<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境
返回列表 回復 發帖
2 V& Y( X. s, t' n
" T1 O) E- V7 M6 `2 v7 r$ `! O& D! j狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
# Z3 U4 N6 f+ B; ninfjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
, a% d5 i$ a! ]! @1 M7 S6 Z, |- G- u3 L% g( s  _6 R
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
一句 .........(自衛還擊)..... & E' C, V  g" k" Q  j. l

/ l$ |- @) a, r% b2 B或者 BOYDAWN兄 覺得:
8 @1 ~9 E9 q5 I* B1 v( v6 U(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)1 q$ y- y% }$ \! j# d5 R4 e
and! @! E- R) o8 x3 K- V
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)
2 H8 B9 u/ t4 e+ n屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...* X) P* ?, w, K% @! a+ z# c, T% x
hamsubboy 發表於 2011-1-29 10:44 PM
: ]" @/ `4 s, Q

+ x. i. I( D4 D" N9 I乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
4 c9 }5 n2 P7 {7 q9 Y; ~( I7 V( i$ M, `7 U* @/ p
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    % E( p7 c+ @, o( @
KNY 發表於 2011-1-29 11:00 PM
% q* p. t; G% c; j/ p: Z& H6 n

2 D6 Y" E9 W& F9 r0 _  D小兄弟,睇路呀
4 P. p. f* \! n% A! U) E2 k: g
6 Y3 D% s4 O- J" I) ~4 Z
乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
. I' ?$ z- E" FKNY 發表於 2011-1-29 11:04 PM
4 Q/ W) W5 Z6 R7 c

1 b/ [0 o+ v: a$ y( Y% U用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
: s1 h8 f! y4 ?" i- t

0 @* ~( l6 u) [, v小兄弟,睇路呀4 |6 ?% A$ e, z8 D
infjlam 發表於 2011-1-29 11:06 PM
/ A# {( o6 }$ z* D# d/ Z9 H, G8 N0 R% N4 o" o
上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
5 z" i3 V$ E- U# z
* m1 N  p$ K- `5 |9 z) E. [
用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人* F1 u' a2 R: n
hamsubboy 發表於 2011-1-29 11:25 PM
5 I9 L+ ]  m" S! F" t) P: a$ Y; {7 |+ W/ ^6 g- b0 {7 V
棒都有好多種 ~ 有種叫棉花棒 ~ 軟"謝""謝"   
一句 .........(自衛還擊)..... 8 i8 M9 L2 k  F
6 h0 t7 U8 K$ ^
或者 BOYDAWN兄 覺得:
3 o) _: d1 i5 y3 _% J(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)! Z  P* n! Q9 ^5 d6 h  Z; S- s
and
$ b; I7 G: w* `3 w% |# H(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)" j0 F/ l, _9 |8 ~* c2 n! b
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...
  r5 X5 z9 D. ^6 u" W  ^! b$ ~hamsubboy 發表於 2011-1-29 22:44
/ ^/ s1 N/ ^9 E# I- y

, Z' {/ A! N, G4 @2 b7 P; Y* M可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
, T% c, s/ Y2 _# m# L: \
" F4 i5 R9 n. v' Z
2 l( a7 z. |' F8 M' t3 ~
" G' Y! M3 V, s! P/ |
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
0 w* b: ?8 Y4 \$ zBOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
+ V  p: x' ~+ H4 i2 D) T, `8 @5 C9 d, s8 R
見到版主出現 ~ 都好想問問版主 ~ 究竟版主你對x人老母呢d說話 ~ 係咪真係認為係無傷大雅呢? ~ 好想從閣下既回應中了解貴網對會員言論既底線準則 ~ 好讓會員知道假如日後輪到自己受到呢種言論辱罵之後 ~ 應該如何作出反應
  ?6 x; {& D3 E9 e0 I
" s/ i2 k% @( R! s. F# m3 q
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.4 v; ^( n; G6 H# C7 I" t9 K4 ]; F
BOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
本帖隱藏的內容需要積分高於 18000 才可瀏覽
從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.
2 S% |: n0 K; Z0 l但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.3 s! h* y- W; D% \. y" w% ]3 u
自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.
0 R( ]7 b* [9 \* m: @8 h. h何謂理所當然?* X$ K% R3 o  T* G. ~
你要話人問侯家人唔合理, 咁你地三番四次聯群結黨針對性人身攻擊, 又係唔係合理?
0 k; n0 n( o* ?! w你要將斷章取義合理化, 咁人地嘅就係歪理? 你嘅就係真理? , [3 k; n! Z1 I9 y! ?
人地過份, 你地就唔過份? 咁請問以下嘅說話:
+ h2 l! z; G/ a  h0 C4 s1 E7 M2 r6 J- ]) E3 d* u$ A
. o+ j& @/ h( B$ g$ N9 X

" g5 J# a; P% W, J9 B1 l/ {哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?6 H: `) J- ^/ O7 s9 G" ]; A/ u
[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3549187&ptid=242427]hamsubboy 發表於 2011-1-28 00:16[/url]
8 M6 W; j% j- q8 K$ a! _

8 w" X( M' l0 @  W; R' b乜嘢係狗棍? "關你撚事"呢句說話係唔係斯文有禮?& U- h, ]& T8 R; g
1 _9 m6 Y( P: W& B

0 h( s% k" `8 U* ~/ T
係呀, 真係見到條濕狗棒棒呀, @1 M. X+ H+ d1 p+ y% C
九萬 發表於 2011-1-29 03:34
" k" U- d1 {  J: t) F

3 d1 m& y$ }9 S, B& k3 J+ z/ z9 G人地一個回應出言不遜, 就立刻講"見到條濕狗棒棒", 何謂"濕狗"? 如果唔係意指諧音粗口, 請列明出處.; M) N8 x5 ~, n; j
/ N$ R* c/ o( N
! g# \; P/ g  F2 h

- L8 u2 \) X8 m% s" C狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
: d( u" I# c% Uinfjlam 發表於 2011-1-29 22:38
5 ~0 v) @7 N. d0 n% F" A- s. H! B1 e' e+ F( i0 F/ b( e
與其話人地係26fun's Amina, 倒不如問問自己又係邊個? 煽風點火你真認為火喉十足?
; u) x! `+ F' N, z3 r# T7 a  P- ^7 ?' t. d& f2 Q  y( I" A  `
' N' F) w, J2 T/ M3 E* l' Q+ `' c7 X- F; f  v
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此      g0 {  k9 W9 R$ y
KNY 發表於 2011-1-29 23:00
' ?5 b8 n. l) L$ W# M0 |' i8 ~2 P6 {
會員踩26fun班版主踩得盡, 只係基於26fun版主希望會員自重, 以論壇運作為重下凡事儘量免傷和氣, 並唔係表示26fun版主無能, 更唔係意味版主唔識反唇相稽; 若非版主們容忍, 你認為你可以放肆到如斯地步?
( e' e  K8 c; Q: U5 W
  |# k' l; _2 c
4 U" `: k/ \& f. {3 k
. E1 [0 R; A" k" s( [
小兄弟,睇路呀
; a" d  k' a3 |* p- minfjlam 發表於 2011-1-29 23:06
) L" s( r$ Y" m  y5 w4 V6 |
: D6 I  l& ?, u# K; Q7 R假忠告? 真撥火? 要向人宣諸於口倒不如先對自己告誡.
/ `! e8 i. H; u2 y- q' q
- e- f1 V0 ^: r* {9 Q
: X; S+ p9 a- j! Z. W" z  C

$ P  P- z7 l) M& S- S6 h. U上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
: t2 P2 }1 z, t% j# Q8 v1 iKNY 發表於 2011-1-29 23:40
9 P; r0 ^( U* @8 z& d+ M; l( P$ U" C
! D3 L. A5 e' G. ]5 `
既然你識得講上網吹水為娛樂, 咁唔知你嘅娛樂係以攻擊傷害人為主? 抑或以輕鬆享受為重? 人地就要上網比你攻擊受氣?: z6 ]+ p# x4 m; P( }
! Y% o) @% z* j/ Z8 j! s! k1 ?+ W
1 j3 i. {; ]8 R: m0 i/ q4 n$ V9 L
& F4 W( L9 H" t
小弟向來唔覺得版主高高在上, 只係希望以一己綿力協助admin 去令論壇運作暢順, 並令各會員可以各得其所; 但今日所見只覺部份會員全無自律, 言行更屬狂妄目空之流, 既然幾位對小弟向對大家尊重珍惜之心哧之以鼻只以言惡言相向, 小弟亦不勉強, 不飲敬酒就請罰酒好了.
5 ^/ s8 N% }1 K8 o5 f4 B: ~"人必自侮而後人侮之", 呢句係小弟最後一句要同你地幾位講嘅說話.6 A4 i; l* z" `' q9 M: v

8 n# |- e+ b) Q1 F以上幾位會員即ban, 打狗棒雖只因受挑釁而出言不遜, 但亦須禁言一星期.3 J$ \9 n! r2 C: @8 D- N- n3 L
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。