<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 轉貼:日本得體抗災 中國網民讚歎
返回列表 回復 發帖
. z1 n$ a4 G2 H2 W% t' \, A" z" `' R
天呀!  為何此世間充斥著歪理, 說歪理的人還要理直氣壯,...... 呢d係咩人?  呢個係咩世界?" _6 V/ E0 B2 y& u* S: \& o
hamsubboy 發表於 2011-3-14 09:23 PM
點解你講就天理, 人講就歪理? 搭你嘅車番屋企啦, 交通擠塞呀!!!
: }: H' n% p6 g4 W; J
  E* H  P* s, }2 l
都係算喇...
+ D. u# [2 W3 X! k$ S' B" _3 u, ?; R閣下除左搬「老母」,或用小弟弟指揮大腦進行網上打飛機打嘴炮之外,
' W/ J  _  e. n* _  j2 s就再冇其他料子和人辯論" B% i/ o; \( k9 E. @/ G4 x  X9 w/ B7 N0 C
infjlam 發表於 2011-3-14 05:29 PM
同你d義和團唔講老母, 唔通講聖經呀? 最後警告你班契弟, 唔好再辣慶我, 咪做不孝子!!!
狗哥好想幫老母搵老公,  幫自己搵新老豆,  邊個肯幫下佢兩母子呀?   
狗哥好想幫老母搵老公,  幫自己搵新老豆,  邊個肯幫下佢兩母子呀?   ) x4 @  X7 e7 E% T7 C7 a: ^
K2K 發表於 2011-3-15 12:30 AM
你老母已經已經俾阿差黑鬼搞過, 我冇乜興趣.........
* W5 p" Y" u  I' {- w9 j- J
: A. S) m! i8 I0 i; d6 S
點解你講就天理, 人講就歪理? 搭你嘅車番屋企啦, 交通擠塞呀!!!7 W1 B; ]8 T) y9 E' h1 h7 ~
打狗棒 發表於 2011-3-14 10:54 PM
2 x" M; L2 \$ T0 G0 c! E3 R6 @# \& d
, {' U4 f8 z  o3 V$ q
狗哥, 我沒有說我的是天理, 但你所講的那番話卻是"強詞奪理".
. O# B+ q0 Y& w. I  ^如果你不是"為反而反", 願意用理性、常理、良心來發言討論, 你說得對的, 我亦會支持......% G1 s8 j, y0 |* D* n+ w
  a) r8 z9 R* H/ p9 H
我到"吹水區"都係RELAX一下, 亦因為唔想在酒吧食店和那些"自以為是"的中坑討論.....5 x0 {) X5 V2 ^" z
到這裡, 我是來風花說月的, 不是來結怨的.......
  L* @+ D7 ?2 k# E8 A0 z: n/ n- L8 f" F9 G( t! j
狗哥, 我知你骨子裡是講道理的人, 所以才向你說出這番話...., d7 J/ N0 c8 y! h1 ]0 m4 B
有些網友, 我啋佢都傻!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
本帖最後由 andyho 於 2011-3-15 10:12 AM 編輯 ; O  n9 V+ w& _! R- o5 M
5 a) _9 B2 ?- ~+ k7 @/ ^. H' H
同你條撚樣好撚熟呀? 我屌你老母!!!" l5 W& |; C- b; h
打狗棒 發表於 2011-3-14 10:51 PM
' g5 ~/ ~/ m/ d

% p& q: U' N* w9 V  \5 E4 |9 U1 d7 I8 g+ K& H
我都勸你唔使咁躁, 吹下版吹下水就算Q數, 費事言論過激, 惹來版主掃場就大家掃慶
' j+ h! w6 b) b* d6 J9 y% m1 u世上有我同你呢D覺得示威是公民權的人, 亦有覺得食飯大過天,
$ k  Z! t, S$ [0 ?$ G( z認為示威者阻到條街就要譴責, 但警察車隊封路阻交通恭迎領導人聖駕就合情合理的人# @  }3 l: |: T
同時亦有D人心底有強烈自卑感, 自己所屬民族的缺點被批評就紮紮跳, 3 C. A  D4 y$ _1 }2 t* y$ W/ n
想逃避現實為自己所屬民族找借口開脫
8 d9 J* I3 l, r/ W8 y
0 r$ }0 J. ^- a無所謂啦, 一樣米養百養人<嘩! 呢句真係金句,
* u$ d; W' E$ i& ]食飯, 好重要架, 有飯食就得架啦, 其他唔好多講 5 I6 ~( P7 m) h) u3 i  ?
話時話, 我提提我個朋友餵貓先, 隻貓有飯食有得瞓就滿足架喇& g. S& V5 l' [8 `  u, B

( l; d; w: I; G1 N; U) Q, ^但正反意見雙方都有貢獻, 就係推高左呢條帖的人流囉
: \% Y/ N$ j- p
" g% N( Q$ Q: N3 M5 j0 t, t
$ G8 ]: K- \( H! x6 p
2 v8 n4 T( K- M* h1 x

/ |, d+ z; ?8 X* ?. ^我都勸你唔使咁躁, 吹下版吹下水就算Q數, 費事言論過激, 惹來版主掃場就大家掃慶 , r4 m  Q6 Y: _% t5 [; l
世上有我同你呢D覺得示威是公民權的人, 亦有覺得食飯大過天, . A: {# p" ^& h  S( l
認為示威者阻到條街就要譴責, 但警察車隊封路阻交通恭迎領導人聖駕 ...
6 E. b; ^. [4 ?0 [, M& u  V8 l" iandyho 發表於 2011-3-15 10:01 AM
Andy哥, 我唔係躁, 而係如果唔還擊, 班契弟就會得寸進尺;! U+ t# q1 L: a2 i6 K
我從不首先挑起事端, 我只是發表個人意見, 但係有d人以為搞我就可以出位就錯撚晒!!!
% V, o( ]  x" ]* _佢地義和團拳民, 有「無限復活功能」, 所以肆無忌憚可以挑釁我, 還擊係我唯一選擇。5 A2 c5 [$ b: D& ^5 Y
不過, 佢地幾個都有不同之處, hamsubboy君從來唔會用上粗口, 所以我亦唔會以粗口還之;
! ^* K  C1 q, V* |! K而神探君盤踞政版多年, 我從來以同路人待之, 但唔知點解, 大約近這一年來無故向我攻擊, 我無奈反擊;! f/ j0 t& W1 Y5 r6 K
至於果條印非打亂種KY就最搞屎棍, 從來不就主題發話, 只有單打抽水, 呢d不孝子, 我就見一鑊屌一鑊。
7 ^+ @" T' o: m
5 F/ Q( R: T: `" b: P
Andy哥, 我唔係躁, 而係如果唔還擊, 班契弟就會得寸進尺;
, H; g" b5 k- \8 j* x我從不首先挑起事端, 我只是發表個人意見, 但係有d人以為搞我就可以出位就錯撚晒!!!
( l  p; D+ Y( d. R佢地義和團拳民, 有「無限復活功能」, 所以肆無忌憚可以挑釁我, 還擊係 ...1 u8 {: ~+ e3 m8 m  v) Q3 N
打狗棒 發表於 2011-3-15 10:39 AM
* d3 E2 y; Z5 ?/ F! l
' z7 O! u# l$ W2 u& e& Q9 u既然係吹水版, 那我都離題吹下水吧
& b/ n3 a0 n) o7 L- h8 {: w儘管我跟神棍伽俐略及hamsubboy在許多議題上意見不同, : ^$ R9 p; u! h0 P$ y
但我都認為呢兩位是君子, <君子的意思是, 一件事還一件事, 講另一個題目不帶私怨' j; G  j. }& v6 T8 d- t' k: u+ D
但我份人愛串人, 串到神棍伽俐略及hamsubboy就唔好意思囉, 當然歡迎你地反串番我啦 : [' R# b( U% ?% r0 ~4 m% T; m
對於hamsubboy對於示威者阻街的看法, 我是非常的不認同, + H5 k0 Z' U3 b# T1 ~6 j4 i
但佢講過曾返內地工作及跟內地人共事, 那我明白為何想法偏向保守, 必須尊重各人有各人想法
5 p4 _! e+ Y  Y+ ~+ D
$ Z1 q, \7 ~6 n% D但, 我跟狗哥你一樣, 最唔妥都係那位K仔, 對人不對事, 無剛剛提及兩位版友的風度, 而且屬於無膽匪類,
$ _  d- k6 X  [& P9 z見形勢好至敢來乘機踩一腳, 當無人助拳佢又唔敢單打獨鬥, 現今的學生哥真係有前途
狗哥你可能貴人事忙,記性唔多好,! y1 z8 M% j$ u# e( h  r6 I
開得最多post鬧人,單單打打,口口聲聲話人係義和團果個,正正係狗哥你呀
' Y" n8 a5 g  \, e討論區,理應是其是,非其非,5 f6 D4 A6 N, W% H) P; _- N
就係更因為係同路人,就更應坦誠相告,而不應盲目附和,
/ G3 o0 O% m" [' ^' S/ A0 C& dhamsubboy兄、小弟和其他師兄,和閣下在討論區總算認識多年,
7 y. E" R8 X$ r6 V' n% r為什麼我們會和閣下唱反調?你還聽得進去的,就想一想罷
狗哥你可能貴人事忙,記性唔多好,( D% }1 g5 y- z* h+ k/ U
開得最多post鬧人,單單打打,口口聲聲話人係義和團果個,正正係狗哥你呀
$ Z4 m6 x8 O- D討論區,理應是其是,非其非,
8 B' k; z7 k2 X$ t5 L+ m/ y就係更因為係同路人,就更應坦誠相告,而不應盲目附和,
2 a0 m  M; l5 whamsubb ...
. ~7 k& z: o. [' I' xinfjlam 發表於 2011-3-15 11:07 AM
4 y& j8 Y/ j; z
' H- Q$ E; Q: \; i% U# W所以話,  人係永遠睇唔到自己背脊,  狗哥點解淪落到如此地步,  正正就從來唔諗下自己有咩問題,  你同佢講多都嘥氣....   
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 轉貼:日本得體抗災 中國網民讚歎

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。