<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 陳偉業不認識長毛!!!!!
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 andyho 於 2011-1-26 01:25 PM 編輯 . Z, {" v1 [$ v  o$ [, V+ M
- W+ S, f! O  Z- _; O8 u$ ~8 W
* n2 m6 x- u3 u
4 T- u7 f! W% y( J/ E9 o某程度上我都有同樣疑惑,
2 _* b+ L# ?3 h" V1 }/ `但我地唔係當時人,又唔太清楚前因後果,& H- g; u7 t( a1 i# i' g
但就我睇法而言,
3 f! j4 p! V/ |) C/ Z" s較傾向理解陳黃多於長毛,
! }# ~& [# [1 }3 R- [依家個LSD,醫返都晒藥費(班所謂行委、支部,垃圾太多): ?6 i) U- q! r
要唔要都罷, P+ ~1 s6 q  C$ c7 k2 u; M  u

4 G  d/ a( @" @* T% k9 u睇完以下片段,你就會明我講 ...% @- n, n8 u) o9 X) j6 g" t
infjlam 發表於 2011-1-26 01:16 PM
' }) o" O" n+ P# G  f4 {0 t1 o* r
你提開內鬥, 我又發表多幾句, 你傾向支持黃,
+ V7 v7 A1 n$ C0 r但我無法接受黃身為前主席在節目公開抨擊新主席, 6 m3 k% {/ N, c. a) f; J
如覺得呢種行為無問題, 那我地唔好再批評曾特首, 8 ^  p) X1 Y( S! d
因為佢都要聽北京話, 就好似好多人認為陶應該聽黃指揮一樣: @+ \# {" G/ g5 K& M) X$ k

4 e7 l$ y: I" p" |+ m  `短片之前已睇過, 行為確有問題, 但陶管促不嚴都未至於搞到決裂及退黨吧?! K6 b$ l- \5 j7 b7 t5 ^9 B
如果講行為不檢, 黃點解又唔批評馬草泥呢? 佢反過來批擊陶為何不保住馬, X6 {- H$ {3 [, [7 ~; K
已是講立場講敵我, 而非中肯去講道理了. R* u" e9 _$ p( R  o0 u9 c
3 z2 ]+ W1 p" z) D: {
我跟你看法不會相同, 唔緊要, 放長雙眼睇未來的選舉結果, 就知公眾支持哪一邊
9 h# [1 O3 l, R
凡意見同佢地不同 ~ 都例必被佢地妖魔化
. a4 v; ]7 t8 m& m& ^選舉時將公民黨妖魔化 ~ 政改問題將民主黨妖魔化
; D/ H8 ~8 P+ c今日離開社民連 ~ 連昔日共同進退既兄弟都要妖魔化 ...
: e1 y& n  Q/ h7 f- oKNY 發表於 2011-1-26 01:17 PM
: Z. `+ x) f! F. E5 o( d就我理解,
- K  s- _/ W% p' W* Z毓民很多時太直,講野over左,得罪太多人,係事實,, W) L% p0 [5 M3 T# w6 M8 X  x
公道講,佢本質心地唔壞,愛國,有情有義,有理想,呢個都係事實,+ V% b: D$ ~5 Y$ b& P) I" o
' g5 W# X( j# N8 F5 H1 ~. ~
長毛可能有佢打算,我唔評論: q) P. l% [; c; W, r8 Y' w
但黃陳感到surprise,亦屬正常反應
; W1 Q5 B/ s0 K% c4 i( f6 `  m1 z
3 L$ L8 T9 C8 I6 W
7 \, N4 ^: z) u( A0 H6 k
% F' r) b8 V. t% z  r1 y

1 o/ a5 [! a5 T6 O& F1 l你提開內鬥, 我又發表多幾句, 你傾向支持黃, - V+ A' {% D* |* ]6 w
/ S' c0 q( d9 p  s. zandyho 發表於 2011-1-26 01:22 PM
2 m( m0 f  t; l5 x0 N+ d! d+ w  e4 i' G, a! M- H; n8 k) K; X$ @
看清楚,我是說,我傾向理解黃而已,
8 e- H7 q3 N9 o0 Y6 `黃身為前主席在節目公開抨擊新主席,時間點上我不清楚,大家各說各的,又是羅生門,! h& {' w! {7 V4 Z
我只能理解,黃陶彼此之間的認知、理念、期望和行事作風,落差都頗大,, A9 V$ T: t+ F# b1 v+ n# E1 u  _
事件發展至此,實屬不幸,
0 {7 w( e, F. [( Y3 u* ~本人對馬草泥其實也談不上什麼好感,為人太輕浮唔夠踏實,上位也未免太急太快,造成反彈,0 U: r- d; e1 x  ~8 ~: w
某方面來說,因馬較像黃,所以黃一心想栽培馬,繼承他的衣缽,但馬唔生性,自招官非,怪不得人
9 E, `- }$ g4 l, H) j
但我無法接受黃身為前主席在節目公開抨擊新主席,andyho 發表於 2011-1-26 01:22 PM
5 p4 e% w' j: O# R7 j0 ~5 q無論從推理或事後看來,
- A5 R  J. x/ S' I' R我或多或少都感覺到,其實黃直至決定離開LSD前,都係擁陶的,
4 P$ ^6 o$ X% @3 g, I  F# G只係黃的表達方式,唔係人人接受到) s3 d6 P; m& {8 X
誰是誰非,唔到我判斷,8 }& H1 k* N% T, X/ v& B5 T
再講多次,事已至此,實屬不幸
4 g; s7 P, G5 n
$ Q# ?3 c, H: @9 r6 `看清楚,我是說,我傾向理解黃而已,2 l) G" S. ?) z1 W3 y/ V
黃身為前主席在節目公開抨擊新主席,時間點上我不清楚,大家各說各的,又是羅生門,8 J9 q8 N9 A7 G1 X
我只能理解,黃陶彼此之間的認知、理念、期望和行事作風,落差都頗大,# v2 P* k7 f$ r8 v7 ~
事件發展至此,實 ...8 t" E* ]2 `, s) J2 K0 f0 d
infjlam 發表於 2011-1-26 01:40 PM
7 ?3 |& o4 i& X+ \3 R8 U
* U( B2 g" N% ~4 C1 Q$ b4 a3 R
聽你最後幾句, 真感到高興, 你傾向理解黃, 但仍中肯地去睇馬呢個人
3 M/ b- }4 P4 b  |  C/ x7 `% {( Q我見太多人一邊批評陶去夜總會, 但覺得馬溝女無問題, 完全是雙重標準$ n  _( H1 `. n% i( s1 T# C
下次同你再talk過
35# andyho asje nili 最強最強理論係 "上得樓就唔叫強姦"
5 U) D, W  \' }' ]; h9 n+ ~
% X5 N" y+ _, S
/ v( o# D4 Q- U$ i我見太多人一邊批評陶去夜總會, 但覺得馬溝女無問題, 完全是雙重標準
$ i/ v% E1 c+ H( ?下次同你再talk過 ...
9 D; ^, m# e; q* G+ \$ V2 T$ Z, M# Candyho 發表於 2011-1-26 01:49 PM
2 O( N" r8 b7 K4 c% }+ L: b; [
" s9 a, E) |' F7 i
唉...怎樣說呢,綜觀香港人(其實全世界都是),
5 j/ _( [% l% q5 W3 W* O0 p冇自己思考和批判能力的盲目死忠派何奇多,5 b' p" n: B; _( B3 s/ M) h% v
能理性客觀分析事物的人,相對地少很多,- S2 @6 G. ?" l% q1 @' H2 P
那些死忠派,礙於頭腦資質和性格所限,4 S! T6 L9 m9 Q! a. {
無謂對他們要求過高,那是死症~
, a+ U; s' u% Q" k, P# q* U4 m" h" N% G3 v8 A
和閣下交談,獲益良多,先謝過
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 陳偉業不認識長毛!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。