<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境
返回列表 回復 發帖
$ ~" H9 @" w8 i2 F" o2 H8 n# x4 N

! z  `/ f# ~$ W0 q4 X狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
2 g$ i$ {( ~6 g! |: s8 N9 Hinfjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
" F2 D2 G& N3 N
- R1 s* h8 N$ M  e$ ^( w; `9 c唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
一句 .........(自衛還擊)..... 5 V7 ^) V# J- x. ~

/ |9 k6 i. _: q, {或者 BOYDAWN兄 覺得:7 F9 }+ `1 ?1 Q7 r* @
(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)" w8 y# K9 A# x3 x4 X& k+ U  R
and" I6 s9 r3 d% t3 \2 r, ^
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)
" D* H. V! f" g0 J3 e  C( e屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ..." N4 ?/ L* R* L/ ~& a: |# J
hamsubboy 發表於 2011-1-29 10:44 PM
8 @( T) M7 H7 @6 c3 Y/ W) r
. c1 {+ g* ]3 ~. ]) O: f* U乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
! s' j$ g5 w. B

% i( W- t' l5 K1 R* i唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
/ A: z. `# ?8 z+ Y  s  ?1 M! jKNY 發表於 2011-1-29 11:00 PM
* e/ v5 v. W$ p; K* Z1 [; T: }

3 g2 y5 G- w( W* J; n: {小兄弟,睇路呀
: @+ {( G- a4 ?, x

) q: C4 v2 X  W2 T; ]乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
2 Q, K0 U- e1 B/ oKNY 發表於 2011-1-29 11:04 PM
/ \: f% n; u. T/ F" l8 [8 D

! V" u5 e, p1 i, W5 U+ M用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
5 p! C1 A0 L" y% V) D" D8 K0 i: a/ R) ?1 T/ @
小兄弟,睇路呀7 I% }7 k' X0 f
infjlam 發表於 2011-1-29 11:06 PM
" O) l& Q. I5 P# `$ U4 B7 r3 B
$ T& r* S3 D, s$ T: D
上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
- ^# r3 c; p. H, t$ k9 L! ~1 O1 q/ b" A* p
用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
- C; z2 a3 s. `0 Z* R  x1 p( F. Qhamsubboy 發表於 2011-1-29 11:25 PM
0 K% G% k) E) x. ^* Y8 z) d& {( \  e
棒都有好多種 ~ 有種叫棉花棒 ~ 軟"謝""謝"   
一句 .........(自衛還擊).....
+ V9 {; m3 h3 ^7 _4 ^6 C( h  N* S' I( p% N! j( [' _$ c) ^* H' U( R- m
或者 BOYDAWN兄 覺得:
9 g# e% A' H/ E( C- N# d) z0 g, i& j( b(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)! R0 m9 q7 O' `
and
% D: [3 C5 z% P+ X3 ^! G) P(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)/ s! d1 B$ T. q* |9 E. `$ _+ u
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...
, i6 U# s( o- u& `9 D0 Y3 ohamsubboy 發表於 2011-1-29 22:44
/ z; u+ V2 ^3 @
0 g. p$ E6 W( b5 P. e3 ]  t
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
$ I& ]1 f4 \% N3 E2 e  m5 K7 s4 |& l; v7 `8 a0 R. I
& C4 m( N1 A2 W" H* {& Y( c: {2 C) ~/ ~9 C# l' Y9 h% r
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
% d2 G$ t- h* QBOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
2 Y6 X( t! X4 e9 {: j. P; R

) o' M4 N* a$ E- M" {: C" S見到版主出現 ~ 都好想問問版主 ~ 究竟版主你對x人老母呢d說話 ~ 係咪真係認為係無傷大雅呢? ~ 好想從閣下既回應中了解貴網對會員言論既底線準則 ~ 好讓會員知道假如日後輪到自己受到呢種言論辱罵之後 ~ 應該如何作出反應
% [, X2 t5 H2 G2 L' n( S3 E; X) s& Z8 o
$ g) W. ^2 r' E8 P" SBOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
本帖隱藏的內容需要積分高於 18000 才可瀏覽
從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.
5 `% u& ]6 o1 X) b+ ]5 N' _但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.
4 a0 \8 l4 a+ k: X8 m# s! a自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.# R8 [$ M2 @+ R, M  T$ R
何謂理所當然?
$ t9 k8 F; m/ m! y3 j2 M你要話人問侯家人唔合理, 咁你地三番四次聯群結黨針對性人身攻擊, 又係唔係合理? & N3 ^: z# }2 A7 H( J# E; l2 m
你要將斷章取義合理化, 咁人地嘅就係歪理? 你嘅就係真理? - C7 v4 m" H! k+ E& H- j
人地過份, 你地就唔過份? 咁請問以下嘅說話:
* [1 k# q9 J% r; o6 ^' L  B
: |7 u/ I, J9 |; E
5 R. B/ y5 M5 M; A( L. i
/ |" V8 T$ S( k( K6 W: P" C
哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?$ W/ C9 J9 ~( @. D( O+ K
[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3549187&ptid=242427]hamsubboy 發表於 2011-1-28 00:16[/url]
1 _! j3 q- Z2 s3 Z. C. v  Y* X8 r) w3 ?0 [+ k( Q+ F+ O
乜嘢係狗棍? "關你撚事"呢句說話係唔係斯文有禮?- v% {4 U/ L) d% c
* W7 n7 [: U; Z( ~7 F% n/ s

( u  a/ ]$ _9 ~
係呀, 真係見到條濕狗棒棒呀+ V" f5 O! T/ ?( I
九萬 發表於 2011-1-29 03:34
' @* N! V% D( D; \% `1 c/ `/ ?2 W
. x5 q6 M" H9 Q0 T; H: z
人地一個回應出言不遜, 就立刻講"見到條濕狗棒棒", 何謂"濕狗"? 如果唔係意指諧音粗口, 請列明出處.
/ v3 n$ X5 R+ ~. b! @- Z( \3 l( d, L! U" ]% ~" }. L. J* w
( }7 a# k6 D' x2 u2 s& s+ [
2 `+ V6 T# Q& u) B7 U' r: F狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇1 ]' q" r# G/ e  ?
infjlam 發表於 2011-1-29 22:38
; Z0 B! g1 J3 b' B6 X  p/ Y) r
* W9 C" `6 t, f8 g. l( k  |; x  r+ c與其話人地係26fun's Amina, 倒不如問問自己又係邊個? 煽風點火你真認為火喉十足?
- c5 \" S! T( d1 f. y9 u  h
. g/ ?4 }. I9 M2 z2 f+ u
/ e; k: C0 X2 T9 z4 I6 A* e! }0 _. p  L4 Q6 b; a  b& Q. \/ z
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    ! D6 @# {2 j' x' F3 S! _* F
KNY 發表於 2011-1-29 23:00
0 T" D5 x0 A; E  K
7 v* l7 S- v3 c會員踩26fun班版主踩得盡, 只係基於26fun版主希望會員自重, 以論壇運作為重下凡事儘量免傷和氣, 並唔係表示26fun版主無能, 更唔係意味版主唔識反唇相稽; 若非版主們容忍, 你認為你可以放肆到如斯地步?3 e( v4 O  o6 U0 Y9 v9 q- ]

8 [' {4 e3 ~' @" c) F. S
: b+ J4 w/ U5 j! p- @
, g6 x9 d) T: q& F8 W" z4 R3 f+ e小兄弟,睇路呀6 U9 G+ |& M6 d0 W2 s5 w
infjlam 發表於 2011-1-29 23:06
6 L0 ?( ]9 s: f2 [4 ~8 d0 S; W

. O( P: w( m5 N. I; q4 \假忠告? 真撥火? 要向人宣諸於口倒不如先對自己告誡. 4 X+ g: a  B7 T$ i/ k  ^3 U

4 p+ g5 V2 |$ P' [- ?/ V* l+ W  B) ]
7 g3 D1 g% H; B" r5 _
: O: d! _$ P% R; J& c4 p" Q上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
; {' s* A1 t; {! QKNY 發表於 2011-1-29 23:40
2 H/ s8 H3 s& B- b; K# T+ c* G# H! V5 C  Z! u$ c; v! B: G
既然你識得講上網吹水為娛樂, 咁唔知你嘅娛樂係以攻擊傷害人為主? 抑或以輕鬆享受為重? 人地就要上網比你攻擊受氣?
: o7 F9 J, v6 @! X- v/ G5 |2 ^& K6 q  X% ^1 x5 {

( t0 G7 E- V8 G+ W$ e' S1 r; Z& l$ B. I! G* s
小弟向來唔覺得版主高高在上, 只係希望以一己綿力協助admin 去令論壇運作暢順, 並令各會員可以各得其所; 但今日所見只覺部份會員全無自律, 言行更屬狂妄目空之流, 既然幾位對小弟向對大家尊重珍惜之心哧之以鼻只以言惡言相向, 小弟亦不勉強, 不飲敬酒就請罰酒好了.
* D8 [/ p; v- V- N"人必自侮而後人侮之", 呢句係小弟最後一句要同你地幾位講嘅說話.7 a0 j( S0 U- e3 F' v8 u

4 `1 A' I5 J9 A- e2 z% A* E以上幾位會員即ban, 打狗棒雖只因受挑釁而出言不遜, 但亦須禁言一星期.
4 K" E! q8 [1 j& F* T* v
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。