<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償
返回列表 回復 發帖

易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

康泰、美亞蛇鼠一窩  
" G- P1 c/ e2 K( r
: L) ?3 r6 q4 v% B8 A[youtube]eSobXQxl-Os[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
6 [8 B8 {% E( \+ X! B0 C  aK2K 發表於 2011-3-31 10:01 AM
- L! z* ~5 m. V, T
0 y9 r7 a. |* E* c# a& Z+ f據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
# `( \4 O3 Q/ K% \; I
3 x6 @% Y+ V* `6 v
據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦2 x4 L  f  h" n' M% C
andyho 發表於 2011-3-31 11:43 AM
( r8 V/ G5 k) l) g  w9 s, {" P4 M
3 Z+ k/ X& J# N; z# O' N你睇過易小姐份保單嗎?
5 ~- U% Z$ {7 G: n/ l
  g: C, G* n, K$ @1 \你睇過易小姐份保單嗎?
$ j( s6 |5 J1 g" Z1 x! fK2K 發表於 2011-3-31 11:53 AM
& C$ l, ]# t; U: V) g; |& Y
' Y+ }/ D1 u; n" K( n
睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
5 }) Z1 v' ]+ r3 }. q/ I" c
* W$ p) x& @& k睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架' S- m/ ?7 Q1 u, Y! m( r  b
andyho 發表於 2011-3-31 11:53 AM
+ V8 U5 D* l6 m/ U
$ r7 T7 ^. X$ m& a& f1 v. H& i' t咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
" L/ Q# Q( t: E8 C) s
8 I0 d, p4 `% D$ u& i1 C3 M+ E& u- |咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?0 _" K  E% l) I9 w% \* L) x
K2K 發表於 2011-3-31 11:57 AM
7 |8 P. z2 M3 e  g' e& p' N' P3 k) Q
好誠實咁講, 對不起...' D4 O- ~- h  d3 T+ J$ K+ M
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?- l$ k5 A1 f% g
半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
浪子~孤獨就是良伴~
  O9 U6 Z. A; ^$ \
0 I: M1 r. g. ^4 i0 c2 ^; r好誠實咁講, 對不起...+ T6 z  r) m( b7 g- V5 F' ?0 K: T
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?4 ?! {0 E: d0 J" P7 x# s$ v, Q/ m
半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
  I( Q# I8 S5 [  A5 J, x2 R浪子 發表於 2011-3-31 12:13 PM
6 ~& i% l' z4 C/ p+ }

' G! c8 F7 S0 ^! L' @5 x# W你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.
" a- H4 y! Q. J: J+ Q& K, a

( Q% R2 ]. i0 s1 O" ]+ g  E+ P你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.' |" E" H0 n% b% b# f
K2K 發表於 2011-3-31 12:19 PM
' G2 Y+ V9 ]' v7 A# O

) b0 k, ~" x3 B2 t" o先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?
9 G! Q- i( M9 n* M0 U2 U
9 y0 u9 L( {2 g! L7 p1 j' D
先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?+ N. ]9 |' K6 w9 Y
andyho 發表於 2011-3-31 12:45 PM
* v9 n6 @8 l* S( k4 {4 E# O" B3 i6 r! q
你想講陳國柱?  斷指是否影響工作能力問題,  傷殘定義應該係有訂明,  呢個我唔肯定所以唔敢亂講,  但既然你話自己係傳媒人,  尋找呢方面既資料應該難唔到你,  最好你搵齊資料之後去幫兩位苦主追討,  比o係討論區討論有用得多.
$ h' a7 T8 I7 H9 C+ d$ g9 p# n* t. e5 u2 w9 P) [  n9 y& r- j/ w
呢個主題係講易小姐,  據我所知,  毀容就應該唔係屬於永久傷殘範圍.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。