<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境
返回列表 回復 發帖
1 y. a- f. k! P3 b: }+ E7 n5 w; i+ r
2 x1 Y6 ^5 R6 S3 E  y0 V: L狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
$ j" O; h/ B/ L/ V+ ninfjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
8 u  p0 a2 U3 M4 i, w

; }4 E" d6 O7 A5 F唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
一句 .........(自衛還擊).....
& [  |( |7 Y: h# D; o% `
$ a7 y- b/ i0 t$ G+ T或者 BOYDAWN兄 覺得:4 f: X3 L+ x' ^* L0 [8 D. |6 L6 F3 }
(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)
1 L4 v" h' a, A4 Q  h/ qand( \- I0 |' m: U$ H, e% N8 f
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)
; h" c; S% W; K. ^& i! c+ o+ n屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 .../ j8 a4 ~( N& K5 `/ `' Q
hamsubboy 發表於 2011-1-29 10:44 PM
3 X" Y8 ^  J8 T) A- [& z: M2 u1 s- M* ]+ e
乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
# K, {6 s5 Y+ f& c. h

, J5 O* K7 l: H# ?4 z* i; v( n唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    2 G3 n4 D1 O% d
KNY 發表於 2011-1-29 11:00 PM
9 N& d2 h0 d: c9 k

! k3 R3 Q' K8 J9 S. L; P1 t小兄弟,睇路呀
! H7 I' T9 k/ g% a' U% Y/ y- i) G5 j5 t; ]; U* p: X* J/ y3 Q: s- F
乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
$ s3 G2 R- ~' E4 R0 G, M) S8 I! Y' R/ i4 HKNY 發表於 2011-1-29 11:04 PM
  c5 N% k+ m- |) D- v; N
9 A, ?" |' C' k+ p3 L9 P8 R( U/ d
用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
$ c- d1 x& Q0 V& o6 _. y+ x, Y5 x0 x* h3 h, J
小兄弟,睇路呀
, ]4 x9 k! L, W  jinfjlam 發表於 2011-1-29 11:06 PM
; N! ~* d+ C2 H1 G% v4 J
: j+ U4 w% |) F, p% b( J6 @. w$ {- f
上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
" t4 p' A5 T) T9 Y8 O6 M* d/ m4 Q- Y- l" k. v5 v6 [8 g" T: u9 t  w
用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
5 |1 Z7 t( ^2 u" a% Whamsubboy 發表於 2011-1-29 11:25 PM
9 i3 l- t. e; c7 R

. l3 c. X; o+ Q  P. ]棒都有好多種 ~ 有種叫棉花棒 ~ 軟"謝""謝"   
一句 .........(自衛還擊).....
8 t# e6 G2 F1 s  H6 h9 z) H4 S7 \5 F# B2 l% |: F$ S
或者 BOYDAWN兄 覺得:
2 p3 T! g) R: @" e(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)3 e$ K8 R- z, T; o( A
and3 ^- |$ n/ s2 i3 d3 Y$ ~# G) Y( C; W
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)) ~) G% L& M0 @) C8 e4 |' @/ q5 j' k
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...
2 j7 n1 z8 L  E* Ohamsubboy 發表於 2011-1-29 22:44
4 w" K- z( }4 f
4 y$ @- I8 a& z+ G) h! Y$ s
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.

" M* e% q" I4 v/ ~
2 G4 s6 a* R0 }
9 d+ z: z6 ]1 u- i1 U
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
+ @) @3 {/ D( v4 `1 E1 cBOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
. u. F3 s( x; T, r; v4 `1 \, o
* y3 c" w; o* B; O4 \7 F見到版主出現 ~ 都好想問問版主 ~ 究竟版主你對x人老母呢d說話 ~ 係咪真係認為係無傷大雅呢? ~ 好想從閣下既回應中了解貴網對會員言論既底線準則 ~ 好讓會員知道假如日後輪到自己受到呢種言論辱罵之後 ~ 應該如何作出反應
2 ~, f- \. i+ m& l
) r2 O8 q3 b0 e3 T4 y9 W可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
+ n4 E% M+ X& S' c+ T" ?8 kBOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
本帖隱藏的內容需要積分高於 18000 才可瀏覽
從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.8 u+ P0 i4 p6 q* L$ |
但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.! n: H! O6 h$ H' J! r5 o
自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.
6 W' M* O/ C4 q8 ^. U9 K$ K何謂理所當然?
7 `% t/ H+ p1 i你要話人問侯家人唔合理, 咁你地三番四次聯群結黨針對性人身攻擊, 又係唔係合理? 5 g' o* v6 g+ K' I$ b+ a
你要將斷章取義合理化, 咁人地嘅就係歪理? 你嘅就係真理?
  r! g! F0 K4 G$ D5 Q5 q人地過份, 你地就唔過份? 咁請問以下嘅說話:
) y+ [& y6 I& l8 D! e# `5 a# i, \
5 m' s- r0 X0 q& G8 U% h# j; |
: b0 l( f1 A: T
4 h: A" D9 N3 d/ t
哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?/ h; h% K0 O$ V8 }. h, M( h
[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3549187&ptid=242427]hamsubboy 發表於 2011-1-28 00:16[/url]
$ w  D8 I. B* Y5 B; {. ~
& S! `# ^: ^$ o, ~, S/ G乜嘢係狗棍? "關你撚事"呢句說話係唔係斯文有禮?( n$ B5 E) ~/ W2 D

7 C& E+ K9 _. N. v- b
" V7 f" S& Q( J$ }
係呀, 真係見到條濕狗棒棒呀
( Z) g4 Y+ x* x, n( _$ @7 _九萬 發表於 2011-1-29 03:34
; o7 G/ o! L" t" L

4 G3 x1 M8 r! R( Z8 z人地一個回應出言不遜, 就立刻講"見到條濕狗棒棒", 何謂"濕狗"? 如果唔係意指諧音粗口, 請列明出處.
0 B1 F. e9 U; g
% |: _& U1 `; e4 R' N0 p8 E
/ F- V/ m* ^8 \4 {+ f+ j" S2 Y) C

/ W: S5 ?( [# Z9 _5 l, l. K5 \; w, s狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇2 _% r" o' ~* b* ~
infjlam 發表於 2011-1-29 22:38
; Z) O8 q5 g" O/ D8 ~3 {  g' L% z2 q
7 ]( l. E% _3 N) v3 l. s9 p
與其話人地係26fun's Amina, 倒不如問問自己又係邊個? 煽風點火你真認為火喉十足?
) z$ X# T6 O% J9 K9 Y" M! a5 ^5 [/ y) k9 c. s+ \
, N$ l! K3 Y8 H! F" O4 I/ N9 [! U! `0 r
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    + |# H  n; _! W; _
KNY 發表於 2011-1-29 23:00
- Q) M  k' n( L# ~# C
" [) x/ C7 `+ d: k$ e
會員踩26fun班版主踩得盡, 只係基於26fun版主希望會員自重, 以論壇運作為重下凡事儘量免傷和氣, 並唔係表示26fun版主無能, 更唔係意味版主唔識反唇相稽; 若非版主們容忍, 你認為你可以放肆到如斯地步?9 ]& H# ^; v9 y5 a/ V) I
/ y9 X1 v% K" D' @
. z& `: K& A/ Y8 u5 K
* Q5 H$ g: C9 x4 B- v8 P( |8 b小兄弟,睇路呀5 z" w. ^- ?, g0 z, g! J
infjlam 發表於 2011-1-29 23:06
! p8 {! I3 @2 {0 l. x# P* b
0 d: @0 X2 }# s, Y: u假忠告? 真撥火? 要向人宣諸於口倒不如先對自己告誡. 5 Y1 p2 U5 ~& e: s, i$ y

. u9 K- a; F+ O
& V, ~+ z- d% J1 Z

! m" E8 W8 q4 e1 @" {) q, J- g  [上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
2 W' y! u, F/ _# f6 i6 {3 r! \- ?KNY 發表於 2011-1-29 23:40
( b  k- d- F7 |
2 e3 U1 U$ w. |既然你識得講上網吹水為娛樂, 咁唔知你嘅娛樂係以攻擊傷害人為主? 抑或以輕鬆享受為重? 人地就要上網比你攻擊受氣?
8 V* r- O  o) j2 x1 m1 R4 n, \# ~3 C! i4 k% b
+ o: m% d2 t; f5 J, ^& [
6 o, a6 g& S( h2 A
小弟向來唔覺得版主高高在上, 只係希望以一己綿力協助admin 去令論壇運作暢順, 並令各會員可以各得其所; 但今日所見只覺部份會員全無自律, 言行更屬狂妄目空之流, 既然幾位對小弟向對大家尊重珍惜之心哧之以鼻只以言惡言相向, 小弟亦不勉強, 不飲敬酒就請罰酒好了.) g# c# ^3 w# I8 @( l: S
"人必自侮而後人侮之", 呢句係小弟最後一句要同你地幾位講嘅說話.- @# T1 q& N; s3 w
3 V  }: w2 Z, F2 N/ J1 T" v2 d  x  b
以上幾位會員即ban, 打狗棒雖只因受挑釁而出言不遜, 但亦須禁言一星期.! H0 k+ |  k5 f0 L6 o$ k1 U
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。