<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 李少光︰利用小孩做鬥爭武器
返回列表 回復 發帖
# N* X% s) ^- }# X2 ?
! W) J! c/ F3 B用你的邏輯, 最近利比亞民眾不理政府呼籲, 專登上街鬧事, 呢種係擾亂社會秩序, % l3 l9 R0 A/ Z" x: I' G" W
) J/ m& A% S- @$ V) a) X( R% p/ T軍隊來清場, 戰機投炸彈, 民眾唔好好保護自己, 係咎由自取andyho 發表於 2011-3-8 03:052 g1 v5 f: ?" k
PM
! t, _/ `8 H3 }# ?$ X1 _
+ {7 f7 h/ f' U6 X* ^; n( _, [
淨係識得利用法律漏洞,  傳媒力量來難為班差佬,  呢d係英雄所為咩? 9 m( n6 ?2 j0 o9 X6 P, P, D
如果真係去到咁無可容忍地步,  咁咪學利比亞人民咁組織人民軍攻打政府囉,  你有冇膽量先?  冇咪繼續打下咀炮囉,  8 z! Y3 W1 Y  V1 ~8 p. Q, t; z
都係嗰句,  人地搞革命要流血液,  毒男講革命就流精液.
. o2 n. h$ c9 c" e; P8 u. j! B
, T7 r1 @4 s6 j: }8 N8 \每個人都要為自己做既事負責,  何況而家講緊係一個8歲小朋友,  返學放學都仲要阿媽接送既小朋友,  作為父母帶佢去一個咁混亂既地方,  出左事要怪就怪自己保護小朋友不力, 唔好怪人!
) J/ {6 q) M! D; |! f3 t* k2 MK2K 發表於 2011-3-8 03:19 PM
5 P1 }2 S( u/ |' `

W. I! j1 T9 A6 P3 v9 o3 }- a留意一下紅字, 我不是斷章取義, 而是你強調「做人要為自己負責, 去混亂的地方出事要怪自己, 唔好怪人!」對嗎?
$ ]8 K+ I3 I8 W! e0 y那麼香港人去菲律賓出事, 應為自己負責任吧? 明知菲律賓國民水平低, 仲要貪平去玩, 要怪就怪自己, 唔好怪責菲國政府及警察!
. y, k2 B" R: j$ U4 A我講得對唔對?
& y& z# K+ P: ?7 g
( X. `2 T9 [8 ^. s8 C% d" K
如果真係去到咁無可容忍地步,  咁咪學利比亞人民咁組織人民軍攻打政府囉,  你有冇膽量先?  冇咪繼續打下咀炮囉,  5 ^  }( J2 U# \9 E( q
都係嗰句,  人地搞革命要流血 + H  W- D& M$ u, D  }
都係嗰句,  人地搞革命要流血液,  毒男講革命就流精液.K2K 發表於 2011-3-8 03:34 PM
: O) S) f6 @3 j2 a
! A, a  }1 t, C) |; g
你為何無厘頭發晒矛? 我quote你在#7講過的話你自己重溫下,
2 V; y* a% A) B& f$ O! Y: k叫我去搞革命, 是不是你自己所講的東拉西扯呢?
9 r/ Q1 R9 @, K9 j- m. {" r* q1 S' {0 A5 b3 x( F
K2K:「你喜歡東拉西扯來幫班某些人護航,  係你既事!  
1 L( Q5 x5 v9 ~( d$ d
) @  J4 [0 I3 D, H% o2 y6 ?4 y  K! V- h! |

$ f" O( V  Y) E1 A  G9 Q! m( \
6 g) E  {* v" o- q
本帖最後由 andyho 於 2011-3-8 03:50 PM 編輯 2 ^/ A, O  d; d* g' e, m
2 y, S. J; a+ G" F+ l
$6,000已經抵得住12,000 post, 扶共滅洋的五毛份子仲唔加把勁發言?
. r3 c' y$ z0 ~! V打狗棒 發表於 2011-3-8 03:23 PM
& q) T$ B& z5 t  a% S. h

7 C( U- g$ O& @# ?5 E九哥你就下佢地啦, K2K好小朋友架咋, 我地係成年人, 就下D細啦
" j3 W0 ]2 D" R# w# W$ s. U9 |7 X  |) b8 j  J* ]9 [1 _/ W5 U
仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先
0 p4 L3 ~" G8 a
" Q% a+ q2 ~/ q( D- s; ^
九哥你就下佢地啦, K2K好小朋友架咋, 我地係成年人, 就下D細啦+ x+ T, Z* B9 d
8 h. e! ]6 g6 o5 p# r' p
仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先 ...
3 s/ @' n/ O- z7 A; H% iandyho 發表於 2011-3-8 03:49 PM
$ K0 R( A4 U0 \, k4 S

0 R% k. @" W) w) o3 Y+ c8 |& Q. |) @- a0 ^! \
仲駛你教咩?  你見狗哥呢排咁少發言,  回晒塘,  就知道佢就住就住啦!   
: d. B' j- Y( b( t
: [0 o7 \1 E8 \/ B7 v) n# X
留意一下紅字, 我不是斷章取義, 而是你強調「做人要為自己負責, 去混亂的地方出事要怪自己, 唔好怪人!」對嗎?6 Y' @1 X' @0 b% z" ~9 u$ V- G8 T
那麼香港人去菲律賓出事, 應為自己負責任吧? 明知菲律賓國民水平低, 仲要貪平去玩, 要怪就怪自己, 唔 ...! l) j( w& H7 J. u0 h' g
andyho 發表於 2011-3-8 03:42 PM
& V4 @0 q: ]. `5 w1 w
6 h) |5 V  C; Y
講緊個8歲小朋友,  你就先舉天安門,  然後利比亞,  再來菲律賓,  全球都俾你扯晒埋黎,  仲有冇呀?  繼續啦!  
5 V. L) J0 P" a1 q( a

" ~1 M, v# B- E8 B3 ~- l你為何無厘頭發晒矛? 我quote你在#7講過的話你自己重溫下, ! e- {, X  x8 ?
叫我去搞革命, 是不是你自己所講的東拉西扯呢? # a. i2 ~/ b' ~

8 h: L1 P) ?+ j4 N3 d: V0 BK2K:「你喜歡東拉西扯來幫班某些人護航,  係你既事!  
. g: f2 B6 ^% E% N4 [' c
' A5 \# `9 N% k1 M( j
/ j6 ]7 L% s8 h7 G# u' O# _8 b4 C! p5 o, f2 _

8 g( l- S0 S+ y) m5 y...
/ E1 B8 j, `; X: ]4 X6 \andyho 發表於 2011-3-8 03:45 PM
7 X8 M& c% e5 t; k7 I4 e' K1 \, k7 \. m. d) n" H9 Y
你用利比亞比喻就得,  我用返利比亞回應就係發矛,  哈哈...你都幾有趣喎   
9 l7 c4 x" n5 a
& h8 h3 D. Y' H6 |- |
仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先 ...- M- A' Z& q# Y
andyho 發表於 2011-3-8 03:49 PM
9 \" W2 F& T' `% U! \: x$ l& K

# S; Z9 T0 K+ ]) }2 k' {, x- @$ x冇問題,  既然大家咁有緣,  你HI我我實回你喎.   
本帖最後由 andyho 於 2011-3-8 04:06 PM 編輯 . g& l# x$ M& _; \5 o( F1 J' J

0 Q# [, X: m! l
- Z# d" J1 @, \- U& A* D! @% s: h. L) P1 C% q
講緊個8歲小朋友,  你就先舉天安門,  然後利比亞,  再來菲律賓,  全球都俾你扯晒埋黎,  仲有冇呀?  繼續啦! " W; J7 q( C; \8 Y3 G# Y
K2K 發表於 2011-3-8 03:57 PM
/ L1 }, }( Z8 _6 a: b' o3 l$ [0 k. l
小朋友就最喜歡避重就輕, 不利的就避開不回應, 以下是技術示範
# N) o, f% u9 k# l+ S" T' i  |3 U- T
K2K爸爸叫K2K:「仔, 你為咩唔溫書呀, 隔壁屋小明同樓下小芬好乖溫書架, 你都溫下書啦!」
( S% Z) s" r5 i( rK2K回答:「老豆我X你啦!而家講緊我溫唔溫書, 你先扯去講隔壁屋小明, 再扯去提樓下小芬, 關佢地X事呀? 你全棟樓的人都講X晒丫, 仲有冇呀?  繼續啦!」% _- N4 P! G  m; [3 w" l5 u8 z
$ @: h& ?9 U  i' f) e3 i& B2 [  }: v' d
K2K真是個講邏輯的好孩子呢, 抵讚!+ [; v; ?7 h0 ~3 a; y* T
夠喇, 今日同你地學生哥玩夠了, 你喜歡打嘴炮繼續吧, 呢區大部分是成年人
% g  m( ?  Y" y5 [$ N看得出邊個至係傻仔的
) d$ E$ ?+ |2 x1 G9 }0 J8 r+ I
小朋友就最喜歡避重就輕, 不利的就避開不回應, 以下是技術示範
' ]5 P5 W1 G8 M8 w2 r% F/ c+ P. C3 c! t! B0 K. q. F1 l1 A
K2K爸爸叫K2K:「仔, 你為咩唔溫書呀, 隔壁屋小明同樓下小芬好乖溫書架, 你都溫下書啦!」
! R6 p! u9 [* F& o/ X# r/ JK2K回答:「老豆我X你啦!而家講緊我溫唔溫書, 你先扯去講隔 ...
7 K6 H7 Q# o9 Tandyho 發表於 2011-3-8 04:03 PM
. A# N  X: {* m  c8 a
  W1 ^4 Z+ R3 K  c' _) V
你都幾搞笑喎,   好似係你東拉西扯,  想設法避開直接討論呢位媽媽帶小朋友參與混戰是否需要負責喎?   
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 李少光︰利用小孩做鬥爭武器

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。