<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境
返回列表 回復 發帖
) w0 E. J" f) V: b! U' D$ S6 d" g; Q' C& h9 l
狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇9 G, @) {6 M+ r( L$ C6 X
infjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
9 l. ?3 O1 V/ k0 O+ @/ D5 V

- H$ U) {7 O6 k) L; E) m. y) t  ]唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
一句 .........(自衛還擊)..... " W8 U) i9 b- ~
; @8 ^  i5 R& |3 l: |
或者 BOYDAWN兄 覺得:
& D% n7 h4 k- D6 x( |& D/ x(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)1 A; s0 o1 `4 E7 k1 o% o$ ~6 ~- i% ^( ^
and$ r) I5 g: A/ x8 I. K$ Y3 M5 j- s  ^
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水): t2 r! n5 _  d0 B  q
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...4 Z" w6 G9 u9 W9 d5 [, ~, p5 v
hamsubboy 發表於 2011-1-29 10:44 PM
( X6 e3 M' \' v$ Q3 E3 g

+ k% C) p9 u) M; w乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
' @9 P& H7 E+ z# U- A- n- a; o' L: E7 T5 B9 K( Q  s- G
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
/ h7 h% q  ~8 e$ ~$ P. IKNY 發表於 2011-1-29 11:00 PM
3 h, z5 v# i- R0 d

% @- K/ g' \, }: o$ G小兄弟,睇路呀
8 G' O% i8 _/ g$ o  k0 d# O7 f( J

7 y- o- Q& B: N( k* y乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   , C7 m% n4 ~; x4 a: v
KNY 發表於 2011-1-29 11:04 PM
3 z- s+ A, u9 @4 s( \6 P
9 o/ i: T/ p; M2 z9 W
用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
# f  Y" ~9 }/ O$ [( e
  Q( g, `9 f; W- e4 |0 C# k8 N( ~
小兄弟,睇路呀7 d5 B" s( N# g. u  J5 Y0 s& X* q
infjlam 發表於 2011-1-29 11:06 PM
* J5 r5 }9 u/ W1 o
7 x7 V7 Q$ o% e/ y2 q$ ~! l: @上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
, z' g9 N, E' Y; w8 ]$ p
6 n- C% H3 Z$ x! f7 h- w用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
  _$ h+ u4 d2 G* @& Ihamsubboy 發表於 2011-1-29 11:25 PM
: L* z, w! j% p3 ~9 V( E2 |8 z2 |

2 }$ T3 @+ g$ `& Y棒都有好多種 ~ 有種叫棉花棒 ~ 軟"謝""謝"   
一句 .........(自衛還擊).....
& t: e2 c* w; R- r: S" t$ \
- M4 e0 g; s$ d. e( Q6 r或者 BOYDAWN兄 覺得:  X3 L: B& _4 a4 S
(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)9 N+ k; }2 A6 {: D
and
* g8 Q3 R) X. [; K(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)4 Y* ~0 A/ C% `9 |$ X( Q" B
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...
" z4 \) A6 V; K" ]  ~0 c6 ohamsubboy 發表於 2011-1-29 22:44
2 z' {( J: m* p% V5 H! L

9 O6 J* W& d! q$ u( ^+ {2 F可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
# o) A& ^( N( ^, b( q) _# [# [( z3 O
' A- u- l" ?. ~

8 k3 m* D, K: U0 Y可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
# I& ?# V# [$ }9 H* GBOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
' U" F# f6 ]5 u& R  x  X/ r$ J3 i
, ^1 H) y# W3 o見到版主出現 ~ 都好想問問版主 ~ 究竟版主你對x人老母呢d說話 ~ 係咪真係認為係無傷大雅呢? ~ 好想從閣下既回應中了解貴網對會員言論既底線準則 ~ 好讓會員知道假如日後輪到自己受到呢種言論辱罵之後 ~ 應該如何作出反應
, K2 O8 @6 ]/ c* X

7 d, g- j8 d$ A' T/ A可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.9 K! Q* i1 s' P" j" M$ Y8 f
BOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
本帖隱藏的內容需要積分高於 18000 才可瀏覽
從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.* b7 t& V2 `1 @2 z& r
但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.
, x3 b7 t( r2 \! S2 B自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.
1 v+ G* b  t" E0 G何謂理所當然?
+ d/ F' b; I; v你要話人問侯家人唔合理, 咁你地三番四次聯群結黨針對性人身攻擊, 又係唔係合理?
- R' ?( w% F+ t你要將斷章取義合理化, 咁人地嘅就係歪理? 你嘅就係真理? 8 p! _/ ^  }! _3 C1 ?
人地過份, 你地就唔過份? 咁請問以下嘅說話:
0 p6 G0 p  Q6 z! b/ A
1 s$ q4 T% D9 c( U) [
6 {# `5 @9 n: a5 Q3 w* e

" w) t! b+ i# ]! A4 p, x1 |' ~哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?# R# s0 Q8 [5 i& W, |" c! ^
[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3549187&ptid=242427]hamsubboy 發表於 2011-1-28 00:16[/url]
  s) M& b6 A4 P8 r
% u: w$ J( @, @0 m: n$ o
乜嘢係狗棍? "關你撚事"呢句說話係唔係斯文有禮?; G* {' L) Q) j1 Z* v1 @5 t
# t: R' u7 D# [5 B

5 f( v9 x; e7 J3 J3 X$ U
係呀, 真係見到條濕狗棒棒呀
3 J  L+ t0 Q+ L九萬 發表於 2011-1-29 03:34
' S# g+ X$ \, m/ B; {9 c* F5 S. _& b' W, c% p% ~8 r
人地一個回應出言不遜, 就立刻講"見到條濕狗棒棒", 何謂"濕狗"? 如果唔係意指諧音粗口, 請列明出處.+ w1 {0 O' e9 N& e+ r% c( y/ D

5 U# z, b" g. j- a
& G: a* |# D  U# S) _/ ]5 ^3 n/ _' R; u+ Z
狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
) S' c  }  \: t- l% [9 F, y  r( oinfjlam 發表於 2011-1-29 22:38
; c; ?6 Q5 V/ ~% p5 Q2 M# ^0 W2 V* v7 m
與其話人地係26fun's Amina, 倒不如問問自己又係邊個? 煽風點火你真認為火喉十足?
3 ^% d3 F- N4 }: B( d
, r8 P2 y; M1 x. @' S7 E! H
, n9 S9 T) j' P, I  q! G  H2 Y

% A8 ^, n: ]" U6 y9 h唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    & z, [4 u1 v! |6 G+ r7 E2 J/ B
KNY 發表於 2011-1-29 23:00
6 I3 v7 R. ]  ?

- m  |, y" t' _9 r會員踩26fun班版主踩得盡, 只係基於26fun版主希望會員自重, 以論壇運作為重下凡事儘量免傷和氣, 並唔係表示26fun版主無能, 更唔係意味版主唔識反唇相稽; 若非版主們容忍, 你認為你可以放肆到如斯地步?4 P" T5 Z3 G' B  _4 Z& _
* x4 x; C0 f9 X) N3 ]. `) y
8 X: }$ j8 P$ p! E4 F- i

/ I, n! ^% [2 y7 g" v6 b1 ?* R小兄弟,睇路呀
$ D/ m0 j: y6 ^5 |9 k3 j  Dinfjlam 發表於 2011-1-29 23:06
+ V4 h2 N! v: M& w& X

! X% F4 F( ]  R/ E& y假忠告? 真撥火? 要向人宣諸於口倒不如先對自己告誡. 1 e2 ?' D" z6 n7 [' X
2 K2 i- N8 W) i+ F0 \7 o
; O( @2 q/ s# a3 I
7 E9 O- D, u; K上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦    ( M; E+ r& V+ `8 B' l
KNY 發表於 2011-1-29 23:40
- B6 i9 K) f, [% a: n: E& b% u& _6 w+ f+ v, S( _  A0 s: u, \
既然你識得講上網吹水為娛樂, 咁唔知你嘅娛樂係以攻擊傷害人為主? 抑或以輕鬆享受為重? 人地就要上網比你攻擊受氣?
7 I  F" @7 a3 `
6 |* V; F7 X8 G! f1 T! r  Q$ b3 B1 i0 \0 |% t
# q# R/ B" q2 c. l/ j
小弟向來唔覺得版主高高在上, 只係希望以一己綿力協助admin 去令論壇運作暢順, 並令各會員可以各得其所; 但今日所見只覺部份會員全無自律, 言行更屬狂妄目空之流, 既然幾位對小弟向對大家尊重珍惜之心哧之以鼻只以言惡言相向, 小弟亦不勉強, 不飲敬酒就請罰酒好了.7 G- C( x# C. }+ D
"人必自侮而後人侮之", 呢句係小弟最後一句要同你地幾位講嘅說話.
9 S3 k6 e3 X8 o5 T  s4 V+ w5 W7 c/ B8 |
以上幾位會員即ban, 打狗棒雖只因受挑釁而出言不遜, 但亦須禁言一星期.4 O" v9 J. W0 @6 i: \. t% I
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。