<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 李少光︰利用小孩做鬥爭武器
返回列表 回復 發帖
0 T2 J* K) H/ O0 A
: t3 e5 t+ m& |
用你的邏輯, 最近利比亞民眾不理政府呼籲, 專登上街鬧事, 呢種係擾亂社會秩序, % l3 l9 R0 A/ Z" x: I' G" W
) }" a1 C- X# c3 g軍隊來清場, 戰機投炸彈, 民眾唔好好保護自己, 係咎由自取andyho 發表於 2011-3-8 03:05/ d$ C; b9 ?# J
PM
5 F) a2 E$ c- K
- B# ~, b9 Y, C, l0 R: i
淨係識得利用法律漏洞,  傳媒力量來難為班差佬,  呢d係英雄所為咩? " G% S, d6 v2 e' L8 q' Q, w% j5 c4 w
如果真係去到咁無可容忍地步,  咁咪學利比亞人民咁組織人民軍攻打政府囉,  你有冇膽量先?  冇咪繼續打下咀炮囉,  " Y$ G$ K6 H3 s9 L* {1 V2 M' H
都係嗰句,  人地搞革命要流血液,  毒男講革命就流精液.
/ h+ O2 Z5 f- E
* d! [4 u, w. L8 A- X8 d' b5 j每個人都要為自己做既事負責,  何況而家講緊係一個8歲小朋友,  返學放學都仲要阿媽接送既小朋友,  作為父母帶佢去一個咁混亂既地方,  出左事要怪就怪自己保護小朋友不力, 唔好怪人!
8 v5 k* S! b* F/ W+ ^! a. LK2K 發表於 2011-3-8 03:19 PM
& r/ y2 f' r) q5 s9 R( L' u
2 ^/ o/ W' d) }2 e. C+ `
留意一下紅字, 我不是斷章取義, 而是你強調「做人要為自己負責, 去混亂的地方出事要怪自己, 唔好怪人!」對嗎?9 o5 X+ f; ^7 l4 ?( d
那麼香港人去菲律賓出事, 應為自己負責任吧? 明知菲律賓國民水平低, 仲要貪平去玩, 要怪就怪自己, 唔好怪責菲國政府及警察!
6 J9 d: I6 G+ h我講得對唔對?
: ]5 K- ?/ T5 `! I2 U2 P( V2 W) k

4 @" p. ]1 i' k& P2 N& W% K2 v如果真係去到咁無可容忍地步,  咁咪學利比亞人民咁組織人民軍攻打政府囉,  你有冇膽量先?  冇咪繼續打下咀炮囉,  
; O) L* z% s4 Z' R都係嗰句,  人地搞革命要流血 / c% s% w9 H; N- ~6 P
都係嗰句,  人地搞革命要流血液,  毒男講革命就流精液.K2K 發表於 2011-3-8 03:34 PM
" g1 }" \' Z% O. F, r
; I/ W$ x  o' t/ z$ L' y
你為何無厘頭發晒矛? 我quote你在#7講過的話你自己重溫下,
1 C& a' u" E4 Q7 k, E" e叫我去搞革命, 是不是你自己所講的東拉西扯呢? " j$ m0 p  m1 X! [& P7 F

9 R! x# c1 T  Y# V/ XK2K:「你喜歡東拉西扯來幫班某些人護航,  係你既事!  
4 _7 Z8 R# P( A% q9 H8 W' W/ H( e+ M- Q2 h. D

9 j+ s  \9 [8 D3 J; c4 @" i
% y! j7 \$ [+ ^2 T2 l% S, Y4 \- a) W# n0 q$ d% _
本帖最後由 andyho 於 2011-3-8 03:50 PM 編輯 0 o9 |$ H2 A' v$ m' B$ Y
' M( r# H8 Y2 |: I% s
$6,000已經抵得住12,000 post, 扶共滅洋的五毛份子仲唔加把勁發言?
% Y; G! I- n9 p打狗棒 發表於 2011-3-8 03:23 PM
9 W0 J8 L+ m: f* O

% m2 y% }- ~! S1 S8 y" z九哥你就下佢地啦, K2K好小朋友架咋, 我地係成年人, 就下D細啦
7 B& N8 q$ M! d* a( ^2 E- y2 I' |: ^0 l9 o* P) M
仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先
: p7 q  o! V7 q4 v3 V2 i

2 h/ e( z0 ?/ b7 A5 Y九哥你就下佢地啦, K2K好小朋友架咋, 我地係成年人, 就下D細啦
0 R+ G3 n8 d" y, M1 i0 P$ O  r; A+ z  [7 ]1 o9 i
仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先 ...
( U( X; X. Q9 ~4 i) Zandyho 發表於 2011-3-8 03:49 PM
2 s5 n# W! g' W% Y# v# Q& F; d6 i* u2 T1 A
4 t: k3 d+ h. i: m# ^' ?3 z; l
仲駛你教咩?  你見狗哥呢排咁少發言,  回晒塘,  就知道佢就住就住啦!   
- o( m' ^# W& \4 r" x) E5 H

4 z5 K  b0 r+ x% D% v留意一下紅字, 我不是斷章取義, 而是你強調「做人要為自己負責, 去混亂的地方出事要怪自己, 唔好怪人!」對嗎?
# X6 j* o; G% V$ t9 Y4 W那麼香港人去菲律賓出事, 應為自己負責任吧? 明知菲律賓國民水平低, 仲要貪平去玩, 要怪就怪自己, 唔 ...
$ m: m" Y/ C+ A" B! `1 kandyho 發表於 2011-3-8 03:42 PM
5 I/ q8 Z- b& x' \$ c: I8 c( e; F
( ^( A" [, e( L- ^講緊個8歲小朋友,  你就先舉天安門,  然後利比亞,  再來菲律賓,  全球都俾你扯晒埋黎,  仲有冇呀?  繼續啦!  
5 w6 }* q' }" K4 I) B8 f( [+ m

g/ ^& q1 ^7 A: v; x你為何無厘頭發晒矛? 我quote你在#7講過的話你自己重溫下, , K* I) ?- z1 T  I
叫我去搞革命, 是不是你自己所講的東拉西扯呢? & [# a. U! ~9 R
, U' ?% Q& U( @6 N+ c( h: D
K2K:「你喜歡東拉西扯來幫班某些人護航,  係你既事!  1 a  [: y( P+ n" y  x
/ j/ e/ v7 c! E+ F5 B) m. v
# L( I+ K. C* A% x
# R! C# o# e  v
5 e* K6 \. ]. t7 F* g, K
...; b; @" Q4 n" j2 U% X1 X7 B& O" M- L
andyho 發表於 2011-3-8 03:45 PM
  x/ O" N4 ?8 o3 x6 ?8 n, B+ y8 W8 x
% I- P6 X  U  C4 D- o; r
你用利比亞比喻就得,  我用返利比亞回應就係發矛,  哈哈...你都幾有趣喎   
4 |1 j! k! ?$ K3 I/ f

{7 j1 f" _  H! \. F仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先 ...
% d# ~  Y. y3 n. U  Bandyho 發表於 2011-3-8 03:49 PM
# y1 B7 u% @% q% V
& R  j! N6 L) C% t冇問題,  既然大家咁有緣,  你HI我我實回你喎.   
. t  Q) n0 R, M$ ^
0 L; h  Z$ p7 _5 ~& \6 j. T
' _' Z, m; W' Y% x6 e. L/ z
; D8 G+ n9 B7 Y9 J9 u4 @  P
講緊個8歲小朋友,  你就先舉天安門,  然後利比亞,  再來菲律賓,  全球都俾你扯晒埋黎,  仲有冇呀?  繼續啦! 2 j( a3 d) w! _1 G8 H8 o  C
K2K 發表於 2011-3-8 03:57 PM
' W. R  l" K( I/ @% \! D  g% O  k+ |' M5 K6 ^8 @
小朋友就最喜歡避重就輕, 不利的就避開不回應, 以下是技術示範
/ {1 u3 ~' f$ \' @3 |% z, a
9 e8 S! b' B. e* J+ fK2K爸爸叫K2K:「仔, 你為咩唔溫書呀, 隔壁屋小明同樓下小芬好乖溫書架, 你都溫下書啦!」8 q3 Q: Z7 Y- [' ~0 b9 Q  _9 d
K2K回答:「老豆我X你啦!而家講緊我溫唔溫書, 你先扯去講隔壁屋小明, 再扯去提樓下小芬, 關佢地X事呀? 你全棟樓的人都講X晒丫, 仲有冇呀?  繼續啦!」
7 B/ E% [7 {% i6 M" Q. w( J. Y: ?& V2 Y. H, c
K2K真是個講邏輯的好孩子呢, 抵讚!
8 g) X/ f2 F: Q# V1 X2 g2 O0 T夠喇, 今日同你地學生哥玩夠了, 你喜歡打嘴炮繼續吧, 呢區大部分是成年人3 e( Q: W4 }0 }
看得出邊個至係傻仔的
) s. k( M0 _5 e) Y- N
6 M! z4 t3 p7 Q1 e8 N3 z小朋友就最喜歡避重就輕, 不利的就避開不回應, 以下是技術示範, D& H" `: L! w  h: U

! H& C* P) h6 t2 @K2K爸爸叫K2K:「仔, 你為咩唔溫書呀, 隔壁屋小明同樓下小芬好乖溫書架, 你都溫下書啦!」
* c8 W6 |% `+ x7 A! X+ e4 EK2K回答:「老豆我X你啦!而家講緊我溫唔溫書, 你先扯去講隔 ...4 w0 O) v8 u/ F9 |) m* O: d
andyho 發表於 2011-3-8 04:03 PM
# L  h' C/ k7 O$ |

8 B7 ?2 `+ L: m1 d, @" D你都幾搞笑喎,   好似係你東拉西扯,  想設法避開直接討論呢位媽媽帶小朋友參與混戰是否需要負責喎?   
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 李少光︰利用小孩做鬥爭武器

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。