<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨
返回列表 回復 發帖
+ R9 `2 j. i, ?' e. I' y

0 q7 Y) n  T5 [4 ~呢句....真係好笑喇~. v% z; F4 Z" j) _
路過借你句說話抽吓大邪神水, 先行謝過.
$ c& B; i$ q6 B4 P6 M! D2 X4 n繼續四處游唔阻擾各位, 晚安~ . \; _! C4 _2 W0 N) ?1 h2 T% p# }
BOYDWAN 發表於 2011-1-22 02:17 AM
1 W$ S  {4 m, y6 {
佩服佩服
誰是誰非也好,只以事論事,+ D$ u- X, \. ]$ i
陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,6 N* X' V$ V, ~6 Q, T3 G
策略上亦唔太明智,
% d) H( ]' e3 x. z有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
; @9 E4 `/ j7 ]1 K
  f: Q$ O6 Z5 R8 X# m$ ^唉...不過一切已成事實,也成過去... ...  b; U7 n* t3 L+ G6 }
infjlam 發表於 2011-1-22 01:49 AM
5 x( e$ q2 K6 m1 `1 @
8 v: t$ |$ L, D0 {/ Y5 ^7 T
毓民話"俾"個主席佢做 ~ 就係想推佢入立法會   
喂喂....幾位版主 ~ 你地係咁加分 ~ 我出左個咁有迴響既帖 ~ 反而冇人加俾我 ~ 剩係加俾你地班自己友 ~ 咩道理呀?   

評分次數

大家睇下我仲未改既簽名檔 , 就佑我以前真係社民連支持者 ,
3 a. M( r( U. X7 L2 l7 W) v係佢地令我反省知識份子/中產階層的盲點 , 令我了解咩叫社會運動 ,
% Z6 X5 B7 g' j4 B( C" v, U不過往事如煙 , 僅僅的半年 , 有人還可以得他們是做正事的政黨嗎???1 h/ R3 ?! \/ G; u6 ]/ R
8 ^, A9 f& z6 g* q; Z
幫主首先向佢話既 "掌權派" 發炮 , 好一段時期大有至死相攻之勢 ;
1 j* ]5 O0 i6 G7 u3 `$ K2 H0 |一位局外才子指三道四 , 煸風點火 ... 這班人不像 "炮轟司令部" ???2 G6 W4 k( `. G. v1 }
不像文革??? 我己經對社民連生厭了 , 連回嘴的興致都沒了 ,
' g/ `: z* l6 V6 D' I+ e如果大家還熱衷下去 ... 那恭喜你了 , 這總比覺得天下烏鴉一樣黑的我好吧~~

評分次數

• BOYDWAN

撐真民主 , 反專業壟斷 ;
為基層 , 投社民 !!!
大家睇下我仲未改既簽名檔 , 就佑我以前真係社民連支持者 ,3 }5 s9 c; e" v3 I
係佢地令我反省知識份子/中產階層的盲點 , 令我了解咩叫社會運動 ,
* q$ E; q  }( i2 \2 o5 s不過往事如煙 , 僅僅的半年 , 有人還可以得他們是做正事的政黨嗎???6 Z: m& F; S. |- H# F
: O+ _, I- f5 i  }' T& k
幫主首先向佢話既 ...
5 Q/ f) z" q4 q0 Y1 p1 G2 Te_e 發表於 2011-1-22 03:31 AM
4 W  |! D: N  c& S. d/ o
/ F+ N  O) Y. ^跟你意見99%相同, 不知你講的局外才子是否我想的那位, 如果係就跟你100%睇法一致 / S# J8 V& r6 T7 n' Q- t. F, m
最初以掟蕉侮辱政府, 我可接受, 甚至支持, 但發展至文革式炮打司令部, 我就已徹底放棄呢個黨
- u7 [- U& _8 _+ X/ P旁觀社民連內鬥, 我學到好多嘢, 以前唔明白文革期間為何人會盲目到是非不分, 而家明晒
. U% B, m6 F: n% e3 |1 A又學懂時應如何搞煽動, 及應煽動邊類盲毛最有效, 真係獲益良多

評分次數

• BOYDWAN

$ g& {( O) D+ Y
% |9 H6 t7 d) m5 K. F
8 @  V( z5 W0 {# B7 h
% q& n% h& u. W' N* `毓民話"俾"個主席佢做 ~ 就係想推佢入立法會   . U, O* y. o% f; O
KNY 發表於 2011-1-22 02:59 AM
7 V5 T  ^) R" V, Y

- g( X' D: d# _! W) d這講法冇邏輯
8 o+ Y4 H7 R- g6 i1)陶不嬲都想,亦有參與立法會選舉
$ B& f. U& D  h- c! D2)「"俾"個主席佢做 ~ 就能推佢入立法會」? 太一廂情願罷... ) l  M/ e3 [6 y9 S
3)世事從來「成敗論英雄」,所謂理想,亦要從理性務實方式逐步達成,這本質上和真正的民主無關,, ^8 f9 w% z' D+ a3 w
何況,陶若經過立法會民選洗禮後當選議員,才是得到廣大香港市民的最好認受性,
  F" R" Z5 d( a而非單單社民連內部「選」出來那麼兒戲,你明白這邏輯嗎?

評分次數

• BOYDWAN

本帖最後由 infjlam 於 2011-1-22 03:49 PM 編輯 - Z( t5 J+ H, {; ^4 h" T/ t5 @

$ C: I7 i4 F5 I* R2 `; K" g
: y+ G7 @, h' j7 c- Y! i% S
旁觀社民連內鬥, 我學到好多嘢, 以前唔明白文革期間為何人會盲目到是非不分, 而家明晒
& Z6 p5 c0 n9 X1 a5 o- w又學懂時應如何搞煽動, 及應煽動邊類盲毛最有效, 真係獲益良多andyho 發表於 2011-1-22 12:38 PM
, u9 r& N/ s3 n7 D. Z' Q0 s$ m  D7 G& y8 |) N5 K7 f* }
得罪講句,社民連會員,乜人都有(正如蕭若元自己講),很多都是四肢發達,人云亦云的朋黨,+ a& [( W0 z$ T+ E" {9 Q# ^
本身都唔成熟,再被有心人從中煽動,咪攪到四分五裂o羅 # w9 G) b6 g! v1 d) I* @3 W
黨內有太多盲毛(公道講,當然亦有實幹份子),但點都係難攪架喇,
) w- d) D- d9 C% w' D9 ]社民成長發展太急太快,組織亦太鬆散,2 s& U7 R" Q( i8 ], O8 \
申請入黨的黨員亦太容易,冇經過時間考驗,
& b, D  S) z7 p8 O3 n- r% I* [造成會員以致黨內核心成員莨莠不齊,
0 a& [9 w- c/ M" f4 E7 V; g看看太平天國的歷史,就知社民連後事如何

評分次數

• BOYDWAN

9 U, _$ \" l# y0 R" y2 O% K7 T! @7 |! t
這講法冇邏輯3 S4 Q* @$ Y/ k, u
1)陶不嬲都想,亦有參與立法會選舉
6 M; z( \5 P- s  g) R$ b2)「"俾"個主席佢做 ~ 就能推佢入立法會」? 太一廂情願罷...
6 g8 q% n) V2 [1 w8 X- I+ b% b3)世事從來「成敗論英雄」,所謂理想,亦要從理性務實方式逐步達成,這本質上和真 ...
$ D3 t% T5 X1 J3 a4 D2 ?( \! G) O: Vinfjlam 發表於 2011-1-22 03:21 PM
% Y" t+ G) x# S' s/ S
4 k3 i+ ~; B% h' Q: x# t我發覺你原來冇乜幽默感 ~ 你呢番說話 ~ 應該向班丐奴慢慢解釋   
" I1 K" Y: G8 x
) V: E! Y* n  U+ F跟你意見99%相同, 不知你講的局外才子是否我想的那位, 如果係就跟你100%睇法一致
5 v$ j# a7 u; s" Y4 M最初以掟蕉侮辱政府, 我可接受, 甚至支持, 但發展至文革式炮打司令部, 我就已徹底放棄呢個黨
& Z, O1 c* l% _3 ~4 i, ?" t旁觀社民連內鬥, 我學到好多嘢, ...
. X$ t% i$ f: G# Y1 A) p! z3 @andyho 發表於 2011-1-22 12:38 PM
7 R3 R* [$ q. V$ g
, p. g( x1 C  O6 U( e$ t  Y
所以香港人應該多謝社民連 ~ 幫香港人上左寶貴一課   
6 s2 D: {$ n- l& e$ Z( `: _# K
4 R# }" g* V, \& `; ~1 v+ W
我發覺你原來冇乜幽默感 ~ 你呢番說話 ~ 應該向班丐奴慢慢解釋   
! h5 g1 R% y, z# U' SKNY 發表於 2011-1-22 10:03 PM
( z3 s3 R; S# g8 H. K
$ X+ X# D6 \; W7 a! W或者咁講,, i1 k+ b9 c$ e' R! p
大家睇社民連呢套劇睇到眼都凸埋...& W4 o, Y: X0 t) _  C! e" [! n4 b
乜X幽默感都冇晒喇...
" V8 Q' S0 |( t& Y* a事到如今,有乜野係冇可能先?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。