<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |
返回列表 回復 發帖
咩操唔操心呀,發生啲咁既事仲要知你一家大小喺果邊,,,
知你無事,阿嫂大小平安,都好高興啦。
真係嚇Q死嫁,,,
自由神 發表於 2011-3-17 19:18
其實我無擔心過最後會無人支援, 我唯一擔心係通知人嚟幫手呢段時間, 因為完全失去預算.
期間會再有幾多次餘震? 會唔會再惡化? 完全無資料嘅情況下我真係兼顧唔到所有人.
佢地好多都獨當一面有佢地專長, 但呢個狀況已經係佢地能力以外, 亦超出我極限.
最難過係, 有4位好朋友(有一對係夫婦), 上午講完電話話下午過嚟 (宮城過嚟), 出事後已經知道以後無可能再見.......
anyway, 我地都只希望佢地無suffer, 希望.
大皇之後有咩圢算?
大皇之後有咩圢算?
自由神 發表於 2011-3-17 19:37
依家屋企人都身處新加坡, 住喺Ruby 屋企, 呢段時間大家都好累, 好好休息一個星期先.
Ruby 就一得閒就打比我, 叫我同BB 講嘢, 結果係無聲對無聲.......BB 喊收場.
搵咗人去幫岳父佢地搵個近我地屋企嘅單位, 但係附近選擇唔多, 岳父佢地住慣大屋, 本來想佢地住酒店, 但係老人家唔會喜歡長時間住, 加上佢又唔係香港生活開, 所以都幾頭痛.....
香港會係大本營咖喇, 只係岳父佢地要忍受住唔返得去, 始終無得急, 損失嘅嘢完全無得計, 都係一句, 人無事就得喇.........
我就預咗日本嘅所有投資無晒咖喇, 保險都唔會賠足, 有得賠佢唔執都偷笑......份綜援應該無咗1/4 左右啦
咁物慳d 駛咯, 無蝕晒無冧晒有得賠就當bonus, 無亦唔駛悲; 希望岳父可以諗得通啦.
反而我又無乜打算..........都失晒預算, 等老婆同屋企返齊嚟再諗咯~
其實我無擔心過最後會無人支援, 我唯一擔心係通知人嚟幫手呢段時間, 因為完全失去預算.
期間會再有幾多次餘震? 會唔會再惡化? 完全無資料嘅情況下我真係兼顧唔到所有人.
佢地好多都獨當一面有佢地專長, 但呢個狀 ...
BOYDWAN 發表於 2011-3-17 07:36 PM
人既能力真係好有限,,,
面對天災,就渺小得好似塵埃一樣,,
依家屋企人都身處新加坡, 住喺Ruby 屋企, 呢段時間大家都好累, 好好休息一個星期先.
Ruby 就一得閒就打比我, 叫我同BB 講嘢, 結果係無聲對無聲.......BB 喊收場.
搵咗人去幫岳父佢地搵個近我地屋企嘅單位, 但係附 ...
BOYDWAN 發表於 2011-3-17 07:59 PM
同BB講幾句啦,話唔定識叫爸爸呢!

姐係仲有四份三啦!都唔使點打算住啦!
快手安定曬啲野,陪下老婆同bb享受下天輪!
@瑞莎0221 Today Photo after fashion show.

1000 x 1500 PIXEL下載

人既能力真係好有限,,,
面對天災,就渺小得好似塵埃一樣,,
自由神 發表於 2011-3-17 20:24
咁始終人類都只係眾多恆星入面嘅其中一種物種啫, 宇宙既然唔係由我地創造, 我地又憑乜去駕馭?
同BB講幾句啦,話唔定識叫爸爸呢!

姐係仲有四份三啦!都唔使點打算住啦!
快手安定曬啲野,陪下老婆同bb享受下天輪!
自由神 發表於 2011-3-17 20:29
邊有可能咁快叫爸爸咖!? 佢地識聽我講嘢都神棍啦!
都無乜天唔天倫, 大家齊齊整整都好好咖喇.
@瑞莎0221 Today Photo after fashion show.
d228216 發表於 2011-3-17 20:51
d 佬, 要你擔心唔好意思.....一切在心啦.
d 佬, 要你擔心唔好意思.....一切在心啦.
BOYDWAN 發表於 2011-3-17 09:17 PM
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » [真‧頑童俱樂部] 延續篇2008 -- ∞ | 快啲入嚟繼續呱呱嘈啦 |

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。