<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨
返回列表 回復 發帖
; \; h/ F! `. {9 D- e4 w" t1 Q' d" X. ?8 e8 c  K8 j9 p* E+ o
唔關心政治的人, 唔會睇政治新聞, 唔會知社民連風波前因後果1 b6 {" |* U* D% t5 p( p
你問下唔睇政版的人, 知唔知咩叫社民連倒閣事件, 知唔知事件中涉及咩人
1 q1 m* J# v1 ^2 f
4 m% f$ P2 R) K8 B如有人談論到黃陶之爭, 卻話自己興趣政治,
2 ]5 ^5 P3 j4 P5 F跟一個人買大堆波膽及主客和飛, 然 ...+ ]  S6 s0 y6 ^9 G7 K( j
andyho 發表於 2011-1-22 01:21 AM
我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。" b, v' k7 n  R( w" w! {4 _
我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。
: f7 ~& o, u* d: h/ R( Q信不信由你。
1 A3 }2 Z  @7 }7 P# Q3 X買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀 1 y# G9 Y( @' L

I' a: ~3 o0 A4 `* w講笑講笑,哈哈
失去自由邪神回歸
# Y& }& x: G3 }7 }5 S) }9 A

\9 t  f2 R+ `8 o; |) O有一點我又唔太同意, 陶生懂得搶先註冊社記個名, + B5 ^- @, i; n2 o. W
佢蠢極有限, 或者是幕後軍師教路,
4 u- C. r8 h" p* Z) h$ [學版友infjlam話齋, 社民連內鬥, 好睇過連續劇
( ]4 t  P: H1 N2 eandyho 發表於 2011-1-22 01:26 AM
! P9 K. F) h4 [  X; @佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦
; ^% [  @: x: U但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?
6 |3 u) f: Q: E1 O無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.. h5 i+ o- B- x0 F( P

7 s6 _3 U1 B) u8 P1 \至於幕後軍師就應該係姓季個班.
, \( I$ _) a% }+ J( t& _& `題外話,:姓季個條友都好似幾有問題

評分次數

我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。
0 D2 i2 A$ {& j我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。
$ o' f& _2 [  `$ @, f. w7 O  D4 O信不信由你。2 d+ p9 q4 e. A" V2 E* q  x
買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀
7 L- A& S5 D- M  `1 m( o' _. f: o7 c7 Z& D
講笑講笑,哈哈 ...5 x- z5 V( K  m& I$ U4 a# X
大邪神 發表於 2011-1-22 01:35 AM
3 s8 d0 ]1 H5 n6 g有留意時事已經十分難得ga la
9 l) a! n7 v$ v( |5 v"講笑講笑,哈哈" 呢句...

評分次數

j8 g" A, y8 f& y; U佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦5 v/ _& Q7 f' F  k7 O6 n% |: ~$ v
但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?2 N( `9 }5 W6 \) z2 r" E6 s: M
無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.
6 h# X( U+ m4 \" y; j. E7 _  }; ]6 ~/ H* R% p+ E
至於幕後軍師就應該係姓季個班.
2 a: r2 _& ^. \! l9 G/ a0 c8 b# m題外話,:姓季個條友都好似幾有問題:h ...
# Y3 {! @" }( g6 j  QWinters 發表於 2011-1-22 01:35 AM
3 z' _9 T: q; E$ f( ~& I% d* p9 a) o+ H) \

$ T7 W' C5 z+ A5 b+ {冇左高比拜仁的湖人

評分次數

( w8 H# S. Z; w- j# g有留意時事已經十分難得ga la. p; N6 w* v' D8 f
"講笑講笑,哈哈" 呢句...9 Q+ z2 O* K; p  i5 |1 L
Winters 發表於 2011-1-22 01:38 AM
咪亂估啦!$ T5 F" `( B) W$ \
唔阻幾位笑談風月啦,小弟休息去。別
失去自由邪神回歸
  Z: p% a) E% T) E0 X- O7 _2 L# D
冇左高比拜仁的湖人$ ?0 \; O" }* |! d, [; y( Z
infjlam 發表於 2011-1-22 01:43 AM
6 X, N$ c* t; u拎騎士做例子比較好
誰是誰非也好,只以事論事,/ ^( q0 ?2 G' u
陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,
) Z% k/ M/ J% ^策略上亦唔太明智,8 g) [- U0 N; @* u
有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
! \* T$ k: M5 \) i& ?  G  W) I  ~# I+ |% [! G
唉...不過一切已成事實,也成過去...

評分次數

• BOYDWAN

1 `* k# u, M  G4 f拎騎士做例子比較好" S$ y3 x! \/ ]5 q! I6 x( h
Winters 發表於 2011-1-22 01:47 AM
  \% U$ T! e& r  ~' F9 L. Y
6 A6 k6 g, p5 H/ L: q, h真有你的
9 d' ]% n2 h* z7 I# ]有留意時事已經十分難得ga la/ m# o3 ^- t$ r; f1 I
"講笑講笑,哈哈" 呢句...* A. F' h  I% a3 R: h$ W
Winters 發表於 2011-1-22 01:38
% Q- ^. ^/ _) n5 L5 G
! v5 I% _. |1 z- X. A# G9 T' Y呢句....真係好笑喇~
# y. {2 _( ^+ E& }1 B% v' _路過借你句說話抽吓大邪神水, 先行謝過.- k0 Z6 m( b/ K1 |# C; U
繼續四處游唔阻擾各位, 晚安~
誰是誰非也好,只以事論事,
+ D5 d$ F% W& Y- Y7 z陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,
6 c! R, o1 f+ T0 x7 K7 _策略上亦唔太明智,
, H0 h2 N0 j5 W7 \2 J/ }1 U" }) n有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
# \5 y4 M8 i) w2 m: _1 `
# }1 Y% t7 n% C; z9 V% F) j唉...不過一切已成事實,也成過去... ...
* O! ]. A* ]# ~. L8 }infjlam 發表於 2011-1-22 01:49 AM
1 O/ J. u' F3 @3 t首先丐幫內民主同中 共一樣名存實亡,黨主席一職應由幾位元老決定.2 S2 x. w* ?3 y& n- ~
癲狗退下,係個時黎睇有份量接班(無錯係"接班"而非"繼任",亦即係叫做有名氣嘅,得四個,
% U9 C9 e$ H, |) {3 r. E- p8 ~分別係長毛,大舊,阿牛同柒陶.- g) b( P, }6 R; ]- i9 [
我諗其實當初癲狗嘅思量都唔係以邊個容易控制為首要,如果唔係就應該簡阿76大舊.
# k: o/ j: `  ?: u& K長毛路線同佢本身唔係幾同;大舊呢條76就毫無主見,加上幾年前提名曾蔭權記憶猶新;
( d8 @8 z" A- u) e( k* g9 ~- o阿牛形象就唔夠市正;柒陶雖然唔夠激,但個樣討好,做左主席之後應該有助改善丐幫形象吸納更多票源.3 C' i" r9 s# g) s* U
四簡一,好難唔簡柒陶

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。