<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償
返回列表 回復 發帖

易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

康泰、美亞蛇鼠一窩  
' i. e' [; _' c( t2 B# ]; X
4 G. a9 h2 b3 u# |- i[youtube]eSobXQxl-Os[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
) X3 ?: \# u/ w" n1 \. bK2K 發表於 2011-3-31 10:01 AM
0 ^# s  n2 M, _( S, v3 K2 d
* R+ y2 I$ j: w6 O0 o& O. `; E- o
據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
8 e) y7 Y/ A! K: J& ~5 z* J6 Q$ ~+ r
+ ?1 N( i- b6 l9 w8 f) e1 r
據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦& T7 g# b# a0 i0 _( L
andyho 發表於 2011-3-31 11:43 AM
) c& b6 [7 R9 D. ]' ^6 V5 Z$ a5 |2 B  e; p) o
你睇過易小姐份保單嗎?
0 V, W! U3 t- {9 {& q" f# Z: L
# O; P& [' w( l5 N& @你睇過易小姐份保單嗎?& {4 C/ ]; e+ F
K2K 發表於 2011-3-31 11:53 AM
6 c7 i1 x, d7 }9 ~. t0 ~0 O

7 U0 U1 p! C& N( N* K6 K" Q0 h睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
, Q7 S% R3 d) R* ?  p
3 i$ J) M5 d/ b0 i/ o  u( S- ~
睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
9 G0 M5 r; C! G( W; S. tandyho 發表於 2011-3-31 11:53 AM
' P* W0 O8 S, E6 X5 `  S" g: A) X+ X+ r$ J& d
咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
4 Y$ R: A; i, l, K6 O

& n# O4 r: `: Y* i( M2 x咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
; Z) b) k; L9 _5 S) B* UK2K 發表於 2011-3-31 11:57 AM
* \1 ?7 e, C+ K8 f! n) I2 }
& t, O- }5 C  S# J
好誠實咁講, 對不起...0 ]* y: D7 T& B3 _9 v, ^; \. `
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?
# m# i2 j& \6 P& L+ h半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
浪子~孤獨就是良伴~
+ d: X7 ^8 x$ p3 {' Y

$ K, S$ y0 [5 `' W1 O& g. L: I& C好誠實咁講, 對不起...
5 N) N+ x3 @# ]8 N大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?' @6 e, I) |# ~4 J& f' M( d
半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
6 E5 o* V0 _: U& Q* }5 f  A浪子 發表於 2011-3-31 12:13 PM
" W% J0 G% \+ z( P: o, y9 m; Q
  `5 I: j* W6 i0 z- f& E1 _1 E你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.
. `5 c. N2 Q1 b- I3 b
% [# L/ w6 l4 b你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.. l/ K3 g5 E# `: f& H, P: H5 b
K2K 發表於 2011-3-31 12:19 PM
/ h5 V, L6 u' A2 G

( o( z" v3 X# v; v" Z4 C( C! ]) T6 J先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?
1 l% x6 C+ H6 K. |8 D, t3 |- b9 a& S5 X7 Q) p
先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?
8 [& O4 f6 h6 Z3 i- \2 Sandyho 發表於 2011-3-31 12:45 PM
( z( m% J8 H0 B; J  }# h" Y( ?% G: ], a6 @3 z, m
你想講陳國柱?  斷指是否影響工作能力問題,  傷殘定義應該係有訂明,  呢個我唔肯定所以唔敢亂講,  但既然你話自己係傳媒人,  尋找呢方面既資料應該難唔到你,  最好你搵齊資料之後去幫兩位苦主追討,  比o係討論區討論有用得多.
; p: o) o9 h  Y- M3 o$ [
$ K' k% R" q- K8 ?) |$ r# [3 |5 o3 J呢個主題係講易小姐,  據我所知,  毀容就應該唔係屬於永久傷殘範圍.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。