<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境
返回列表 回復 發帖
9 K* Y9 K. }; B- V8 o3 M

' W% m2 R, ^+ q- P6 g狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
) f, S5 k0 p0 B8 Q: ~  binfjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
4 ^) N- S, v8 w* b$ `. c$ j; c
. h/ x5 g: I0 J唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
一句 .........(自衛還擊)..... - F; p7 v3 Z/ F+ m" L" c! g

3 J: @# U, p) q  l0 Z或者 BOYDAWN兄 覺得:
, D6 c0 X* `& y) P: q0 g(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)2 G3 q/ u* H' I* r& @. R6 J0 k9 e
and* H) p: T$ g- E+ m
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)0 f1 g1 N: W% C) f8 \& k1 _
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...  X8 @; q( F+ {1 q
hamsubboy 發表於 2011-1-29 10:44 PM
9 n3 }2 a1 U6 Q/ I! M5 D: J6 M
, F7 E1 j# Z% @6 x4 c; Z# ^3 u8 z3 x
乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
" p, y$ o4 G. v( T8 }1 y6 B
5 I" s- h4 D* B9 w/ F
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
! A, k" A* T' C: EKNY 發表於 2011-1-29 11:00 PM
1 U* R0 u) i6 x9 t- o2 x5 K9 L" a" L! l* P! F8 |( p0 e
小兄弟,睇路呀
, N% l* q0 l: R$ h+ q1 |3 ?7 x% e0 J9 `7 R  ]
乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   9 R3 ?$ |" D3 G6 g8 a9 m
KNY 發表於 2011-1-29 11:04 PM
# w3 D+ B5 Q7 [( [# {1 @  z, x& t0 [/ T! ~' }  y4 C
用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
1 H" p3 Z) Q# w+ v; J

, E: {$ q$ h/ T0 _小兄弟,睇路呀1 T( J+ i1 ~& n/ r
infjlam 發表於 2011-1-29 11:06 PM
" c- d# ]5 y6 a) h: T
' F/ I  L" A% F6 X: @+ L+ n6 C
上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
' y8 l6 C) {# t4 ~2 r6 R7 v, e) i8 R) a* U! f5 n% i
用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人5 |8 L" F7 n+ ]1 G! R% ~
hamsubboy 發表於 2011-1-29 11:25 PM
1 _' Q& C6 b9 W4 a
5 B' r3 R* e+ s# F7 b
棒都有好多種 ~ 有種叫棉花棒 ~ 軟"謝""謝"   
一句 .........(自衛還擊).....
8 R6 J- c7 k  y3 u( P2 _- L% {4 N3 o8 E0 s, L1 V
或者 BOYDAWN兄 覺得:
* {" v$ f4 b4 p(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)
" W5 Y: S  w! ]6 u4 @4 F2 yand! _8 S. E, T7 Y5 X7 w8 |. J! j
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)
  K% x0 b2 M# l: u& K屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...1 ]7 I2 |7 K. M) I; ^2 W: d, J6 G- F0 r
hamsubboy 發表於 2011-1-29 22:44
: T0 ]$ R+ x1 n0 {" X5 B
. R& T1 i$ w- \2 i2 t! h6 Z' O# |
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
) N. V) U9 _8 b" L/ m* o; `
1 @1 U) u, c4 c5 b( t5 ~3 O  m9 d7 j
. k2 c* R# c/ c1 f  g* v4 c7 z, W
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.* X# Q3 N7 |! I# ^2 ?9 r: o
BOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
  X. A/ n& h: f7 q
0 k4 S! [/ ^7 q
見到版主出現 ~ 都好想問問版主 ~ 究竟版主你對x人老母呢d說話 ~ 係咪真係認為係無傷大雅呢? ~ 好想從閣下既回應中了解貴網對會員言論既底線準則 ~ 好讓會員知道假如日後輪到自己受到呢種言論辱罵之後 ~ 應該如何作出反應
( N/ h( @* A2 ?8 Z# h3 m
1 S6 Q& N. _% |9 B3 U可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓., d- `3 A: E) Z0 Q( v" p
BOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
本帖隱藏的內容需要積分高於 18000 才可瀏覽
從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.
8 E' U6 g+ i7 u$ h0 V但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.4 l1 [$ G( c! ]4 Y
自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.: G. B; o9 S. ~8 m+ I
何謂理所當然?
: H$ o+ K8 t0 i4 ~& v3 y4 c你要話人問侯家人唔合理, 咁你地三番四次聯群結黨針對性人身攻擊, 又係唔係合理?
' Y$ p* L8 I& h8 ]你要將斷章取義合理化, 咁人地嘅就係歪理? 你嘅就係真理? 9 J/ B# I9 g/ R* t
人地過份, 你地就唔過份? 咁請問以下嘅說話:; q6 Q$ ?  c1 L# n! @2 k% P
5 x, L% H3 j" l- X8 N! B+ X
! o# g. I% _( E" J" Y
2 j* R) b) h& n* x$ F' J) f. \哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?( {6 `, x- m( }3 ]$ u
[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3549187&ptid=242427]hamsubboy 發表於 2011-1-28 00:16[/url]
, K/ e! ~% O6 W2 m& t  Z
4 {- h3 X: d0 k$ i
乜嘢係狗棍? "關你撚事"呢句說話係唔係斯文有禮?7 C8 R# o8 a. c1 Y; j' g5 e+ M
8 x, N& S2 b/ Y" V, q( p
& q; O- c0 C- l1 |& l# Y
係呀, 真係見到條濕狗棒棒呀- C3 p5 k; |6 z4 D
九萬 發表於 2011-1-29 03:34
- {8 H$ l3 W7 }8 v# B# R+ e# ^8 r; e& _" |7 `( q" R
人地一個回應出言不遜, 就立刻講"見到條濕狗棒棒", 何謂"濕狗"? 如果唔係意指諧音粗口, 請列明出處.
7 v9 l- k4 N3 k5 P( ?$ h6 w  f( W- i
. j/ j- t, y3 t/ ?  U* E! p" z( w2 u
狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇' L" c/ i" L6 L8 @
infjlam 發表於 2011-1-29 22:38
) `9 f+ V  h2 e) @, k

7 g" I/ H$ a0 q/ ?# M與其話人地係26fun's Amina, 倒不如問問自己又係邊個? 煽風點火你真認為火喉十足?
/ K6 m7 C3 m! q- k: e  `* K6 J4 o6 t
0 j' {% t/ J/ M, A: v- E$ }) d+ \4 @" F

7 z$ p  M$ }4 L3 K- Z唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    & \  ?9 n; H1 I# |3 N7 U
KNY 發表於 2011-1-29 23:00
  c3 F; F. O3 E9 r( F3 @1 Z% R8 H4 G
- y/ `: P2 [0 ^. a+ X$ B7 `: N
會員踩26fun班版主踩得盡, 只係基於26fun版主希望會員自重, 以論壇運作為重下凡事儘量免傷和氣, 並唔係表示26fun版主無能, 更唔係意味版主唔識反唇相稽; 若非版主們容忍, 你認為你可以放肆到如斯地步?" ]9 N& a  R* J& Q* P

' w1 L, w+ v. ?! L* M; C
# b8 B) i7 R8 a, ~

+ ?- ^7 d! c6 T3 K6 Y小兄弟,睇路呀
" N1 I, R# z$ e9 u# g" [' ]  Xinfjlam 發表於 2011-1-29 23:06
6 G0 M$ w* N- |' w' g3 b
9 o3 {/ L$ Q- H* p  u+ p) H3 }假忠告? 真撥火? 要向人宣諸於口倒不如先對自己告誡.
2 g' ?  N" b$ n# H" T- ]( a+ ]) t0 W' X+ M# x$ j3 b' w
+ l4 y( ?' [: K

5 L* X7 q3 s( d8 E2 D上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦    / o4 I2 `+ G7 S& @% c" y+ H& z
KNY 發表於 2011-1-29 23:40
5 I- p, `% V7 O7 w4 |3 }
4 p" ?; C( c5 k* O6 `
既然你識得講上網吹水為娛樂, 咁唔知你嘅娛樂係以攻擊傷害人為主? 抑或以輕鬆享受為重? 人地就要上網比你攻擊受氣?
! j5 ~4 D! x* E
+ K9 V5 m+ g2 D5 o5 o
# Z0 i) F7 q! S& }
( c' F+ j- j/ v小弟向來唔覺得版主高高在上, 只係希望以一己綿力協助admin 去令論壇運作暢順, 並令各會員可以各得其所; 但今日所見只覺部份會員全無自律, 言行更屬狂妄目空之流, 既然幾位對小弟向對大家尊重珍惜之心哧之以鼻只以言惡言相向, 小弟亦不勉強, 不飲敬酒就請罰酒好了.- T" c) y3 D, n: Y
"人必自侮而後人侮之", 呢句係小弟最後一句要同你地幾位講嘅說話." Y+ e( h! D5 a2 Z% [

$ T0 u; i. G& L& e6 y以上幾位會員即ban, 打狗棒雖只因受挑釁而出言不遜, 但亦須禁言一星期.
; q2 o+ q# H4 Y' u$ N( K: d
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。