam話齋, 社民連內鬥, 好睇過連續劇
8 c4 Q: z1 g! M( h& `, Gandyho 發表於 2011-1-22 01:26 AM
! Y; g# @) b6 {6 z# Z佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦3 t- W! Z: W1 p
但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?) F. e( U+ B  |! M- [7 g
無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.; U- V6 ^+ r0 m$ @( a$ r! L
3 u$ n1 m* |, i! S7 c1 O
至於幕後軍師就應該係姓季個班.
! A4 k$ k" k; i- k! r# @0 {/ B題外話,:姓季個條友都好似幾有問題

評分次數

我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。
5 w, E' R" g9 w; W: k: d我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。
" \5 e7 h2 @) [3 k0 z9 y信不信由你。$ t+ l  a) O& g
買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀
9 Y4 i1 @& C4 g/ k
7 K  m1 R( L8 T5 q講笑講笑,哈哈 ...( k" a0 G/ \% N) x
大邪神 發表於 2011-1-22 01:35 AM
" _0 u4 o! P0 T6 x5 d  z
有留意時事已經十分難得ga la8 u1 [+ Q* l* @" i! [  J
"講笑講笑,哈哈" 呢句...

評分次數

- t% W4 j$ ?  V" K+ R+ b6 l# l佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦
& b. o  _* j+ q; l4 S+ K但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?1 X9 y1 c+ E5 w+ a' b5 U! v/ s% [
無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.
$ h- ^% z7 o; ^4 d  r* F
5 }' v( ?( l- _9 h; m* ~至於幕後軍師就應該係姓季個班.
. i( R$ E  d; w% h' t, e; P8 N題外話,:姓季個條友都好似幾有問題:h ...
: K9 U0 Q! z4 n  v# L  J7 sWinters 發表於 2011-1-22 01:35 AM
, {9 X; U7 L. l9 m' Z* r) m/ `$ H- s
. ?) c" k$ M! O8 f( |5 V冇左高比拜仁的湖人

評分次數

^  c* }/ V/ P. G: E, d& Z( o
有留意時事已經十分難得ga la; `& V: R+ t3 m& a- S4 ?& f
"講笑講笑,哈哈" 呢句...6 `4 m! ~/ N& c1 Z6 `3 n& U: k5 D8 q
Winters 發表於 2011-1-22 01:38 AM
咪亂估啦!
" k$ V5 B- ^- f, q  T& Y唔阻幾位笑談風月啦,小弟休息去。別
失去自由邪神回歸
4 q. T$ a) S) ?, l1 B3 j7 S

( @6 W, g2 W& `9 ^1 J( K% Z8 h, f冇左高比拜仁的湖人( Y$ p3 S+ Z; }1 S
infjlam 發表於 2011-1-22 01:43 AM
$ \3 Z9 v2 L' J# n; _* n
拎騎士做例子比較好
誰是誰非也好,只以事論事,
! f* ~3 E0 S7 s  A7 i陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,0 D/ I, W; \9 j
策略上亦唔太明智,
2 B: e1 s) T1 u4 G' z' n" c* n  T有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
8 S* _# h/ I# M! X: p& f' @: o! e; x8 w; g# N8 I
唉...不過一切已成事實,也成過去...

評分次數

• BOYDWAN

4 b+ V. N  A+ U4 j$ O0 Q0 H9 O
拎騎士做例子比較好
- l3 b& q' A5 d* Q9 K* _+ uWinters 發表於 2011-1-22 01:47 AM
. k8 K8 r- R) ]: t2 R1 G& L  h

1 y7 H! \' V$ ^* o真有你的
- W1 f6 g0 P/ c0 P+ F, w有留意時事已經十分難得ga la2 B  K3 g. y: C& G+ _: m) `8 Q
"講笑講笑,哈哈" 呢句...5 M6 S% W% q) S' T% {1 A
Winters 發表於 2011-1-22 01:38
+ g- A4 N& g, ?; F& Z6 @
8 x4 ^6 V; ?& L" z8 t7 E" Y) G: O呢句....真係好笑喇~( {, [. u/ i* q! M8 C
路過借你句說話抽吓大邪神水, 先行謝過.% ]# a; h/ e4 _. J% h5 x
繼續四處游唔阻擾各位, 晚安~
誰是誰非也好,只以事論事,: S2 o4 e1 E* P7 S4 ?( _
陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,( E) p. y, F0 Z; {( B0 k' n
策略上亦唔太明智," k; _( N0 h2 _
有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
* {# R  _# N/ N# [" J  e5 X7 W. C/ a% {& e$ G4 W& x
唉...不過一切已成事實,也成過去... ...6 E$ r! |! l1 [# C. Z/ C
infjlam 發表於 2011-1-22 01:49 AM
) O- J8 H; ~7 A* N- s1 O1 M8 b! M; X; t
首先丐幫內民主同中 共一樣名存實亡,黨主席一職應由幾位元老決定.
& `  C2 W8 N. O3 q% _, d1 H7 M癲狗退下,係個時黎睇有份量接班(無錯係"接班"而非"繼任",亦即係叫做有名氣嘅,得四個,4 @& _3 [% f  {% q7 j2 Q
分別係長毛,大舊,阿牛同柒陶.
. |! X- s, K5 G; G& s2 R我諗其實當初癲狗嘅思量都唔係以邊個容易控制為首要,如果唔係就應該簡阿76大舊.8 J& ^9 ]  G$ |1 s5 X
長毛路線同佢本身唔係幾同;大舊呢條76就毫無主見,加上幾年前提名曾蔭權記憶猶新;
) O4 ]3 o0 B+ n8 r阿牛形象就唔夠市正;柒陶雖然唔夠激,但個樣討好,做左主席之後應該有助改善丐幫形象吸納更多票源.
, X5 z3 U. a; F7 s3 [. W四簡一,好難唔簡柒陶

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。